Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen herstellen na verkoopgolf

Beurzen herstellen na verkoopgolf

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag weer herstel na de verkoopgolf van een dag eerder. Beleggers haalden opgelucht adem na het bevel van de Russische president Vladimir Poetin om de troepen terug te laten keren naar de kazernes. De dreiging van een escalatie van het conflict in Oekraïne lijkt daarmee te zijn afgenomen.

,,Berichten dat de Russische troepen weer terug zijn in de barakken zorgen voor een mooie beursdag. De handel zal naar verwachting op de korte termijn in het teken blijven staan van de ontwikkelingen rond Oekraïne. Uit Den Haag kwam ook goed nieuws. Het Nederlandse handelstekort blijft onder de EU-norm en we krijgen geen verdere bezuinigingen meer“, aldus beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 2,1 procent hoger op 396,42 punten. De MidKap klom 1,9 procent tot 664,53 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,6 procent. De beurs in Moskou klom 4,9 procent, na de koersval van bijna 11 procent op maandag.

AEX

Grootste stijgers in de AEX waren technisch dienstverlener Imtech en bank en verzekeraar ING met winsten van respectievelijk 4 en 3,4 procent. ING was maandag nog de sterkste daler. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM, die op 24 maart samen met Imtech en PostNL uit de AEX zal verdwijnen, was de enige daler met een min van 0,1 procent. Het aandeel had te kampen met een adviesverlaging door Barclays.

In Frankfurt won RWE 0,8 procent. Het Duitse energieconcern leed vorig jaar door grote afschrijvingen op zijn elektriciteitscentrales zijn eerste nettoverlies in 60 jaar. Het verlies van het moederbedrijf van het Nederlandse Essent bedroeg 2,8 miljard euro. Beiersdorf kreeg er bijna 2 procent bij, mede dankzij beter dan verwachte jaarresultaten van de Duitse producent van verzorgingsproducten.

Londen

In Londen klom Glencore Xstrata 2,5 procent. 's Werelds grootste grondstoffenhandelaar boekte in 2013 een vijfde meer winst dan in 2012. Het bedrijf profiteerde onder meer van een fors hogere koperproductie en lagere kosten.

De euro was 1,3768 dollar waard, bijna evenveel als bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 103,37 dollar per vat. Brentolie werd bijna 2 procent goedkoper op 109,16 dollar per vat. De olieprijzen liepen een dag eerder op tot de hoogste niveaus in 5 maanden door de spanningen in Oekraïne.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2014 14:29
    Enne,,,,, heb ik gisteren weer even niet omgekeken naar de beurs ontwikkelingen en dan heeft er een kleine crasch plaatsgevonden doordat er weer velen dachten dat het einde van de mensheid weer in zicht kwam, doordat de russen die een beetje te agressief te werk gaan op de oekraine Vandaag heeft meneer poetin weer laten zien hoe gevoelig het ligt als je je ergens mee bemoeit wat je wel degelijk,aangaat als je ongehoorzaam bent tegen je grote bondgenoot dan staat de wereld op zijn kop.De EU/US combinatie ja.... die wilden wel even hun spierballen laten zien maar smeekten wel dat meneer poetin deze maatregelen nog even uitsteld en zijn troepen zogenaamd weg haalt daarginds,Wat laten we eerlijk zijn wat doet rusland dan als een VS lid onafhankelijk wil worden de de VS en als de president van de VS daar zijn leger op afstuurt toch!!!! o ja,,,, zou poetin dan ook kwaad worden???????
    Zo zie je maar er wordt van alles aangegrepen om de koersen naar beneden te halen door beurscriminelen en zwendelaars En zou er een wereldoorlog uitbreken dan is geld dat je teveel wil vergaren helemaal niets meer waard omdat dan alles wordt vernietigd door de mensheid
    Vandaag in ieder geval weer een krachtig hetstel op de beurs en velen zijn weer armer geworden door deze klucht.
  2. [verwijderd] 4 maart 2014 21:55
    Ja, zo zie je maar de een zijn d... is de ander...... De criminelen hebben weer veel geld verdient en de verkopers gisteren durfden vandaag niet direct in te springen,zodat ze de aansluiting gedeeltelijk, gingen missen door deze roulette van de russen die even de beurzen deden beven,morgen zal de beurs niet verder stijgen denk ik vooraleer dalen omdat de koers boven de 400 punten bijna weer overschrijdt of daar naar toe is gegaan.maar verder toch allen weer veel succes gewenst.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links