Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers pakken winst na sterk kwartaal

Beleggers pakken winst na sterk kwartaal

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Beleggers verzilverden hun winsten op de laatste dag van een goed beurskwartaal. Ook werd gewacht op de uitslagen van de stresstest van de Spaanse bankensector, die na het slot van de Europese handel naar buiten komen.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 5,94 punten (1,8 procent) lager op 323,18 punten. De MidKap-index daalde 3,13 punten (0,6 procent) tot 518,88 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 1 en 2,5 procent. Londen leverde 0,7 procent in.

In Madrid zakte de beurs 1,7 procent onder aanvoering van de banken. Ook liep de Spaanse rente weer op tot boven de 6 procent, een niveau datop de lange termijn als onhoudbaar wordt geacht. Donderdag zakte de Spaanse rente nog onder de 6 procent, nadat Spanje de begrotingsplannen voor volgend jaar had gepresenteerd.

Tegenwind

De middaghandel kreeg nog wat tegenwind door een flink tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Chicago. Die is in september onverwacht gekrompen, na 35 maanden van groei. Wel bleek dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten in september op het hoogste punt is uitgekomen in 4 maanden.

Grootste stijger in de AEX was luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een winst van 4,6 procent. Het aandeel profiteerde van een adviesverhoging door UBS. Verzekeraar Aegon, staalbedrijf Aperam, telecomconcern KPN en elektronicaproducent Philips stonden onderaan met verliezen tot 4,1 procent.

Heineken

Heineken won 0,9 procent. De overname van drankenconcern Asia Pacific Breweries (APB) door Heineken is goedgekeurd door de aandeelhouders van Fraser & Neave. De acquisitie biedt de bierbrouwer veel ruimte voor versterking in de opkomende Aziatische markten.

Naast Heineken probeert ook concurrent Carlsberg een vastere voet aan de grond te krijgen in Azië. De Deense brouwer gaat samenwerken met een Thais bedrijf om zijn internationale biermerken daar op de markt te brengen. Het aandeel Carlsberg zakte in Kopenhagen 1,3 procent.

De euro was 1,2849 dollar waard, tegen 1,2860 dollar aan het eind van de Europese handel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 91,76 dollar per vat en Brentolie zakte 0,2 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2012 17:56
    Ja hoor! Je moet het maar kunnen, elke dag een nieuws-titel verzinnen.
    Nu pakken de beleggers weer winst. Dan zijn het zorgen over de EU. Je kan ook gewoon zeggen dat de huidige economie RUK is en dat de regels voor de regels het nog een stuk moeilijker en ingewikkelder maken dan het uiteindelijk is.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links