Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op flinke winst

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York hielden dinsdag de winsten goed vast. Beleggers waren verheugd over tekenen van een lichte verbetering op de Europese obligatiemarkten en putten ook hoop uit meevallende cijfers over de Europese en Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex stond met nog bijna drie uur handel te gaan 2,7 procent hoger op 12085 punten. De S&P 500-index kreeg er 2,8 procent bij op 1239 punten en technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 3,1 proent op 2600 punten.

Een succesvolle obligatieveiling in Spanje gaf beleggers moed. Ook een sterk meevallend cijfer over het vertrouwen van Duitse ondernemers em consumenten in de economie deed de stemming goed.

Rally

Op het thuisfront bleek het aantal in aanbouw genomen woningen in november fors verbeterd ten opzichte van de maand daarvoor. Dat goldt ook voor het aantal uitgegeven bouwvergunningen.

,,We wachtten al enkele dagen op een rally, en vandaag gebeurt het eindelijk'', aldus een Amerikaanse handelaar. ,,Ik denk dat dit zou doorgaat naar het einde van het jaar omdat de economische data duidelijk beter zijn dan iedereen had verwacht.''

AT&T

Het aandeel AT&T klom 1,3 procent. Het Amerikaanse telecomconcern liet maandag nabeurs weten de overname van T-Mobile USA af te blazen. AT&T zou de Amerikaanse dochter van Deutsche Telekom overnemen voor 39 miljard dollar (30 miljard euro). De overname stuitte echter op verzet van toezichthouders in de Verenigde Staten.

Bank of America kreeg er 3 procent bij, nadat het aandeel maandag voor het eerst in bijna drie jaar onder de 5 dollar uitkwam.

De euro was dinsdagavond 1,3080 dollar waard. Bij het sluiten van de Europese beurzen was dat nog 1,3070 dollar. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie steeg met 3,6 procent tot 97,41 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links