Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stabiele omzet IEX

Stabiele omzet IEX
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) IEX heeft in 2023 een stabiele omzet geboekt, terwijl de operationele winst licht daalde. Dit bleek dinsdag uit de voorlopige jaarcijfers van het bedrijf.

"IEX Group heeft, na een uitzonderlijk goed 2022, ook in 2023 sterk gepresteerd", oordeelde het mediabedrijf zelf.

De omzet bleef afgelopen jaar nagenoeg gelijk op 5,11 miljoen euro, zei IEX. De operationele EBIT daalde van 1,25 tot 1,13 miljoen euro.

IEX kon in 2023 profiteren van een bijzondere baten van 0,5 miljoen euro. Het bedrijf activeerde "gezien de structurele gezonde winstgevendheid" een actieve latentie voor de vennootschapsbelasting op haar balans ter grootte van 0,33 miljoen euro en kon profiteren van de vrijval van de voorziening accountantskosten.

Als gevolg van deze eenmalige baten verbeterde de nettowinst in 2023 van 1,05 miljoen naar 1,39 miljoen euro. Geschoond voor dit effect bedroeg de nettowinst 0,89 miljoen euro of 0,23 euro per aandeel. De winst per aandeel steeg van 0,27 naar 0,35 euro.

Verder zijn de financiële lasten afgelopen jaar "fors afgenomen" door de verdere aflossing op de obligatielening. Eind 2023 bedroeg de rentedragende schuld 0,9 miljoen euro.

"De ruime cashpositie biedt de ruimte om het aflossingsprogramma te continueren", aldus IEX.

De solvabiliteit verbeterde in 2023 van 6 naar 41 procent. Daarmee is de financiële positie van het bedrijf "gezond en robuust."

IEX kwam dinsdag niet met een concrete outlook. "De afhankelijkheid van het beursklimaat, de volatiliteit en het economische sentiment noopt tot voorzichtigheid bij het doen van concrete voorspellingen op korte termijn", zei het bedrijf.

IEX verwacht wel dat de huidige uitgangspositie "uitstekende kansen" biedt om de omzet en winstgevendheid op middellange termijn verder te doen groeien.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Update: Ten Napel meldt belang in IEX 5
  2. 26 mrt Sterk jaar voor IEX 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IEX Group 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links