Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IIF bepleit lagere rente Griekse leningen

IIF bepleit lagere rente Griekse leningen

WASHINGTON (AFN) - De internationale geldschieters van Griekenland zouden de rente die ze het land in rekening brengen moeten verlagen. Daarvoor pleitte topman Charles Dallara van het Institute of International Finance (IIF) donderdag. Het IIF vertegenwoordigt ruim 450 grote financiële instellingen wereldwijd.

De Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, de zogeheten trojka, rekenen nu een rente van rond de 4 procent. Als dat verlaagd wordt naar 1 procent, wordt de samenstelling van de Griekse schuldenlast aangepast en maken de geldschieters nog altijd winst op hun leningen, aldus Dallara.

Zijn oproep komt daags voor de bijeenkomst van het IMF en de Wereldbank in Tokio, vanaf volgende week dinsdag, waar ook gesproken zal worden over de situatie in de eurozone. ,,De wereldeconomie staat op een kruispunt. Er zijn snel beleidswijzigingen nodig om stagnatie te vermijden en om te voorkomen dat nationale of regionale ontwikkelingen elders in de wereld effect hebben'', aldus Dallara.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2012 22:31
    Ik dacht dat de rentevergoeding een afspiegeling van het risico behoort te zijn. Ik betaal decennia lang, ondanks ook lastenverlagingen en inhalige overheden, (nog) keurig op tijd mijn hypotheek. Als nu de banken ons allemaal eens een paar procent minder in rekening brengen wordt de samenstelling van onze schulden last ook aangepast en kunnen we meer besteden.
  2. [verwijderd] 5 oktober 2012 08:31
    quote:

    BeursGollem schreef op 5 oktober 2012 01:46:

    1 procent en dan maken ze nog winst??? Man snapt er echt niets van. De inflatie is al meer dan 2 procent. Laten ze de rente gelijk houden aan de inflatie. Meer niet. Minder ook niet. Dan heb je een Salomonsoordeel.
    Ze maken dan nog steeds winst omdat er in het voorbeeld van Nederland maar 5 miljard in een potje gaat en dan oepserdefloeps er 40 miljard uit komt rollen en dat wordt dan uitgeleend tegen die rente.

    Alleen als het fout gaat maken we er geen winst op maar achterlijk veel verlies maar dat scenario wordt nooit bekeken.

    Daarom blijft het ook zo'n eenzijdig gedreun vanuit de politiek en willen ze het ook niet snappen.

    Het is trekken aan een dood paard.

    Als je ze nu weer deze vinger geeft, maakt allemaal niet uit, het valt niet op te lossen omdat die economie het nooit op kan brengen.

    Je moet ze hun eigen munt terug geven, uit de euro want erin laten dan kun je iedereen zijn schuld net zo goed kwijt schelden en hebben we over een aantal jaar weer het zelfde probleem en bij terug naar eigen munt is het van 2 kanten flink slikken en hopelijk ook iets leren, een duidelijk voorbeeld naar de rest en weer verder gaan.

    Nu blijven we maar hangen en pompen we het probleem alleen maar meer op wat de klap later alleen maar groter gaat maken.

    Die klap gaat 100% zeker komen, de vraag is alleen hoe groot laat deze generatie politici hem worden en wie wordt de held die de stekker er uit trekt.
  3. Mr sponge 5 oktober 2012 09:30
    Wat een onzin dit.
    De hoogte van de rente wordt/werd bepaald door het risico dat de geldschieter loopt.
    Er is toch niemand die geld aan Griekenland gaat uitlenen, en daar geen redelijke risico vergoeding voor krijgt.
    Ik snap al helemaal niet dat er nog geld wordt uitgeleend aan Griekenland. Dat land laat keer op keer zien dat het leningen niet terug betaald. Dus waarom zou je ze geld lenen.........
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links