Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: NN Group eindelijk wat scheutiger

ING: NN Group eindelijk wat scheutiger
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft de markt verrast met een meevallende dividendverhoging en een uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma en pakt daarmee eindelijk de kapitaalteruggave aan aandeelhouders goed aan. Dat stelde ING donderdag naar aanleiding van de jaarcijfers van de verzekeraar.

De uitbreiding van de aandeleninkoop van 250 miljoen naar 300 miljoen euro verraste de bank niet, terwijl een verhoging van het dividend al in januari was aangekondigd, maar toch iets hoger uitviel dan verwacht op 3,20 euro, waar ING op 3,10 per aandeel rekende.

Het gegenereerde kapitaal in de tweede helft van 2023 was met 904 miljoen ruim boven de consensus van 819 miljoen euro, vooral dankzij de schadetak en de bank. ING had gerekend op 837 miljoen euro.

Ook de solvabiliteit van 197 procent was beter dan de 192 procent die ING had verwacht en de herstellende risico-opslagen op hypotheken zullen dit jaar tot nu toe de solvabiliteit verder hebben doen herstellen tot circa 204 procent, schat ING.

De nieuwe doelstellingen, waar de aandacht op gericht was, worden meer neutraal beoordeeld door de analist. NN Group verwacht 1,9 miljard euro kapitaal te genereren in 2025, nadat het vorige doel van 1,8 miljard euro afgelopen jaar al werd gehaald. Het nieuwe doel is vrijwel gelijk aan de verwachting van ING voor 2025, maar iets beter dan de consensus, die op 1,85 miljard euro staat, volgens analist Jason Kalamboussis, die sprak van een bescheiden verhoging.

Hij rekent desondanks op een positieve marktreactie. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 41,60 euro. Het aandeel NN Group steeg donderdag 6,5 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 jun Slotcall: Nieuw record AEX, chippers trekken de kar, banken maken het nieuws 1
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 95% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,360 13:43
-0,380 -0,89%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links