Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'50-plussers dupe ontslagrecht'

'50-plussers dupe ontslagrecht'

UTRECHT (AFN) - Als de plannen om het ontslagrecht te versoberen doorgaan, zullen met name 50-plussers daar de wrange vruchten van plukken omdat zij na ontslag nauwelijks aan nieuw werk komen. Daar waarschuwt de vereniging van personeelsmanagers NVP maandag voor.

Bij de organisatie zijn de HR-managers van tal van grote bedrijven aangesloten, zoals KLM, Shell en Ahold.

De oproep is opvallend omdat de personeelsmanagers het bedrijfsleven vertegenwoordigen. ,,We werken voor de werkgever, maar we zien ook de andere kant'', zegt bestuurslid Andries Bongers daarover. ,,We willen aan de kant van de redelijkheid staan. Daarom geven we dit signaal.''

De vereniging noemt de ,,timing en de hardheid'' van de voorstellen tijdens een economische crisis ,,niet sociaal''. Volgens Bongers zitten de meeste werkgevers bovendien helemaal niet te springen om een soepeler ontslagrecht. ,,De flexibiliteit is al behoorlijk. Niemand krijgt bij zijn aanstelling meer een vast contract'', aldus het bestuurslid dat de nieuwe regels ,,naïef'' noemt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 januari 2013 15:40
    In veel Europese landen zijn jongeren een verloren generatie. Juist het ontslagrecht beschermt de generaties boven hen, zodat er geen doorstroming is. En dat is dan niet "hard"? Zouden de HR managers in die commissie ook allemaal 50+ zijn? Net als ALLE belangengroepen in Nederland.
  2. [verwijderd] 14 januari 2013 15:40
    Let dus op wat er gebeurt:
    De politiek zegt dat werkgevers "niet dan wel heel duur van hun personeel af kunnen komen" en DUS moet het ontslagrecht op de schop.

    En wat zeggen diezelfde werkgevers nu: (zie artikel): "de meeste werkgevers (zitten) bovendien helemaal niet te springen om een soepeler ontslagrecht. ,,De flexibiliteit is al behoorlijk."

    De grote vraag is nu: wie meent de politiek een dienst te moeten bewijzen met het soepelere ontslagrecht? In elk geval is dat niet de oudere werknemer.
    Wat moet er dan wel gebeuren? Er moet veel en veel meer worden ingezet op "lifelong employability". Maak daar nu eens echt werk van!
  3. forum rang 7 handyman6 14 januari 2013 16:25
    Meer dan 40% is flexpersoneel,zolangzaam aan...zelf werk ik nu,sinds kort, als energieke 60+,als flex-sorteerder bij de Post NL,hopend op een rooster 's avonds/'s nachtsdienst, op de SMG/SMK, want nu krijg ik nog om 9 uur , sms-je of ik om 13u dienst kan draaien:6 uurtjes ..140% +reiskosten,en das niet slecht.En goeie werksfeer:belangrijk!
    Trouwens:ze zoeken nog volop oudere(!) postbezorgers ivm betrouwbaarheid, hierro,hoor!
    H6
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links