Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Catshuisberaad mislukt'

'Catshuisberaad mislukt'

DEN HAAG (AFN) - Het coalitieoverleg over aanvullende bezuinigingen van zo'n 14 miljard euro is zaterdag stukgelopen. PVV-leider Geert Wilders verliet zaterdagmiddag het Catshuis. Volgens ingewijden kan hij na overleg met zijn fractie de afspraken niet voor zijn rekening nemen.

Vrijdag ontvingen de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV berekeningen van het Centraal Planbureau over de gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen voor onder meer koopkracht en werkgelegenheid. Zaterdagmiddag rond 1 uur zetten ze hun gesprek voort, maar na ongeveer een uur verliet Wilders het beraad. De andere onderhandelaars bleven in het Catshuis achter.

Hoe het nu verder moet is onduidelijk. Nederland moet in 2013 het begrotingstekort onder de EU-limiet van 3 procent te brengen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bir 21 april 2012 16:20
    Doo P, ongelooflijk, we zijn het een keer eens! Dit is het slechtst mogelijke moment voor falen. Zo vlak voor de zomer wordt het lastig om nog oplossingen te vinden waar Nederland en Europa blij van worden.

    Vraag is, en nu? Heeft Griekenland Europa naar de afgrond gebracht en geeft Nederland nu het laatste duwtje?
  2. [verwijderd] 21 april 2012 16:55
    Partijen (bedrijven) die baat hadden bij een lage rente zullen maandag in beweging moeten komen... en met nieuwe verkiezingen voor de boeg die waarschijnlijk pas in het najaar zullen plaatsvinden, zal er dus nog minstens een halfjaar onduidelijkheid blijven bestaan over hoe de hypotheekrenteaftrek er in de toekomst uit gaat zien.

    Als Wilders er enkele weken geleden al definitief de stekker had uitgetrokken dan was de schade nu minder groot omdat dan de verkiezingen al voor de zomer hadden kunnen plaatsvinden.
  3. [verwijderd] 21 april 2012 16:58
    quote:

    *Justin* schreef op 21 april 2012 16:47:

    [...]

    De tweede kamer kan gewoon gezamenlijk bezuinigingsmaatregelen nemen,
    nog ruim voordat er verkiezingen komen. No panic.
    Dat gaat niet meevallen, want gezien de verkiezingen die a.s. zijn... zullen diverse partijen weinig interesse hebben om moeilijke discutabele maatregelen te steunen.

    Daarom is de kans groot dat er een paar maanden van politieke chaos gaan volgen.
  4. Bir 21 april 2012 17:10
    quote:

    Martijn van M schreef op 21 april 2012 16:58:

    [...]

    Dat gaat niet meevallen, want gezien de verkiezingen die a.s. zijn... zullen diverse partijen weinig interesse hebben om moeilijke discutabele maatregelen te steunen.

    Daarom is de kans groot dat er een paar maanden van politieke chaos gaan volgen.
    Precies, en dat gaat ons helaas snel onze trippel A status kosten, daar gaan de ratingbureau's geen twee maanden mee wachten. Al zijn we vaak maar een heel klein onbelangrijk landje, dit gedoe gaat een shockeffect geven in Europa, let maar op.
    En mocht Hollande nou morgen ook nog de eerste ronde winnen in Frankrijk, dan zijn de rapen helemaal gaar. Laten we dus hopen dat dit niet gebeurt.
    Anyhow, zelfs ik als aardoptimist ben geneigd nu in beren op de beurs te gaan geloven.

    Hopelijk krijg ik ongelijk.

    Grtn Bir.
  5. Bir 21 april 2012 17:18
    quote:

    Martijn van M schreef op 21 april 2012 17:07:

    ... Mij lijkt dat de Hollandse financials van de politieke chaose & hogere rente wel eens flzouden kunnen gaan profiteren, want een hogere rente betekent immers een hoger rendement op staatsleningen!

