Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,891 2 mei 2024 10:35
  • +0,014 (+1,60%) Dagrange 0,879 - 0,894
  • 859.342 Gem. (3M) 6,7M

pharming geweldig! maar dat wisten we al!!!

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MD2018 8 februari 2005 14:14
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft de productie-overeenkomst met DSM beeindigd, nu Akzo Nobel-onderdeel Diosynth de C1-remmer voor Pharming gaat produceren. Dat heeft bestuurslid Samir Singh van Pharming dinsdag tegen Betten Beursmedia News. 'We wilden er zeker van zijn dat, zodra we toestemming krijgen van de autoriteiten, de productie direct gestart kan worden. Bij DSM hadden ze daar geen capaciteit voor, en bij Diosynth wel', aldus Singh.

    'Het is voor ons van groot belang dat de productie en ontwikkeling van de C1-remmer zo snel als mogelijk van start gaat zodra we toestemming hebben gekregen van EMEA. DSM was een fantastische partner, maar draaide op volledige capaciteit. Diosynth kon ons wel beloven direct te kunnen starten met de productie', aldus Singh.

    Financiele details van de overeenkomst tussen Diosynth en Pharming worden niet gegeven, maar de financiele belasting voor Pharming is volgens Singh 'erg minimaal'. 'Diosynth wilde ons erg graag aan boord hebben, zij gaan veel investeringen doen', aldus de bestuurder.

    Analist Mutlu Gundogan van Kempen & Co veronderstelt dat Pharming een overeenkomst onder gunstige omstantigheden heeft gesloten met investeringen door Diosynth om de ontwikkeling van het product te initieren en beperkte financiele verplichtingen voor Pharming.

    Pharming hoopt de C1-remmer eind 2005 op de Europese markt te kunnen brengen, als het toestemming heeft gekregen van EMEA. In december kreeg Pharming al goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Mogelijk zal het medicijn eind 2006 in de Verenigde Staten op de markt kunnen komen.

    Volgens Singh heeft Pharming nu geen productiepartners meer nodig, maar wordt wel gekeken naar bedrijven die het bedrijf kunnen helpen bij de distributie van het medicijn. Vorig jaar kondigde het bedrijf al een distributieovereenkomst aan met het Spaanse Esteve, dat de distributie in Spanje, Portugal en Griekenland gaat verzorgen.

    De zogenoemde recombinant human C1 inhabitor (rhC1INH) van Pharming wordt ontwikkeld tegen het zogenoemd erfelijk angio-oedeem. Erfelijk angio-oedeem is een zeldzame autosomaal dominant erfelijke ziekte die berust op een C1-inhibitor deficientie of onvoldoende activiteit. De ziekte veroorzaakt plotselinge zwellingen van zacht weefsel, in bijvoorbeeld het gezicht op de buik en kan zelfs dodelijk zijn wanneer het zich in de keel of vitale organen manifesteert. Het zijn vaak plotselinge aanvallen.

    In de Westerse wereld lijden zo'n 25.000 patienten aan de ziekte. 'Hiervan komt ongeveer 60% uit de Verenigde Staten', zo gaf Singh eerder aan tegenover Betten Beursmedia News. Analist Mutlu Gundogan schat de totale marktwaarde voor de behandeling van het erfelijk angio-oedeem in de Westerse wereld op EUR 450 miljoen. 'Als Pharming erin slaagt het medicijn op de markt te brengen, zou dit in winstgevendheid resulteren', zo schrijft Gundogan in een rapport. Hij herhaalt het strong-buy-advies voor Pharming.

    Het aandeel Pharming tikte vandaag na de bekendmaking van de overeenkomst met Diosynth een hoogste koers aan sinds juli 2001, op EUR 4,20. Rond 12.20 uur noteert het aandeel 4,8% hoger op EUR 4,13, bij een omzet van 3.193.510 stukken. De gemiddelde dagomzet over de afgelopen 200 beursdagen bedroeg 573.939 stukken.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links