Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fagron 1e kwartaal 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
87 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dirkschroot
0
vandaag 100 stuks gekocht, hopelijk gaat dit aandeel wat winst brengen,de branche ligt het niet aan gezien de vergrijzende bevolking
Ali Baba 1001
0
With our healthy organic growth and disciplined acquisition strategy, we will continue to expand our leading market positions in Europe, North America and South America over the coming years. We see ample opportunities in the market for personalized medicine, and I am confident that our strategic focus puts us in a strong position to seize those opportunities. This is supported by positive developments in the first months of 2019, and we expect to continue to grow further in turnover and profitability in 2019.”

Ik denk dat vooral deze outlook belangrijk is voor de koersontwikkeling, hoop dat er in de webinar wat uitgebreider op ingegaan wordt.
Alice1
0
maci
0
Hieronder (link) vind je de NL versie van het PB.

Published: 07:00 CEST 12-04-2019 /GlobeNewswire /Source: Fagron NV / : FAGR /ISIN: BE0003874915

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal 2019

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 - 07u00 CET
Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Kernpunten

Omzet steeg met 13,1% naar € 123,4 miljoen
Organische omzetgroei van 7,1% CER[1], vooral gedragen door sterke groei in Noord- en Zuid-Amerika
Omzet Brands groeide organisch met 14,8% CER
Verdere groei van omzet en winstgevendheid verwacht in 2019

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Fagron is 2019 uitstekend begonnen met een omzetgroei van 13,1% en een organische omzetgroei van 7,1%. De segmenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika presteerden onverminderd sterk terwijl de omzetontwikkeling bij het segment Europa, zoals eerder aangekondigd, nog wordt beïnvloed door het tijdelijk terugbrengen van de capaciteit bij één van onze bereidingsfaciliteiten in Nederland. De bereidingsactiviteiten in deze faciliteit zijn begin april weer opgestart en we verwachten dat de faciliteit in de loop van het tweede halfjaar van 2019 weer volledig operationeel zal zijn. Daartegenover stond een sterke ontwikkeling van Brands in Europa, onder meer door de succesvolle start van Fagron Genomics.

In Noord-Amerika was er sprake van dubbelcijferige omzetgroei bij alle activiteiten. Naast de sterke omzetgroei bij de bereidingsfaciliteiten in Wichita is er ook goede voortgang geboekt met de verdere uitbouw van het productaanbod en de automatisering van het productieproces. De steriele bereidingsfaciliteiten in Wichita liggen op koers om de eerder afgegeven omzetdoelstelling te realiseren.

In Zuid-Amerika wist Fagron te profiteren van de aanhoudend positieve marktontwikkelingen door een goede productbeschikbaarheid te garanderen en haar onderscheidend vermogen verder te vergroten door de ontwikkeling en introductie van innovatieve Brands.

Met onze gezonde organische groei en gedisciplineerde overnamestrategie zullen wij onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen. Wij zien volop kansen in de markt voor gepersonaliseerde medicatie, en ik ben ervan overtuigd dat wij met onze strategische focus sterk gepositioneerd zijn om die kansen te benutten. Dit wordt onderschreven door de positieve ontwikkelingen in de eerste maanden van 2019, en wij verwachten in 2019 dan ook verder te groeien in omzet en winstgevendheid."


hugin.info/138311/R/2241525/884191.pdf
maci
0
Update: dubbelcijferige omzetgroei Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2019 zoals voorzien een dubbelcijferige omzetgroei behaald. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider.

"Fagron is 2019 uitstekend begonnen", vindt CEO Rafael Padilla.

De omzet steeg met 13,4 procent naar 123,4 miljoen euro. Autonoom groeide de omzet met 7,1 procent.

Volgens analisten zou Fagron afgelopen kwartaal een omzet van 124,1 miljoen euro realiseren, een stijging van 13,8 procent op jaarbasis, of 8,9 procent autonoom.

In de meeste regio's wist Fagron de omzet te laten groeien. In Zuid-Amerika stegen de verkopen met 5,7 procent naar 25,2 miljoen euro en in Noord-Amerika met 65,1 procent naar 33,0 miljoen euro. In Europa daalde de omzet echter fractioneel naar 63,5 miljoen euro. Analisten hadden toch op een groei van 2,1 procent gerekend voor Europa. Volgens topman Padilla worden de verkopen in Europa gedrukt doordat in Nederland een bereidingsfaciliteit tijdelijk dicht moest.

Dit stilleggen gebeurde in de eerste weken van april 2018. Inmiddels is de kwestie "opgelost", volgens Padilla, maar is ook duidelijk dat de lijn pas in de loop van de tweede jaarhelft volledig operationeel zal zijn, na goedkeuring door de toezichthouder.

