Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stroomverbruik omlaag door zuinige apparaten

Stroomverbruik omlaag door zuinige apparaten

DEN HAAG (AFN) - Huishoudens gebruiken al tientallen jaren structureel minder gas, maar ook het stroomverbruik lijkt nu - na jaren te zijn gestabiliseerd - iets af te nemen. Dat is een van de conclusies in een rapport van de brancheorganisaties ECN, Energie-Nederland en Netbeheer Nederland, dat vrijdag is gepubliceerd.

Het gemiddelde gasverbruik van Nederlandse huishoudens bedroeg vorig jaar 1484 kubieke meter, bijna een kwart minder vergeleken met het jaar 2000. In 2010 bedroeg het verbruik nog 1563 kubieke meter. Vergeleken met 30 jaar geleden is het gasverbruik zelfs meer dan gehalveerd. Dat komt doordat woningen steeds beter zijn geïsoleerd en verwarmingsketels efficiënter worden.

Het elektriciteitsverbruik per huishouden daalde vorig jaar licht tot 3312 kilowattuur (kWh). In 2010 was dit nog 3480 kWh en 10 jaar daarvoor 3230 kWh. Deze afname komt vooral doordat huishoudelijke apparaten die veel stroom verbruiken bij vervanging worden ingeruild voor een zuiniger apparaat. Ook letten mensen door de economische crisis beter op de meterstand voor hun elektriciteitsrekening. Daar staat tegenover dat nieuwe stroomverslinders als grote platte televisies, smartphones en tablets de laatste tijd wel steeds populairder worden.

De apparaten die de meeste elektriciteit erdoor jagen zijn nog altijd de koelkast, de vriezer, de tv, de wasdroger en wasmachine.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links