Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street rustig richting paasweekeinde

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York schommelden op de laatste handelsdag voor het paasweekeinde rond de slotstanden die woensdag werden bereikt. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van industrieel conglomeraat General Electric (GE) boden tegenwicht aan tegenvallende resultaten van IBM en Google.

De S&P 500 stevende af op de beste weekprestatie sinds juli vorig jaar. De index werd daarbij ook gesteund door wegebbende zorgen over een escalatie van de crisis in Oekraïne.

De Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor het slot een fractie hoger op 16.430 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1867 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 0,4 procent tot 4103 punten.

Omzet gedaald

GE (plus 2,2 procent) maakte donderdag bekend dat de omzet in het eerste kwartaal licht is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, door lagere inkomsten bij de financiële tak van het bedrijf. GE, dat vanwege zijn enorme scala aan activiteiten geldt als een barometer van de Amerikaanse economie, behaalde 8 procent meer omzet bij zijn industriële onderdelen, terwijl de inkomsten bij GE Capital juist met 8 procent daalden. De totale omzet daalde 2 procent op jaarbasis.

Morgan Stanley (plus 3 procent) wist de winst dankzij een gunstig beursklimaat 55 procent op te voeren. De bank profiteerde niet alleen van de handel in aandelen maar ook van dienstverlening daaromheen. Morgan Stanley is 's werelds grootste aandelenmakelaar.

Tegenvallende resultaten

IBM (min 3,2 procent) en Google (min 3 procent) presenteerden woensdag na het slot op Wall Street tegenvallende resultaten. Voor IBM wordt het steeds moeilijker om aan de winstdoelstelling voor dit jaar te voldoen, terwijl analisten er bij Google aan twijfelen of het internetbedrijf een inhaalslag weet te maken op de advertentiemarkt voor mobiele telefoons. Google heeft daar sterke concurrentie van onder meer Facebook.

UnitedHealth Group werd 2,8 procent lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Het bedrijf profiteerde de afgelopen jaren van het sociale verzekeringsprogramma Medicare, maar daar wordt nu op bezuinigd.

Western Union

Financieel dienstverlener Western Union (min 4,5 procent) ging evenals Moneygram (min 17 procent) fors onderuit nadat Wal-Mart had aangekondigd een eigen overboekservice te beginnen.

De euro was 1,3815 dollar waard, tegen 1,3830 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 104,42 dollar. De prijs voor Brentolie steeg 0,1 procent op 109,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links