Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lager resultaat voor Aegon

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mei UBS haalt Aegon en ASR van de kooplijst 1
  2. 21 mei Aegon weet wat beleggers willen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 13 november 2014 08:31
    Wynaendts wees in een toelichting op een bepaalde groep klanten in Amerika (in de leeftijd 85 plus) waarvan de aannames die 10 tot 15 jaar geleden werden gedaan niet helemaal correct waren. ,,Ze worden iets minder snel ouder dan destijds werd verwacht'', aldus de bestuurder..

    Ik herlees het even...

    "Ze worden iets minder snel ouder dan destijds werd verwacht" ?????

    REVOLUTIONAIR ! Patent op aanvragen. Wil IK ook.

    Wat is dat nu weer voor onzin omschrijving???

    WAT wordt er bedoeld?

  2. [verwijderd] 13 november 2014 10:07
    Het betekent dat AEGON de steeds ouder wordende mens langer moet blijven doorbetalen.....blijkbaar is men van een bepaalde leeftijd uitgegaan waarop er "verwacht wordt" dat iemand overlijdt en dus dat AEGON van bepaalde financiele verplichtingen af is. Helaas is dat dus niet zo...hoewel het niet jammer is dat "we" steeds ouder worden op zich natuurlijk - hahaha. Ik vind het wel een beetje naief om op die manier te "rekenen", maar dat zal wel iets zijn wat "gewoon" is in de verzekeringswereld. Je moet namelijk wel een bepaalde aanname maken om te weten hoevel geld je moet "reserveren" om aan je verplichtingen te voldoen...dus dat is wel simpel...maar toch, het lijkt dat AEGON dus wel erg "de algemeen bekende tendens" naast zich neer heeft gelegd, namelijk dat de mens gewoon ouder en ouder wordt. Dat is dus wel een beetje dom en JA - dan krijg je dat je een aanpassing moet maken die helaas de halve winst wegneemt...en dat ziet er dan niet zo goed uit !!
    Toch moet je er ook weer niet meer van maken dan dat het is...AEGON heeft het geld en heeft daarbovenop nog steeds WINST gemaakt hoor.
    Deze aanpassing is trouwens eenmalig ook, dus het effect is in het volgende kwartaal weg en pakken we die winst weer op, maar JA het is ffe niet leuk om deze correctie te moeten zien gebeuren, maar goed is het wel OK dat "ze bij AEGON" de boel niet mooier voorstellen dan dat de werkelijkheid is. Anders komt de verrassing later....maar nu is men (zoals dat heurt) "open en eerlijk en dus transparant". En dat is prima. Dik 5% eraf is zoals dat vandaag de dag met alle koersen zwaar overdreven....dat snapt iedereen !!
    Fugro en SBM stijgen dik 20 tot bijna 50% op 1 dag...alsof dat normaal is...net als wat er bij IMTECH gebeurde normaal is (hoe onzeker de situatie ook is.....dagen achtereen met dikke 10-tallen procenten dalen is ook meer angst en beven wat de boel stuurt....EN NIET TE VERGETEN -- HEDGE-fondsen !!!
    Maar goed...het was dus ffe jammer dat die aanpassing is gekomen bij AEGON. Toch ziet er er verder prima uit met meer verkochte verzekeringen etc... Dat levert toch structureel meer geld op...let maar op in het volgende kwartaal. Gewoon ffe deze "tegenvaller" laten overwaaien...koers gaat straks weer herstellen (let maar op - het blijft geen 5%+) en over 2 - 3 weken staan we weer tegen de 7 euro te schurken !! Succes allemaal.
  3. BdeVoogd 13 november 2014 11:33
    @Nestel Ik denk dat je die zin in een levensverzekerings-technisch perspectief moet plaatsen. Ze zullen een bepaalde levensverwachting hebben gehad voor 85 plussers, die niet helemaal klopt; blijkbaar sterven de mensen in deze groep sneller dan was aangenomen, waardoor ze dus simpel gezegd 'minder snel oud worden'. Ongelukkige woordkeus, ben ik met je eens. Daarnaast vind ik het opvallend dat dit voor een negatief resultaat zorgt; blijkbaar verkoopt Aegon dus meer levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden, dan levensverzekeringen die uitkeren tot aan overlijden...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,946 07 jun
+0,002 +0,03%
Premium

Aegon weet wat beleggers willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links