Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een giftig geschenk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. FW Ta-183 Huckebein I 10 september 2013 12:49
    het wc-papier waarop Ben dollars drukt is op ?
    tis triest dat geld drukken zonder dat er enige toegenomen waarde tegenover staat door economen als oplosing van problemen wordt gezien, het toont het failliet van Wall Street. Een crisis is juist goed: het elimineert allen die fout zaten en beloont initiatief van groeiende bedrijven.
  2. [verwijderd] 11 september 2013 08:41
    De trend om naar aandelen over te stappen omdat je toch iets moet met je geld is nog steeds in leven maar dat zorgt alleen maar vergroting van de bubble die alleen maar nog harder gaat klappen.

    De aandelen waren relatief goedkoop omdat obligaties helemaal niets meer opleverden en daar door idioot duur waren, je moest er op den duur zelfs geld bij uit geven om ze te mogen kopen.
    Relatief goedkoop is het zelfde als iets minder idioot duur dan normaal.

    Inmiddels zijn die rendementen flink verbeterd oftewel de rentes flink gestegen en dus zijn ook zonder de stijging van de aandelen de aandelen relatief al een stuk duurder geworden maar daar heeft niemand het nu natuurlijk over want de bedoeling is juist om een wealth effect te creeeren ook al werkt dit maar voor een paar procent van de bevolking en moet de rest flink inleveren.

    Dat de hoeveelheid aandelen gekocht met geleend geld ook weer een record niveau heeft bereikt wordt ook maar zoveel mogelijk stil gehouden. Dat dit percentage de vorige keren alleen maar bijna net zo hoog was niet lang voordat het hele zootje in elkaar klapte, ach, who cares.

    Als er door een scherpe daling van de obligaties een gat wordt geslagen in de balansen en er een hoop geld daar verdampt dan wordt er juist een hoop winst genomen in de rest om de gatenkaas daar maar weer te vullen, margincalls zullen je om de oren vliegen en het hele zootje zakt in elkaar.

    De totale hoeveelheid schulden is record hoog, de hoeveelheid bas assets bij de banken is ook nog steeds toren hoog ondanks dat ze al een hoop hebben kunnen dumpen bij de belastingbetaler omdat de overheid de malafide bevriende banken een hand boven het hoofd houd waardoor bad banks en centrale banken balansen uitpuilen van de rommel.

    Het enige wat dit pyramide spel nog overeind houd is het feit dat er steeds vers geprint nep geld de markt in komt en daarom is het ook een grote issue dat deze hoeveelheid mogelijk iets verkleint wordt.

    De overheden hebben nog steeds grote tekorten, moeten nog veel meer bezuinigen en met de gestegen rente komt daar alleen nog maar meer tekort bij.
    Ondertussen is de economie nu weer even aan het stabiliseren in het algemeen op een veel lager niveau alvorens weer verder omlaag te duiken.

    Men heeft jaren terug al door de zure appel heen kunnen bijten maar dat was politiek onverantwoord dus laat het maar flink erger worden en ondertussen zitten zijn de verantwoordelijken CEO bij ABN, CEO bij KLM, of grootverdiener bij KPMG.

    Met hun economie gaat het prima.

    Nu is de appel nog veel zuurder geworden en hoe langer men wacht hoe zuurder het wordt of eigenlijk is het allang een rotte appel.

    Dit gaat goed fout, de vraag is alleen maar wanneer.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links