    Hoe denken anderen hierover?
    Enerzijds heb je wellicht gelijk, anderszijds zal NLD moeilijker geld kunnen lenen en dat is weer nadelig voor de banken.
    Defacto verwacht ik eerst wel een schok, maar daarna lossen we het polderend wellicht wel weer op. Vraag is hoeveel tijd we gaan krijgen van de financiele wereld. Anyhow, niet goed voor de rust, dus nog even geen doorbraak van de AEX richting 320. Nogmaals, ik hoop dat ik helemaal mis zit. Maar dit gedoe maakt zelfs mij onrustig.

    Grtn Bir.
  6. [verwijderd] 21 april 2012 17:45
    Nederland heeft al sinds de jaren '80 een degelijke reputatie, dus dat verandert niet met een kabinetcrisisje. Belangrijker is echter dat het beter is voor het land om een nieuw kabinet te krijgen dat breed genoeg is qua steun om ook fundamentele beslissingen te nemen, en niet een beetje de boel vooruitschuiven dat we eerst al hadden met Balkenende+Bos en nu al anderhalf jaar met Rutte. Wat heeft het kabinet Rutte nou werkelijk bereikt. Niets toch?
  7. [verwijderd] 21 april 2012 17:56
    quote:

    thomson schreef:

    Weten jullie nog wat er gebeurde toen USA haar AAA status kwijt raakte een half jaar geleden (6 aug)? Dow stond toen rond 10700 punten
    Vervolgens zijn ze alleen maar gestegen. En nu rond 13000 ziet er goed uit voor de AEx
    Als er stront aan de kinkker is dan maar alles in 1x, hebben we dat ook gehad, dan maar weer een week met dalende koersen, die stijgen ook wel weer hoor,alleen deze crisis duurd al zo lang , eigenlijk since de internethype van 2001, daarna de woekerpolissen en eurocrisis, het duurt te lang nu, maar een oplossing zal er komen.
  8. Bir 21 april 2012 19:18
    quote:

    thomson schreef op 21 april 2012 17:52:

    Weten jullie nog wat er gebeurde toen USA haar AAA status kwijt raakte een half jaar geleden (6 aug)? Dow stond toen rond 10700 punten
    Vervolgens zijn ze alleen maar gestegen. En nu rond 13000 ziet er goed uit voor de AEx
    Ik neem aan dat je toch niet echt de Nederlandse economie wilt vergelijken met die van de VS? Beetje of beetje veel appels met peren........
  9. forum rang 4 marathon 11 21 april 2012 22:49
    quote:

    paulbeleg schreef op 21 april 2012 20:39:

    hier heeft er maar 1 de schuld en dat is Wilders. Vooraf wist hij dat de 3% de randvoorwaarde was. Als je de randvoorwaarde niet onderschrijft heeft het geen zin 7 weken te onderhandelen. Wat voor prutsers hebben ze daar als adviseurs?
    Hoop dat Wilders c.s zo worden afgestraft door de kiezers dat we deze mensen nooit meer op het politieke toneel zullen zien.
    Sinds we die snel opkomenfde populistische partijen hebben is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de BV Nederland. Onbetrouwbaar, geen stabiliteit en gedomineerd door interne tegenstellingen.
    Ik hoorde Wilders wel 50 keer de OAWers roepen in zijn toelichting. Hij zoekt nu al een onvoorwaaardelijke steun van de groep ouderen die hij blijkbaar de moeite waard vond om de BV te laten wankelen.

    De extra kosten die deze move opleverd kan wel eens net zo groot zijn als de extra bezuinigingen waar ze nu niet uit zijn gekomen. Ontzettend jammer dat het zo gelopen is. Maandag weer een fose koersdreun en dito verlies voor de beleggingen bij o.a ook de pensioenfondsen en dus ook daarom een tweetrapsraket die deze groep AOWers extra in hun pensioen zal raken. Bedankt Geert namens de BV Nederland en alle AOWers.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links