Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech zet ICT-divisie in de etalage

Imtech zet ICT-divisie in de etalage

GOUDA (AFN) - Imtech neemt afscheid van zijn ICT-divisie. De verkoop van het onderdeel moet helpen om de schuldenlast van de geplaagde technisch dienstverlener te verminderen.

Imtech meldde donderdag dat de ICT-divisie via een veilingproces zal worden verkocht. Details daarover worden volgens het bedrijf in een later stadium bekendgemaakt. Imtech gaf onlangs aan zijn schuldenlast met zeker 400 miljoen euro te willen verlagen. De verkoop van de automatiseringstak is een eerste stap in dat proces, waarbij nog altijd ,,alle opties'' worden overwogen, aldus het bedrijf.

De ICT-divisie realiseerde vorig jaar een omzet van 740 miljoen euro, met een operationeel bedrijfsresultaat (ebitda) van 37 miljoen euro. Er werken 2380 mensen bij het onderdeel.

Fraudezaak

Imtech kwam vorig jaar in de problemen door een omvangrijke fraudezaak in Duitsland en Polen, die het bedrijf met een verlies van bijna 700 miljoen euro opzadelde. Banken waren uiteindelijk bereid voor nieuwe kredieten te zorgen, maar in ruil daarvoor moet de schuldenlast van 745 miljoen euro in het komende jaar ruimschoots worden gehalveerd.

Topman Gerard van de Aast wilde in een toelichting niet op de mogelijke opbrengst van de verkoop vooruitlopen. Hij gaf wel aan dat met de desinvestering ,,een belangrijke stap'' zal worden gezet richting de beoogde verlaging van de schuld en dat de verkoop naar verwachting in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond.

Optie

Van de Aast rekent op een ,,goede belangstelling'' voor het onderdeel. ,,Het is een winstgevend bedrijf, dat internationaal actief is. Er hebben zich in de afgelopen periode al diverse partijen ongevraagd gemeld met interesse. Ik verwacht dat er nu nog wel een aantal partijen bij zullen komen.''

Imtech houdt de optie om de schuld verder af te bouwen via andere verkopen en de uitgifte van aandelen onverminderd open, aldus de bestuursvoorzitter. Daarnaast hoopt het bedrijf de schuldreductie te realiseren via een hogere winst en een beter management van het werkkapitaal. Op de vlak wordt ,,gestaag'' vooruitgang geboekt, stelde Van de Aast. ,,We hebben een duidelijk plan voor het herstel van de winstgevendheid, dat voeren we stap voor stap uit.''

Imtech publiceert de resultaten van het eerste kwartaal op 15 mei.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 17 april 2014 09:15
    quote:

    tilt schreef op 17 april 2014 08:50:

    snapt iemand het nog,
    Waarom komt dit bericht nu pas, na 30% daling?
    Wellicht omdat de harde daling niet werd verwacht. Imtech meldde vorige week geld op te willen halen om de schuld te verlagen, banken gaven vervolgens een negatief advies en prompt knalde de koers omlaag.
    Imtech moet nu wel met de billen bloot. Het verkopen van enkele onderdelen is een goed begin. En wie weet stabiliseert de koers ook door deze actie, want het geeft aan dat Imtech wel degelijk werk maakt van zijn schuldenberg.
  2. [verwijderd] 17 april 2014 17:03
    enne er zijn weer velen ingetrapt en veel geld verloren hebben op imtech als de rabobank ook honderden milj. kan hebben ja dan doet imtech dit doodleuk ook even maar goed de bank helpen ze wel een handje en gaven reeds voor imtech het voorbeeld Frauderen is in.belegger beduvelen eveneens!!!!!!!!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links