Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Japanse beurs eindigt nipt lager

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs vrijdag nipt lager gesloten. De Japanse beurs volgde daarmee Wall Street, waar een tegenvaller over de Amerikaanse huizenmarkt zorgde voor lagere slotstanden. Ook werd de stemming gedrukt door waarschuwingen van Nintendo en NEC. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 8841,22 punten.

Nintendo zakte meer dan 4 procent. De Japanse spelcomputerfabrikant waarschuwde voor een fors groter dan verwacht verlies in het lopende boekjaar. Ook NEC waarschuwde voor een fors verlies in het lopende boekjaar. Het Japanse elektronicaconcern schrapt dit jaar wereldwijd 10.000 banen om het bedrijf weer winstgevend te maken. Het aandeel daalde ruim 7 procent. Beide bedrijven kampen met de hevige concurrentie van smartphones en tabletcomputers.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng onveranderd in de middaghandel. In Seoul klom de Kospi 0,4 procent. Samsung steeg 1,1 procent, nadat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een recordwinst over het vierde kwartaal bekend had gemaakt. In Sydney, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, sloot de All Ordinaries 0,5 procent hoger onder aanvoering van de mijnbouwbedrijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links