Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barbecueverkoop goed op gang

Barbecueverkoop goed op gang

RIJSWIJK (AFN) - Hoewel de verkoop van barbecues door het slechte weer in het voorjaar tegen viel, maken de verkopen van de afgelopen weken dat in rap tempo goed. Vooral draagbare en kant-en-klaar barbecues zijn dit jaar extra populair. Dat blijkt vrijdag uit een rondvraag bij diverse barbecue-aanbieders.

Bij Albert Heijn zijn er dit seizoen al 50.000 kant-en-klaar barbecues en 10.000 reguliere barbecues verkocht. ,,Dat zijn er een stuk meer dan vorig jaar", verklaart een woordvoerder. Behalve barbecues zijn er inmiddels meer dan 350.000 zakken briketten en houtskool langs de kassa gegaan. De AH-barbecuerecepten worden daarnaast online grootscheeps geraadpleegd.

Blokker heeft de afgelopen periode het dubbele aantal barbecues verkocht dan dezelfde periode vorig jaar, maar toen begonnen de verkopen ook al vroeger. De huishoudwinkel verwacht dit jaar in totaal meer barbecues te verkopen dan vorig jaar. Bij tuincentrum Hornbach lopen de barbecues de afgelopen weken ook prima en de barbecue-accessoires doen het eveneens goed.

Nieuwe barbecuetrends

Ton Klarenbeek, eigenaar van Barbecueland.nl, zegt dat hoewel het voorseizoen matig was, de afgelopen weken de omzet van dit jaar meer dan goed hebben gemaakt. Hij heeft naar eigen zeggen dit jaar al meer omzet gedraaid dan over heel 2012. Hij verwacht dat de gehele jaarverkopen uiteindelijk zo'n 50 procent hoger uitkomen dan vorig jaar.

De grote gasbarbecues doen het volgens Klarenbeek net als vorig jaar erg goed. ,,Gasbarbecues blijven het goed doen, maar de compactere, draagbare barbecues zijn echt spectaculair meer in trek dan vorig jaar. Vooral het type barbecues dat van buiten koud blijft als je ze gebruikt en dus makkelijk op de boot of bank te gebruiken is", vertelt Klarenbeek.

Foodtrendwatcher Marjan Ippel voorziet nieuwe barbecuetrends: ,,Barbecueën is steeds normaler en gebeurt steeds vaker. Ook buiten de zomer. Oud en jong doen het. Oer is trendy: groot vlees, bijvoorbeeld hele beesten aan het spit, of in ieder geval grote stukken vlees met flinke botten er nog aan, die dan meteen als bestek dienen. Diverse groentes, pizza's, ovenschotels, alles kan op de nieuwe barbecues."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links