Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oh Oh... 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
IEX lijdt verlies door investeringen

Gepubliceerd op 15 sep 2017 om 18:47 | Views: 208
IEX Group 13 sep
3,78 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - IEX Group heeft in de eerste helft van het jaar fors meer verlies geleden dan een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit een handelsbericht.
De leverancier van beleggersinformatie kwam door investeringen in personeel en doorontwikkeling van zijn platforms uit op een negatief bedrijfsresultaat van 520.000 euro. Ook voor de tweede helft van het jaar kondigt IEX meer investeringen aan.

De omzet van het bedrijf groeide naar 1,5 miljoen euro. IEX stelt dat dit te danken is aan een samenwerking met Sanoma en de overname van Tostrams Groep eerder dit jaar.

IEX verwacht dat over heel 2017 nog verlies wordt geleden. Het bedrijf bekijkt mogelijkheden om verdere investeringen te financieren, waaronder een obligatielening.

In 2020 moet de brutowinst (ebitda) op 2 miljoen euro liggen.
The Duck Master
0
Alleen maar superlatieven in de toelichting.
Omzet wel 13% hoger in H1 2017, netto verlies stijgt echter 202%.
Omzetstijging is incl dieverse nieuwe samenwerkingen en overname Tostrams group.
Operationeel stroomt er in een halfjaar 428K cash uit.
Hopelijk weten ze het tij snel te keren, in dit tempo is het eigen vermogen over een maand of 6 negatief en wordt het aandeel verbannen naar het strafbankje.
img.iex.nl/iexgroup/ir/finpub/IEX_Gro...

voda
0
IEX biedt bitcoinrekeningen aan

Gepubliceerd op 1 nov 2017 om 09:10 | Views: 2.011

IEX Group 29 sep
3,78 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - IEX biedt zijn bezoekers een bitcoinrekening aan. Dat doet het beleggersplatform in samenwerking met fintechbedrijf Bitmymoney, zo maakte het woensdag bekend. Financiële details werden niet verstrekt.

De bitcoinrekening was al in een pilot getest. De samenwerking past volgens IEX in de strategie om ,,nieuwe informatiediensten en producten te ontwikkelen en deze te ontsluiten richting haar beleggende achterban''. Volgend jaar wil IEX ook andere cryptomunten gaan volgen, waaronder Ethereum.

Bitcoin staat de laatste tijd in de schijnwerpers omdat de waarde van de digitale munt de afgelopen maanden omhoog schoot. Momenteel is 1 bitcoin rond de 5700 euro waard. De munten moet je zelf beheren in een zogeheten ,,wallet'', waar de IEX-bitcoinrekening een voorbeeld van is.
voda
0
Update: IEX Group meldt forse groei abonnementen

Omzet media-exploitatie in lijn met de verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in de afgelopen maanden een forse autonome groei van het aantal abonnees gerealiseerd, terwijl particuliere beleggers ook de bitcoinrekening van het bedrijf weten te vinden. Dit maakte het beursmediabedrijf donderdag bekend.

Het aantal abonnementen steeg eind november tot boven de grens van 4.000, door een autonome groei van meer dan 2.000 abonnees. De rest van de abonnees komt van de overname van Tostrams Groep en de conversie van abonnementen op Beleggingsexpres.

"Dit laat zien dat de dienstverlening voorziet in een behoefte", zei operationeel directeur Jean Paul van Oudheusden van IEX in een toelichting aan ABM Financial News. Een deel van de nieuwe abonnees kan nog wel afhaken na het gratis proefabonnement van een maand, maar Van Oudheusden zei dat slechts een beperkt aantal dat ook daadwerkelijk doet.

IEX heeft een platform dat word bezocht door 1,5 miljoen beleggers. Zij kunnen sinds juli tegen betaling van 14,95 euro per maand lid worden van IEX Premium, dat onder meer toegang geeft tot beleggingsadviezen en tips. "De uitbreiding en verdere commercialisering van deze dienst zal ook in 2018 een speerpunt zijn", aldus IEX.

Bitcoin

Verder meldde het beursmediabedrijf dat er inmidddels 750 bitcoinrekeningen zijn geopend via het eigen platform, geholpen door de onstuimige koersontwikkeling van de cryptomunt.

Sinds september kunnen beleggers de munt kopen via een fintechbedrijf waarmee IEX samenwerkt. De cryptomunt is in een week tijd ongeveer de helft meer waard geworden, met een stijging van 10.000 naar 15.000 dollar en maakte woensdag en donderdag een hernieuwde koersspurt door. De website waar je een bitcoinrekening kan openen was donderdagochtend zelfs tijdelijk overbelast.

IEX Group verdient "een heel klein beetje" op de handel in de bitcoin, zei Van Oudheusden, met name op het verschil tussen de brutoprijs die de belegger betaalt en het nettobedrag dat men aan bitcoins ontvangt.

Het gemiddelde bedrag dat beleggers investeren in de risicovolle nieuwe munteenheid is 950 dollar, zei Van Oudheusden. "Een buitenlands artikel dat ik hierover las noemde toevallig precies hetzelfde bedrag. Misschien ligt op dat niveau een psychologische grens voor risico dat mensen willen nemen."

Obligatielening

IEX "ziet goede mogelijkheden" voor groei en wil volgend jaar het aantal financiële producten uitbreiden, maar dat kost geld. Om deze groei te financieren wordt de mogelijkheid onderzocht om een obligatielening uit te geven. Het bedrijf zal daar meer mededelingen over doen als het iets concreets te melden heeft, zei Van Oudheusden.

