Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AZERION AEX:AZRN.NL, NL00150006Z9

 • 1,728 16 apr 2024 17:27
 • +0,010 (+0,58%) Dagrange 1,716 - 1,740
 • 21.130 Gem. (3M) 64,4K

AZERION op 2 Februari 2022 naar de beurs

66 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 aextracker 22 januari 2022 12:57

  www.beleggersbelangen.nl/2022/01/17/a...

  Op 2 Februari gaat de lokaal noterende SPAC Efic1 over in de notering van Azerion. Niet via de overname van de ADUX notering, maar cia een SPAC in beher van kundige financieel specialisten en bestuurders, die mede een rol krijgen in de besturing\advisering van het Azerion bestuur. De beide oprichters blijven aan boord en houden een bescheiden belang aan de notering over.

  Deze week in Beleggers belangen een lezenswaardig artikel over het digitale entertainment platform.
  Het bedrijf wordt een "waardevolle aanvulling o.b.v. nieuwe technologie" benoemd voor de europese beurzen, met een voldoende sterke basis om uit te kunnen breiden.
  De financiele injectie welke EFIC 1 doet, gaat bij Azerion een volgende golf van overnames financieren en groei versnellen.
  Wel merkt BB op, dat groei bedrijven in een markt met stijgende rente een ";lastiger \ uitdagender omgeving" gaan ervaren vs. de veiliger waarde \ dividend uitkerende aandelen.

  Ik verwacht, dat dit bedrijf binnen 3-5 jaar ruim een half miljard euro omzet doet en een leuke winst onderaan de streep noteert.

  je kan er van alles van vinden en er iets zinvols over zeggen op deze draad.
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2022 21:13
  Spacs niet overal te koop voor particuliere belegger
  Sonny Motké Lennart Zandbergen 19:00

  In het kort

  Banken en brokers hanteren verschillende regels voor het aanbieden van spacs.
  Verschillen ontstaan doordat distributeurs toezichtrichtlijnen anders interpreteren.
  Particuliere beleggers kunnen niet in spacs investeren bij ABN Amro en Bux.

  Bank ABN Amro en broker Bux vinden zogeheten spacs zulke risicovolle beleggingen dat ze deze effecten niet aanbieden aan particuliere klanten. Rabobank gaat niet zo ver, maar stelt wel een kennis- en ervaringstoets verplicht voordat particuliere beleggers aandelen mogen kopen in deze special purpose acquisition vehicles.

  Deze beperkingen zijn opmerkelijk, aangezien spacs enorm in trek zijn op de beurs. Vorig jaar kwamen er alleen al op het Damrak zestien bij, waarmee €3,7 mrd werd opgehaald. Spacs zijn lege beurshulzen die enkel dienen om andere bedrijven op te kopen.

  In tegenstelling tot ABN Amro en Rabobank kent ING juist geen bijzondere restricties voor de handel door particulieren in spacs. Bij broker DeGiro is het beleid per spac anders: zo kunnen wel stukken in Dutch Star Companies Two (DSC2) worden gekocht, maar niet in Odyssey.

  Dat onoverzichtelijke speelveld wordt door beleggers als vervelend ervaren, bijvoorbeeld als ze van broker wisselen. Oorzaak van de verschillen is de wijze waarop richtlijnen van financieel toezichthouders worden geïnterpreteerd. Er geldt geen algeheel productverbod, maar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt aanbieders wel dat spacs 'hoogst complex' zijn. De toezichthouder verlangt dat zorgvuldig wordt overwogen welke groepen klanten ervoor in aanmerking komen, en dat een product desnoods wordt afgeschermd.
  'Frustrerend'

  'Het is heel frustrerend', zegt Nicholas Aperghis, een van de oprichters van EFIC1, dat fuseert met spelletjesbedrijf Azerion. 'Een spac is juist een manier voor retailbeleggers om in een bedrijf te investeren dat een notering krijgt. En dat wordt nu door bepaalde brokers geblokkeerd.' Aperghis geeft aan dat hij bij ABN heeft gemeld dat zijn spac niet te kopen of verkopen is. 'Of dat met de fusie met Azerion ook meteen opgelost is, weet ik niet.'

  Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1427611/spac...
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 januari 2022 08:29
  Het minimum

  De meeste aandeelhouders van de spac kunnen tot donderdag hun inbreng terugtrekken. Daarmee is het mogelijk dat het bedrijf minder geld ophaalt dan het vooraf ingeschatte minimum van €200 mln. In dat geval heeft Azerion zelf de mogelijkheid zijn beursgang alsnog door te laten gaan. 'We sluiten niet uit dat we onder dat minimum zakken', zegt ceo Atilla Aytekin.

  Hij volgt de beursgang van WeTransfer aanstaande vrijdag op de voet. 'Techaandelen hebben het in jaren niet zo slecht gedaan. Daar hebben wij ook last van. Maar ook als we minder ophalen kunnen de groeiplannen gewoon doorgaan.'

  Uiterlijk vrijdagochtend wordt bekend of Azerion akkoord is met het opgehaalde bedrag. 'We hebben deze stap gevierd met witte wijn. De champagne komt pas als de beursgang definitief is.'

  Lees het volledige artikel: fd.nl/tech-en-innovatie/1428145/azeri...
 4. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 januari 2022 21:13
  Azerion zet beursgang door ondanks massaal afhakende beleggers
  Stijn van Gils Jeroen Piersma 19:25

  Anders dan WeTransfer trekt Azerion zich niets aan van het negatieve beurssentiment en zet zijn beursgang gewoon door. Het game- en advertentiebedrijf haalt wel veel minder geld op dan waar eerder op werd gerekend, maar dat vormt geen beletsel.

  Azerion krijgt aanstaande maandag een notering aan de Amsterdamse beurs via een fusie met de spac EFIC1. Van de beleggers in deze spac heeft bijna 82% zijn inleg teruggehaald, waardoor Azerion slechts €93 mln heeft opgehaald. Daarmee is meer dan driekwart van het ingelegde vermogen teruggetrokken, want aandeelhouders hadden voor ruim €400 mln belegd in de spac.

  Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1428454/azerion-z...
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2022 08:58

  'Free float'

  Doordat veel beleggers in EFIC1 zijn afgehaakt schiet er geen geld over voor de zittende aandeelhouders. De opgehaalde € 93 mln gaat in de kas van het bedrijf. Het belang van de zittende aandeelhouders komt ook hoger uit dan eerder nog voorzien. Aytekin en zijn medeaandeelhouders zouden teruggaan naar een belang van 70%, maar houden nu van 85% van de aandelen. Dat betekent dat de 'free float' van Azerion beperkt is. Volgens Aperghis is een percentage van 15% niet ongebruikelijk in de techsector.

  Eerder deze week werd bekend dat een meerderheid van de aandeelhouders had ingestemd met de fusie. De vraag was toen in hoeverre beleggers in de spac gebruik zouden maken van de mogelijkheid om hun aandeel weer in te wisselen voor geld. Azerion had het recht zich terug te trekken wanneer er minder dan €200 mln in de pot zou overblijven, maar blijkt hier geen gebruik van te maken.
  Beurslievelingen

  Afgelopen december liet het bedrijf achter casual games als Habbo Hotel en Governor of Poker weten dat het werkt aan een notering aan het Damrak. Het techbedrijf, dat uitgaat van een omzet van ruim €300 mln over afgelopen jaar, rekende op een waardering van zo'n €1,3 mrd.

  Azerion en EFIC1 namen het besluit over een fusie en een beursgang op het moment dat techbedrijven nog tot de beurslievelingen behoorden. Maar vanaf het begin van dit jaar sloeg het sentiment om, en verloren juist techaandelen een substantieel deel van hun waarde.

  Het schrale beursdebuut van Azerion komt op de dag dat het eveneens Nederlandse techbedrijf WeTransfer zich juist terugtrekt. De dienst voor het versturen van grote bestanden wist veel minder interesse te wekken dan verwacht, en besloot van de beursgang af te zien.

  Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1428454/azerion-z...
 6. forum rang 8 aextracker 28 januari 2022 09:34
  Een moedig en slagvaardig besluit van beide Azerion oprichters \ bestuurders.
  Living their dreams , to secure the good ones come through !

  Het doorzetten van de listing ademt hun ondernemerschap en commitment de notering te willen bereiken.
  Dat prevaleert boven het persoonlijk belang om vanuit de initiele opzet tesamen 26 Mln te kunnen opstrijken.

  Grote klasse heren Aytekin & Akpinar !
 7. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2022 09:39
  quote:

  aextracker schreef op 28 januari 2022 09:34:

  Een moedig en slagvaardig besluit van beide Azerion oprichters \ bestuurders.
  Living their dreams , to secure the good ones come through !

  Het doorzetten van de listing ademt hun ondernemerschap en commitment de notering te willen bereiken.
  Dat prevaleert boven het persoonlijk belang om vanuit de initiele opzet tesamen 26 Mln te kunnen opstrijken.

  Grote klasse heren Aytekin & Akpinar !
  Trekker bedoelt te zeggen dat ze duidelijk in geldnood zitten vanwege torenhoge schulden en dat ze dus helemaal geen andere keus hebben.

  De koers van Efic zal heel snel richting bodem gaan, want de beurswaardering is belachelijk hoog voor een zwaar verliesgevend f(l)opbedrijf.
 8. forum rang 8 aextracker 28 januari 2022 09:52
  Nee, dat bedoel ik niet te zeggen. Hou je reacties nou eens zuiver DZR !

  Je leest overduidelijk niet een kwaliteitskrant als het FD, noch verdiep je je in bedrijven en besturuders waardoor je de benodigde diepgang kon vinden die de oprichters & bestuurders van Azerion drijft om deze notering aan de NL-beurs na te streven.

  De beide oprichters Aytekin & Akpinar verdienen lof i.p.v. DZR's lafhartige publieke forum aktie, door wederom een nieuwe NL noterende onderneming "een gemakkelijke dolk in de rug te steken" zonder daar een fundament aan te koppelen van feitelijkheden.

  Enfin, het is het post- en gedrags patroon is wat DZR typeert, meer dan de classificatie welke DZR aan Azerion toekent.

  Hadden Nederlanders maar wat meer trots in hun donder !
  Dan stond het land er beter voor, dan een polder vol academische betweters die schreeuwend met de handen in de zij op een stadsplein hun kelen schor schreeuwen voor wederom een "vermeende misstand" of dreigende ramp.

  Zo'n sneu en triestend klootjesvolk aan het worden......
  Ik wacht het moment weer rustig af of DZR "nederigheid en realiteitszin weten te vinden".
  Ik put daarbij uit het enige wat rest "hoop op beterschap".
  Wetende dat hoop synoniem is voor "uitgestelde teleurstelling":).

  Proost DZR; Ik toost op de doorgezette listing van Azerion en de beide bestuurders !

  Vanaf maandag zien we wat de Azerion koers reageert op diens nieuwe status in een weerbarstig kantelmoment waarin de NL beurs nu verkeert. Alle kans voor DZR om zijn gram en gelijk te halen.
  Het is je gegund !
  Beterschap gewenst.
 9. forum rang 8 aextracker 28 januari 2022 10:10
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 28 januari 2022 10:04:

  Ja, we moeten zeer trots zijn op een Turks bedrijf dat beleggers voor de gek houdt en mensen gokverslaafd maakt...........
  Forumverslaving en ultiem cynisme vind ik erger dan de jeugd van 8 - 108 gratis een paar uur vertier en spelplezier op een platform aanbieden.
  De huisgebonden jeugd van 8 - 108 werd er afgelopen 2 jaar op zeker, beter van :)

  DZR's negatieve posts lezende, kan ik dat niet stellen . . . . .
 10. forum rang 8 aextracker 28 januari 2022 11:06
  quote:

  Nel schreef op 27 januari 2022 15:59:

  Ach daarom aextracker en we weten wie het zegt!
  yep, needless to say more.
  Zit rustig na te genieten van de ADUX-rit.
  Dat rendement zoekt en vind haar bestemming op een nader te be[alen moment :).

  Nu eerst achterover hangen en wachten op dividend bevestiging van o.a. KPN (13 ct \aandeel) en POST.NL (40ct\aandeel ?)
  Die beide leveren bij actuele koersen 4,5% resp. 10% dividend rendement.

  KPN richt zich op 3-5% verbetering rendement YoY.
  POST NL lijkt haar geloof te herwinnen in duurzame winstgevende groei.

  Ook die inkomsten vinden tzt hun weg naar de beurs.
  Beide fondsen kennen i.m.o. een defensief\relatief zeker trackrecord bij negatieve beurssentimenten.

  Bij de .com-techhies \ cloud.com fondsen gaan mooie koopmomenten ontstaan in 2022.

  AZERION gaat daar in 2022 bij horen.
  Vind dat de heren Aytekin & Akpinar een mooie basis hebben gelegd.

  Interessant om te beoordelen , en in te schatten wanneer welk momentum juist lijkt.
66 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links