De kwestie kostte afgelopen jaar 4 miljoen euro aan gemiste omzet en zal volgens schattingen van Fagron elke maand dat de lijn stil ligt nog eens 0,5 miljoen euro aan omzet kosten.

Padilla wees erop dat het vierde kwartaal van 2018 in Europa “zeer goed” was. En dan volgt soms een iets minder kwartaal. Maar de CEO heeft "vol vertrouwen" dat dit jaar in Europa een zelfde groei wordt behaald als in 2018.

Fagron profiteerde in Noord-Amerika van de overname van het Amerikaanse Humco, terwijl ook de groei van de steriele activiteiten in het Amerikaanse Wichita bijdroegen. De autonome groei in Noord-Amerika bedroeg 32,3 procent. Analisten rekenden vooraf op 32,4 procent.

HL Technology was goed voor een omzet van 1,7 miljoen euro, een minieme krimp. Analisten gingen uit van 1,8 miljoen euro.

Outlook

Bij de laatste jaarcijfers zei Fagron voor 2019 een verdere stijging van zowel omzet als winstgevendheid te verwachten. Dit herhaalde de magistrale bereider vrijdag.

"Met onze gezonde organische groei en gedisciplineerde overnamestrategie zullen wij onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen", aldus Padilla.

Begin februari zei topman Padilla "met een aantal partijen" in gesprek te zijn over een overname. Met deze gesprekken zit Fagron "mooi op koers" en dat betekent dat er vermoedelijk in de komende maanden een aankondiging aan zit te komen.

Update: om toelichting CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
maci
0
12-4-2019 08:54:59
Beursblik: weinig verrassingen bij Fagron.

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste drie maanden van 2019 conform verwachting gepresteerd. Dit meent analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities.

Van Steenhuyse verwacht dat Fagron zal herstellen van de omzetdip in Europa.

De analist is verder te spreken over de vooruitgang in Zuid-Amerika, waar Fagron iets beter presteerde dan verwacht. In Amerika zit de magistrale bereider op schema met de integratie van Humco. KBC meent dat Fagron zal kunnen profiteren van de herstellende Amerikaanse markt. Dat komt bovenop de voortdurende vooruitgang van de Wichita-fabriek en AnazeoHealth in de compounding markt.

Fagron voorziet voor 2019 een verdere stijging van zowel omzet als winstgevendheid. Van Steenhuyse meent dat Fagron mooi op schema ligt en herhaalde zijn koopadvies met een koersdoel van 18,00 euro.

Door: ABM Financial News.
maci
0
quote:

Inkopertje1971 schreef op 12 apr 2019 om 09:12:


Die azijnpissers van KBC hebben een mooi bijkoopmoment gecreeerd.


Dat kan je wel negatief brengen (ik neem aan dat je doelt op hun verkopen van afgelopen week), maar ze hebben het goed voorzien!
Alice1
0
Idd wat een manipulatie van dit aandeel. Bewust het in het dal sturen om de stop los te laten afgaan. Dont panic mij krijgen ze er zo rap nie uit. Eindigen boven de 18.
Inkopertje1971
0
quote:

maci schreef op 12 apr 2019 om 09:19:


[...]

Dat kan je wel negatief brengen (ik neem aan dat je doelt op hun verkopen van afgelopen week), maar ze hebben het goed voorzien!

Deze omzet hadden ze voorzien wanneer die productielijn in Nederland weer operationeel zou zijn. Deze omzet hebben ze al gehaald zonder die lijn, die er dus nog bijkomt in het volgende kwartaal en nog meer omzet zal genereren. Maar goed, ik heb lekker bijgekocht dus zo negatief ben ik nou ook weer niet.
Turfbaas
0
Lees op Binck dat er een bijzondere aandeelhoudersvergadering komt. Iemand enig idee waar het over gaat want ik kan de agenda niet openen en het persbericht zelf is voor mij (maar dat zegt minstens zoveel over mij als over het persbericht, kop ik hem zelf maar alvast in) een beetje cryptisch.
Sentiment
0
Buiten de gewone dingen, ook dit: Goedkeuring van het Warrantenplan 2019, overeenkomstig bepaling 7.13 van de Belgische Corporate
Governance Code.
Voorstel tot besluit: Uitgifte van 300.000 Warranten en vaststelling van de uitgiftevoorwaarden van de
Warranten overeenkomstig het Warrantenplan 2019
87 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fagron Meer »

Koers 17,810   Verschil +0,06 (+0,34%)
Laag 17,560   Volume 100.400
Hoog 17,850   Gem. Volume 119.082
17-mei-19 17:35
label premium

Fagron op Mexicaanse toer

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium