Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 13,990 10 mei 2024 17:35
  • -0,220 (-1,55%) Dagrange 13,990 - 14,340
  • 428.883 Gem. (3M) 546,3K

SBM Offshore -februari 2014- on topic draadje

1.488 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TraderRon 18 februari 2014 18:17
    quote:

    merron schreef op 18 februari 2014 18:12:

    Leuke video van jos versteeg , je noemt die man een crimineel die maar wat roept over smeergeld , en er is niets waar van zijn verhaal , even later zeg je dan dat SBM zelf toegeeft dat er in 3 landen sprake is van smeergeld , vervolgens roep je beleggers op om van dit koopje te profiteren en je eigenlijk wel aandelen moet kopen , lekkere analist , maar van wie moet je nou die beleggers aansporen tot kopen vraag ik mij dan af!! Ik denk dat je het gewoon even moet afwachten lijkt mij dan!
    wel bij de les blijven er is ALLANG bekend dat er qua smeergeld het een en ander speelt.
    Daarbij gaat het om 2 landen in Afrika en 1 daarbuiten.
    de crimineel heeft geprobeerd SBM te chanteren of anders gegevens naar buiten te brengen.

    Diegene wil dus ZOVEEL mogelijk schade aanrichten waarbij hij zeker niet zal schuwen om ook onzin te verkopen. Natuurlijk gemengd met de waarheid dat werkt het beste.

    Het is naïef om er vanuit te gaan dat er niets speelt.
    Net zoals het naïef is om er vanuit te gaan dat ALLES wat de chanteur te vertellen heeft ook klopt en een boete tot gevolgen zal hebben.
  2. Hahahandelaar 18 februari 2014 18:25
    quote:

    merron schreef op 18 februari 2014 18:12:

    Leuke video van jos versteeg , je noemt die man een crimineel die maar wat roept over smeergeld , en er is niets waar van zijn verhaal , even later zeg je dan dat SBM zelf toegeeft dat er in 3 landen sprake is van smeergeld , vervolgens roep je beleggers op om van dit koopje te profiteren en je eigenlijk wel aandelen moet kopen , lekkere analist , maar van wie moet je nou die beleggers aansporen tot kopen vraag ik mij dan af!! Ik denk dat je het gewoon even moet afwachten lijkt mij dan!
    Precies! Analisten zijn er niet voor jou maar in dienst voor hun klanten. Die analisten hebben altijd een verborgen agenda en zullen je proberen te manipuleren in de richting die zij graag willen. Niet op handelen dus maar wel proberen te begrijpen wat ze voor elkaar willen krijgen. Die ellende bij SBM is een lawine die nog op gang moet komen en afwachten is nu het enige wat je kan doen. Dat zeg ik en ik ben geen analist, maar ik kan wel analyseren.
  3. merron 18 februari 2014 18:52
    Ik weet wel dat het oud nieuws is , maar Jos probeert het telkens zo te vertellen alsof het weinig voorstelt , en de boete laag blijft , maar hoe kan hij dit allemaal weten, en verder weet alleen SBM het hele verhaal en hun zwijgen over de details en dat begrijp ik als er meer aan de hand is , maar niet als het inderdaad maar om 250 miljoen gaat! Dan kan je beter direct schuld bekennen en zeggen dat er verder niets te vertellen is , dan haal je de speculanten de wind uit de zeilen , nu zorg je voor veel onzekerheid en achterdocht!
  4. aandeeltje! 18 februari 2014 18:52
    Zoals enige tijd eerder gezegd: er komt altijd meer ellende boven. Zelden is er sprake van geisoleerde gevallen. Nu in de grootste afzetmarkt: verwacht dat er hierook wel wat steekjes zijn gevallen.
    Dit fonds was zowiezo al overpriced en de resultaten waren al niet om naar huis te schrijven....laat staan als je omzet en winsten uit het verleden eigenlijk moet wegstrepen...
  5. forum rang 6 ff_relativeren 18 februari 2014 19:29
    quote:

    florida7 schreef op 18 februari 2014 19:09:

    (...) Er is al heel veel in de koers verdisconteerd (...)

    ik ben benieuwd waar je dat op baseert @florida7. Even terug naar de inhoud ;

    We weten dat de cash reserve + maximale bank-kredieten samen 1,02 miljard euro bedragen. waarvan ruim 80% de kredieten betreft. Ook weten we dat er in 2014 en 2015 geen positieve cashflow zal zijn. Kort door de bocht ; die 1,02 miljard euro is de maximale flexibiliteit voor SBM Offshore. Maar dan wel bedoeld als werkkapitaal cq voorfinanciering van met name lease projecten !