Stabiele omzet

De omzet van de media-exploitatie was in de afgelopen maanden in lijn met de verwachting em zal dit jaar naar verwachting vergelijkbaar zijn met de 3 miljoen euro omzet in 2016. In 2020 wil het bedrijf een bedrijfsresultaat van 2 miljoen euro realiseren, zo liet het eerder al weten.

Het aandeel IEX Group handelde donderdagmiddag onveranderd op 4,53 euro.

Update: om informatie en commentaar operationeel directeur toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Nieuwe accountant benoemd bij IEX

Gepubliceerd op 8 dec 2017 om 18:25 | Views: 1.057

IEX Group 05 dec
4,53 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van IEX hebben tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ingestemd met de benoeming van Accon AVM tot accountant voor het boekjaar 2017. Dat meldde de leverancier van beleggersinformatie vrijdag.

Tijdens de vergadering, waar ruim 90 procent van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd was, stemde 100 procent voor de benoeming van Accon AVM. Het was het enige agendapunt.
DeZwarteRidder
0
quote:

Nieuws-Gierig schreef op 25 jan 2018 om 11:56:


is het aandeel IEX te koop ?

Gewoon op Euronext.
Nieuws-Gierig
0
koop/verkoop geen probleem ?
hoe zijn de aantallen
ik zie nogal wat volatiliteit in dit aandeel
wellicht interressant
voda
0
IEX Group neemt Behr.nl over
Geen financiële details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones)IEX Group heeft Behr.nl overgenomen tegen een onbekend bedrag. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit een melding van IEX.

Behr.nl biedt sinds 1994 online financiële informatie aan en faciliteerde volgens IEX als eerste site van Nederland online portefeuillebeheer.Door de overname krijgt IEX er 3.500 portefeuillehouders bij en 400 betalende abonnees.

Vrijdag meldde IEX tevens dat het inmiddels 5.000 betalen premium-leden heeft. "Met het toevoegen van onder andere technische analyse en een modelportefeuille is de dienstverlening de afgelopen maanden sterk uitgebreid", verklaarde IEX de groei van het aantal betalende leden. Daarbij rekent IEX op een aanhoudende groei in de komende periode.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer omzet levert IEX geen zwarte cijfers op
Verdere groei in 2018 voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2018 meer omzet behaald, maar boekte door investeringen toch een negatief resultaat. Dit maakte de uitgever van beleggingswebsites maandag nabeurs bekend.

De omzet steeg met 12 procent naar 3,3 miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro afkomstig is uit advertenties. Onder de streep restte evenwel een verlies van 1,0 miljoen euro. Dit verlies schreef IEX toe aan investeringen. "De kosten gaan voor de baat uit", aldus de onderneming, die meent een stevig fundament te hebben gelegd voor de komende jaren.

IEX verwacht dat in 2018 de omzet verder zal stijgen en er wordt onverminderd gerekend op een EBITDA van 2 miljoen euro in 2020. Om dit te bereiken blijft IEX investeren in IEX Premium. Ook moet er een nieuw platform komen dat het mogelijk maakt om content, transacties en portefeuilles te combineren.

Om de groei te kunnen financieren wil IEX een obligatielening uitgeven. "Indachtig het eigen motto 'van beleggers voor beleggers' zal deze obligatie in eerste instantie worden aangeboden aan de eigen community van beleggers."

Het aandeel IEX Group sloot maandag op 4,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Kosten gaan voor baat uit bij IEX Group

Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 18:15 | Views: 221

IEX Group 27 apr
4,00 -0,02 (-0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Leverancier van online beleggersinformatie heeft zijn omzet vorig jaar met meer dan een tiende opgekrikt. De kosten gingen evenwel voor de baat uit, want het beursgenoteerde bedrijf zette wel weer een verlies in de boeken.

De opbrengsten bedroegen 3,3 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2016 in de boeken ging. De omzetgroei was onder meer te danken aan investeringen die IEX deed bovenop de kosten voor de normale bedrijfsvoering. Dit heeft wel geleid tot een negatief resultaat na belastingen van 998.000 euro.

IEX rekent voor 2018 op verdere omzetgroei en verbetering van de bedrijfswinst (ebitda). Het bedrijf houdt wat betreft de ebitda onverminderd vast aan de doelstelling van 2 miljoen euro voor 2020.

Beleggingsoplossingen

Naar eigen zeggen heeft de onderneming in het boekjaar 2017 de ,,eerste concrete stappen'' gezet voor het uitvoeren van zijn ingezette nieuwe strategie. Naast de traditionele media-activiteiten ontwikkelt IEX zich als financiële dienstverlener, door op een toegankelijke manier direct toepasbare beleggingsinformatie en beleggingsoplossingen aan te bieden.

In 2018 volgen ook weer verdere investeringen voor de groei op het vlak van premium abonnementen en de ontwikkeling van financiële diensten en mediaproducten. Ook worden volgende stappen gezet in de ontwikkeling van een nieuw platform dat het mogelijk maakt om content, transacties en portefeuilles te combineren. Voor verdere financiering van de investeringen is IEX van plan om een obligatielening uit te schrijven, zo maakte het bedrijf tevens bekend.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

IEX Group Meer »

Koers 3,800   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 3,800   Volume 250
Hoog 3,800   Gem. Volume 382
20-nov-19 11:30
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium