Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,280 8 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,160 - 14,550
  • 818.653 Gem. (3M) 546,8K

SBM Offshore -januari 2014- on topic draadje

288 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 januari 2014 08:35
    quote:

    Opus135 schreef op 20 januari 2014 00:59:

    Schaaij noemde echter geen koersdoel voor SBM, en waarom moet een "ingewikkelde" strategie toegepast worden ipv gewoon kopen en houden? Hij leek me enthousiaster over Ten Cate, BAM en Heineken. Misschien vandaag alleen een Schaaijtje bij Ten Cate? Niet dat het uitmaakt. Ik herinner me nog een kooptip van Schaaij voor Ballast Nedam oktober j.l. en niet lang daarna volgende een winstalarm. Opvallend genoeg werd Ballast Nedam nu niet meer genoemd, maar wel BAM.
    BAM heeft weinig volume, is makkelijk omhoog te praten voor Schaaij en dan kan hij uitstappen. SBM noemen veel analisten dus voor even in bezit houden minder interessant voor Geert. En idd kan me Ballast Nedam tip goed herinneren de koers daalde toen als een gek.
  2. RT2014 20 januari 2014 11:09
    quote:

    roobaaro schreef op 19 januari 2014 21:34:

    [...]

    Harry Mens zei over SBM dat het bovenaan veel lijstjes staat en wat geert ervan vond.

    Geert was het er volledig mee eens dat SBM een van de grote favoriete is (benoemde dat SBM bij Q3 de verwachtingen omhoog had gegooid ) en dat hij verwacht dat het dit jaar een goed jaar wordt. (hij verwees ook naar zijn strategie met aandelen en opties )
    Geert en zijn schare hebben echt geen significante invloed op een aandeel met een marktkapitalisatie als SBM: veel te liquide. Geerts door zichzelf gegenereerde succes heeft alleen effect bij minder liquide midkappers (zoals Bam inderdaad).
  3. forum rang 6 ff_relativeren 20 januari 2014 15:39
    @ Metz,

    ik verwacht -en zie- het omgekeerde. SBM Offshore ziet dag na dag een voorzichtig hogere beurskoers. We zijn de vorige normale trading range van € 15,00 - € 15,50 opwaarts aan het verlaten.

    Die vorige gezonde trading range had zich gevormd in de tijd voordat platform Deep Panuke On hire ging. Inmiddels is Deep Panuke On hire + de produktiecijfers over de maand december 2013 waren keurig, zie www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... + de Q3 cijfers 2013 waren ruim boven verwachting + SBM Offshore meldde bij die presentatie een record orderboek.

    Bovendien vissen RD Shell en SBM Offshore niet in dezelfde vijvers. RD Shell produceert gas en olie, plus raffinage produkten. SBM Offshore is bouwer van FPSO's, Turrets en overige onderdelen voor de olie- en LNG industrie, die ze via Turn Key en langjarige Lease contracten in de markt zet.

    RD Shell is zijn afschrijvingen en herstructurering begonnen, terwijl SBM Offshore deze achter de rug heeft. RD Shell staat daarmee voor grote lasten, terwijl SBM Offshore deze bijna allemaal al genomen heeft, met als uitzondering het Afrika dossier.

    Zodra over het Afrika dossier een beslissing is genomen door de overheden en de boete is betaald, dan kan SBM Offshore voluit vooruit gaan kijken. En dat geldt dan ook voor de aandeelhouders. Tot die tijd zien we een zeer gematigde koersontwikkeling. Een beetje met de handrem er op zeg maar ...

    Greetzzz
  4. forum rang 6 ff_relativeren 21 januari 2014 00:01

    Nieuwe regels samenstelling AEX pakken goed uit voor SBM Offshore.
    -na laatste handelsdag januari-

    1. Zie www.behr.nl/koersen/indices
    2. Kijk op Tabblad 'AEX 2014'
    3. Eerste deel = uitleg
    4. Tweede deel is AEX indeling op basis van ongewogen plaatsing
    5. Onderste stuk is AEX indeling op basis van gewogen plaatsing

    Greetzzz
  5. [verwijderd] 21 januari 2014 22:29
    Hoezo pakt de nieuwe samenstelling goed uit voor SBM Offshore? We zitten in de AEX en blijven er inzitten. Echter de samenstelling wijzigt wel, nu 0,95% weging, straks 0,87%. Dat betekent dat er bij de herschikking van de AEX aandelen worden verkocht door partijen die de index volgen! Dus mi niet alleen goed nieuws, lagere weging zorgt voor (éénmalig) verkoopdruk
  6. forum rang 6 ff_relativeren 21 januari 2014 22:43
    Hoi Putri,

    in 2013 werd ons forum er op geattendeerd dat er een andere opzet zou komen voor de AEX weging, en dat het aandeel SBM Offshore mogelijk naar de AMX zou moeten verhuizen.

    Dat is dan bij deze weerlegd. We zitten nu, en we zitten ook straks, keurig in de AEX. In die zin, is de figuurlijke geest terug in de fles. Vele beleggers en forumvolgers zullen hiermee opgelucht adem halen ...

    En dat het aandeel SBM Offshore in een aantal mandjes zit, nu, en ook straks, ja helemaal correct.

    Greetzzz
  7. forum rang 6 ff_relativeren 23 januari 2014 18:17
    recap , van de treurige beursdag ;

    enkele dagen geleden schreef ik nog dat de beurskoers van SBM Offshore op weg was om de trading range van € 15,00 - € 15,50 bovenlangs te verlaten. Vandaag zijn de posities echter anders ingenomen.

    Ik zou er enkele krachttermen op los kunnen laten, maar ach, laat ik dat niet doen. Niet leuk voor jullie en niet leuk voor oplettende moderators. Bovendien helpt het toch niet. De beurzen wereldwijd hadden een neerwaartse stemming, ongeacht branche of valutagebied. Balen derhalve. De nieuwjaarsrally heeft het niet lang genoeg volgehouden.

    Even slikken, hopen dat het vrijdag nog wat wil bijtrekken, en een rustig weekend plannen ..... zonder beurs-activiteiten ....

    Greetzzz
  8. [verwijderd] 23 januari 2014 19:10
    Volgens mij zijn we nog steeds op weg naar boven.
    Vandaag was de stemming slecht en ging SBM mee naar beneden.
    Het herstel aan het einde van de middag/handselsdag zie ik als een positief punt omdat de AEX juist verder naar beneden ging.
    Morgen een klein herstel of kleine min. Volgende week op naar nieuwe hogere koersen

    Zie mijn TA

    Groet en tot morgen
  9. [verwijderd] 24 januari 2014 10:16
    quote:

    Bokie schreef op 24 januari 2014 10:02:

    Ik wordt zo moedeloos van de manier waarop we blindelings achter amerika aanhobbelen en niet kijken naar de fundamentals van bedrijven. De bedrijven in amerika zijn overgewaardeerd, hier niet. Een bedrijf als SBM heeft zoveel potentie, maar als amerika omlaag gaat telt niet meer.
    Frustrerend inderdaad. Kopen op de dips dan maar? Wordt op een bepaald moment te risicovol en daarvoor zijn de dips vaak te klein (een paar procenten). Resteert uitzitten tot betere tijden. Zouden de verwachtingen op 6-2 nog eens naar boven bijgesteld kunnen worden? Dat zou natuurlijk momentum kunnen geven. Maar we hebben al redelijk wat positieve bijstellingen achter de rug. En onduidelijkheid over de fraudezaak blijft kennelijk een rem (dé rem).
  10. [verwijderd] 24 januari 2014 10:56
    quote:

    roobaaro schreef op 23 januari 2014 19:10:

    Volgens mij zijn we nog steeds op weg naar boven.
    Vandaag was de stemming slecht en ging SBM mee naar beneden.
    Het herstel aan het einde van de middag/handselsdag zie ik als een positief punt omdat de AEX juist verder naar beneden ging.
    Morgen een klein herstel of kleine min. Volgende week op naar nieuwe hogere koersen

    Zie mijn TA

    Groet en tot morgen
    Als ik goed kijk naar de grafiek, dan is SBM uit het stijgende trendkanaal gevallen!
  11. [verwijderd] 24 januari 2014 11:16
    quote:

    Ritageld schreef op 24 januari 2014 10:56:

    [...]

    Als ik goed kijk naar de grafiek, dan is SBM uit het stijgende trendkanaal gevallen!
    Ikzelf ben gelukkig nog niet uit mijn stijgend trendkanaal gevallen maar ben wel volledig uit SBM. Zit na een opwindend weekje gokken met Pharming nu zelfs 100% cash. Vertrouw de markt niet. Het kan natuurlijk altijd slechter dan SBM, want kijk eens naar ING: vorige week nog 10,93, nu 10,16.
  12. [verwijderd] 24 januari 2014 11:44
    quote:

    Beur schreef op 24 januari 2014 11:16:

    [...]Ikzelf ben gelukkig nog niet uit mijn stijgend trendkanaal gevallen maar ben wel volledig uit SBM. Zit na een opwindend weekje gokken met Pharming nu zelfs 100% cash. Vertrouw de markt niet. Het kan natuurlijk altijd slechter dan SBM, want kijk eens naar ING: vorige week nog 10,93, nu 10,16.
    Gokken met Pharming is mij te riskant. Echter, gokken met SBM is een aanzienlijk veiliger gok. Vandaar heb ik al tweemaal vandaag SBM gekocht met de volgende achterliggende gedachte. Gelet op het rapport van Goldman Sachs inzake te hoge waardering van Amerikaanse aandelen en de ontwikkelingen in China en Argentinië zijn naar mijn mening deze twee landen waar beleggend Amerika op zat te wachten (de aanleiding dus) voor een flinke correctie. De correctie van SBM vandaag is mij te groot dus vandaar mijn kooplust. Een vreemde redenering?
288 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links