Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

  • 44,160 6 mei 2024 15:46
  • +1,010 (+2,34%) Dagrange 43,320 - 44,160
  • 350.755 Gem. (3M) 853K

NN 2016

281 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 mei 2016 16:50
    Belastingbetaler niet quitte bij beursgang ASR, maar opbrengst ook niet karig

    Gepubliceerd: 30 mei 2016 10:54 | Laatste update: 30 mei 2016 11:47


    Voorlopig lijkt het er niet op dat de Nederlandse staat quitte gaat spelen op de gemaakte kosten bij de beursgang van staatsverzekeraar ASR. Vergeleken met andere beursgenoteerde verzekeraars is ASR echter niet bijzonder goedkoop. Op 10 juni gaat staatsverzekeraar ASR naar de beurs. Het zoveelste dossier in de afwikkeling van de kredietcrisis van 2008. Toen werd ASR door de staat gekocht als onderdeel van de redding van bankverzekeraar Fortis. De Nederlandse staat heeft alles bij elkaar ongeveer 3,4 miljard euro gestoken in ASR. Dat geld komt met de beursgang niet meteen terug, zo blijkt uit de beoogde introductieprijs voor de beursgang.

    Voorlopig lijkt het er niet op dat de Nederlandse staat quitte gaat spelen op de gemaakte kosten bij de beursgang van staatsverzekeraar ASR. Vergeleken met andere beursgenoteerde verzekeraars gaat ASR echter niet tegen een extreem hoge prijs naar de beurs.

    Op 10 juni gaat staatsverzekeraar ASR naar de beurs. Het zoveelste dossier in de afwikkeling van de kredietcrisis van 2008. Toen werd ASR door de staat gekocht als onderdeel van de redding van bankverzekeraar Fortis.

    De Nederlandse staat heeft alles bij elkaar ongeveer 3,6 miljard euro gestoken in ASR. Dat geld komt met de beursgang niet meteen terug, zo blijkt uit de beoogde introductieprijs voor de beursgang.

    ASR en de stichting NLFI, die staatsdeelnemingen beheert, maakten maandag bekend dat de introductieprijs zal liggen tussen de 18 en 22 euro per aandeel. Dat komt neer op een waarde tussen de 2,7 miljard euro en 3,3 miljard euro.

    Wel is het zo dat in eerste instantie maximaal 40 procent van de aandelen naar de beurs worden gebracht. Als de koers van ASR stijgt, zou de staat voor volgende tranches van zijn belang een hogere opbrengst kunnen krijgen. Maar dat is nog allerminst zeker.

    Waarde verzekeraar ASR

    Omdat ASR maandag ook financiële cijfers over het eerste kwartaal bekend maakte, valt wel iets te zeggen over de relatieve waardering vergeleken met andere beursgenoteerde Nederlandse verzekeraars.

    Analisten van SNS Securities gaven maandag een beknopte vergelijking tussen ASR aan de ene kant en NN Group, Aegon en Delta Lloyd anderzijds. Hieronder de belangrijkste cijfers in een tabel.

    (klik voor uitvergroting)

    waardering verzekeraars

    Te zien is dat bijvoorbeeld NN Group een wat hogere waardering heeft – beleggers betalen tien keer de verwachte winst over 2016, tegen zes keer voor Aegon – terwijl het rendement op het eigen vermogen bij Aegon wat hoger is.

    Maar wat hier ook meespeelt, is dat beleggers ook naar een financiële ratio kijken die niet in de tabel staat: de kapitaalbuffer van verzekeraars. Op grond van nieuw internationale regels (Solvency II) moeten verzekeraars hogere buffers aan houden om financiële klappen op te vangen: zie ook dit artikel op finanzen.nl.

    NN Group zit met een bufferratio van ruim boven de 200 procent wat beter in z’n vel dan Aegon (155 procent). Delta Lloyd komt na de recente aandelenemissie uit op ongeveer 180 procent en ASR gaf maandag aan rond de 185 procent te zitten.

    SNS Securities concludeert per saldo dat, op basis van de gemiddelde waardering van collega’s, de beurswaarde van ASR tussen 2,9 miljard euro en 3,2 miljard euro zou moeten uitkomen. De maandag bekend gemaakte bandbreedte voor de beursgang geeft een gemiddelde waarde van 3 miljard euro, wat ASR dus niet een buitengewoon duur aandeel zou maken.

    www.z24.nl/ondernemen/belastingbetale...
  2. forum rang 7 bezinteergebelegt 31 mei 2016 17:56
    quote:

    ErikG schreef op 31 mei 2016 17:52:

    Ik was er ook lichtelijk verrast door, maar dikke prima!
    Het waren zelfs 4000k stukkies. Iemand een dikke vinger gehad ? 4000k stukkies tegen 30 eurie is toch 120 miljoen. Die wilde ze dus wel heel graag. Eens kijken waar het mogguhhhhochtend op opent, weten we gelijk of het een dikke vinger was of mss is ome John weer aan het shoppen geslagen.
  3. de rotterdammer 31 mei 2016 20:56
    Bij Binck is er een apart item aan gewijd (inclusief verwijzing naar de prospectus):
    A.S.R. Nederland N.V. gaat op vrijdag 10 juni 2016 naar de beurs. A.S.R. Nederland N.V. is voornemens 52,2 miljoen aandelen naar de beurs te brengen. Deze aangeboden aandelen vertegenwoordigen 35% van het totaal aantal aandelen.
    Prijs
    De indicatieve bandbreedte van de prijs is vastgesteld op EUR 18,- tot en met EUR 22,- per aandeel.
    Vaststelling van de definitieve prijs en toewijzing vindt naar verwachting plaats op of rond donderdag 9 juni 2016. Zodra de definitieve prijs door A.S.R. Nederland N.V. is gepubliceerd, passen wij dit bericht aan.
    Hoe schrijft u in op aandelen A.S.R. Nederland N.V.?
    U kunt zich vanaf dinsdag 31 mei 2016 om 9:00 uur hier inschrijven op de emissie van A.S.R. Nederland N.V. De inschrijving op deze emissie is kosteloos. Als ordertype dient u 'Bestens' aan te geven.
    De deadline voor inschrijving is vastgesteld op woensdag 8 juni 2016 om 14:00 uur.
    Let op!
    - Inschrijving op aandelen A.S.R. Nederland N.V. is uitsluitend mogelijk wanneer u in Nederland woonachtig bent;
    - Het is mogelijk dat de inschrijving eerder wordt gesloten door A.S.R. Nederland N.V.;
    - De inschrijving houdt een bedrag in op uw vrije bestedingsruimte (VBR). Indien uw VBR niet toereikend is voor uw inschrijving dient u uw VBR eerst aan te vullen voordat u uw inschrijving door kunt voeren.
    Preferente toewijzing aan particulieren
    Er zal een preferente toewijzing zijn aan Nederlandse particuliere beleggers. Indien de inschrijving van Nederlandse particuliere beleggers niet groter is dan 10% van het totaal aangeboden aandelen, zijn de eerste 225 aandelen waarop u heeft ingeschreven gegarandeerd.
    Indien de inschrijving van Nederlandse particuliere beleggers groter is dan 10% van het in totaal aangeboden aandelen, kan het aantal aandelen pro rata worden verlaagd tot minder dan de voorgenoemde 225 aandelen.

    Eerste handelsdag
    De notering en eerste handel op een 'as-if-and-when-delivered'-basis aan Euronext Amsterdam begint naar verwachting op vrijdag 10 juni 2016. Zodra de toewijzing door A.S.R. Nederland N.V. bekend is gemaakt, passen wij dit bericht aan.
    Prospectus
    Voor overige informatie verwijzen wij u graag naar het prospectus van de emissie. Deze kunt u vinden via deze website.
    Vragen?
    Voor vragen staat onze Klantenservice & Orderdesk u graag te woord. U kunt contact opnemen op telefoonnummer 020 606 2666 of een e-mail sturen naar klantenservice@binck.nl . De Klantenservice & Orderdesk is bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 22:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
  4. forum rang 4 Dicall69 31 mei 2016 23:57
    Op woensdag 7 juni gaat NN, ex-dividend dat zijn toch weer € 1,05 die we binnen hengelen, verwacht deze week of begin volgende week nog bij enkele groene beursdagen zeker met het inkoopprogramma van eigen aandelen vanaf morgen dat de koers de € 32,- gaat passeren.
    Het ziet er voor de (zeer) korte termijn heel goed uit voor de iets langere termijn verwacht is een koers van zeker € 36,-, dus vasthouden, bijkopen en achterover leunen is het devies voor de komende tijd.
  5. forum rang 4 Dicall69 1 juni 2016 11:37
    quote:

    Bart1985 schreef op 1 juni 2016 09:28:

    Ik vind het ook allemaal wel meevallen, 30eur is echt een barrière waarop veel mensen besluiten (alsnog) te verkopen. En na die rare stijging gistermiddag sta ik niet echt raar te kijken.
    Vandaag is het inkoopprogramma van de eigen aandelen begonnen, jammer dat het sentiment niet meewerkt, komt helemaal goed en zal ook zeker niet lang duren.
    Verwacht nog zeker een ruime koersstijging boven de € 31,-, want volgende week woensdag gaat NN ook nog ex-dividend !!!
  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 1 juni 2016 16:23
    Ach, met een beetje meewind vanuit de VS het laatste uurtje, zit een slot boven 30 er toch nog wel in. Zover is dat niet vanaf hier, 15 centjes, is niks onder vrienden :-). We gaan het zien maar het ligt er m.i. gewoon sterk bij en vergeet niet dat het vorige week oid nog op 28 rond balanceerde.
  7. ErikG 1 juni 2016 18:33
    Misschien een hele simpele vraag, maar het aandeel gaat ex dividend op 7 juni. Stel als je het aandeel op 9 juni verkoopt, zit daar dan nog genoeg tijd tussen om de boel te recorden en dat je eind juni alsnog het dividend ontvangt ook al heb je het aandeel niet meer in bezit? Ben pas net hiermee begonnen, vandaar deze vraag :)
  8. forum rang 4 Dicall69 1 juni 2016 20:03
    quote:

    ErikG schreef op 1 juni 2016 18:33:

    Misschien een hele simpele vraag, maar het aandeel gaat ex dividend op 7 juni. Stel als je het aandeel op 9 juni verkoopt, zit daar dan nog genoeg tijd tussen om de boel te recorden en dat je eind juni alsnog het dividend ontvangt ook al heb je het aandeel niet meer in bezit? Ben pas net hiermee begonnen, vandaar deze vraag :)
    Je moet de aandelen voor beursopening op 7 juni in bezit hebben dan heb je het recht verworven, daarna mag je verkopen, wanneer jij wil !!!
281 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links