    Als je van dit bedrag 20% aanwendt voor onvoorziene uitgaven (boetes),
    dan valt dit door verschuivingen binnen je bedrijfskosten - en momenten van uitgave - nog aardig op te vangen.

    Als je echter 30% van je flexibiliteit moet inruimen voor onverwachte uitgaven, dan vertraagt dit onherroepelijk de slagkracht van je bedrijf.

    Stel dat je 40% van je maximale flexibiliteit -werkkapitaal- niet meer kunt aanwenden ... dan zit je behoorlijk in extremis aan je grenzen.

    Hier komt de moraal van het verhaal ;

    - 20% is 200 miljoen euro
    - 30% is 300 miljoen euro
    - 40% is 400 miljoen euro

    Kortom, de grens in extremis = maximaal 400 miljoen euro voor boetes.
    Ofwel, 400 miljoen euro is de dodemans-knop waar SBM niet voorbij mag ..
    - Dat is een hele lage factor vs de mogelijke omvang van de omkoop.
    - En een mogelijk belachelijk lage factor vs het verkregen profijt ....

    Dan hebben we het nog niet over (in)directe schade door uitsluiting van toekomstige orders.

    ---> terug naar je statement : "er is al heel veel in de koers verdisconteerd"

    .... ik denk daar anders over .... alles wat over de figuurlijke dodemans-knop heen gaat heeft een direkte impact op de beurskoers. En op vele andere facetten.

    ps, als je de financiële rekbaarheid zelf wil nalezen, prima. Ik heb er een speciaal draadje voor geopend. Svp dat draadje alleen gebruiken als naslag-werk. En de speculaties en reacties beperken tot het On topic draadje en het omkoop-draadje ...

    Greetzzz
  6. [verwijderd] 18 februari 2014 19:48
    quote:

    Sterrenregen schreef op 18 februari 2014 19:31:

    Wij zijn ingestapt omdat we deze geweldige koopkans niet aan onze neus voorbij wilde laten gaan. De paniek is met enkele dagen verdwenen.
    Van 'paniek' zou ik nog niet willen spreken... is denk ik meer een kwestie van veel 'onduidelijkheid' t.a.v. de exacte omvang van de fraude; maar ook ik ben vandaag vlak voor de sluiting ingestapt.

    Heb afgelopen anderhalf jaar SBM Offshore van een afstandje bekeken (na diverse korte ritjes), maar had ze eerder nog niet zo goedkoop ingeslagen.

    Nu maar afwachten of de 11 euro voor een psychologische weerstand gaat zorgen; leek vorige week al enigszins het geval te zijn... ofschoon de koers zich toen boven de 11.20 euro wist te handhaven.

    Technisch gezien houd ik daarnaast ook wel rekening met de mogelijkheid dat er komende dagen nog een halve euro vanaf kan gaan, maar dan zou het ergste leed wel eens snel geleden kunnen zijn.

    En als de omvang van de fraude uiteindelijk toch meevalt, dan lijkt dit zonder meer een zeer aantrekkelijk niveau om in te stappen.

    Kortom, dit 'gokje' durf ik wel aan... zolang er maar geen nieuwsfeiten naar buiten komen die er op wijzen dat SBM Offshore de zaak zelf veel te rooskleurig heeft voorgesteld (want 'de klokkenluider' in deze kwestie lijkt zelf niet erg betrouwbaar).
  7. [verwijderd] 18 februari 2014 19:59
    quote:

    beest37 schreef op 18 februari 2014 19:48:

    Beerput gaat open...je zal er maar dik inzitten.
    zelfde als imtech
    Beetje onzinnige opmerking, want feitelijk is er geen sprake van een echte 'beerput'; SBM heeft eerder immers al beschreven dat het verhaal van de klokkenluider onjuiste- en gedateerde info bevat.

    Vooral sneu voor beleggers die voor de daling (vorige week) zijn ingestapt, maar als de angel uit het verhaal kan worden verwijderd dan zou de koers snel weer kunnen herstellen. Gaat vermoedelijk wel nog enige tijd kosten voordat er meer duidelijkheid is.
1.488 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links