Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 13,990 10 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 13,990 - 14,340
  • 428.883 Gem. (3M) 542,9K

SBM Offshore-juli 2013

294 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2013 17:45
    Ik weet het niet. De markten hebben toch positief gereageerd (zie koersstijging van 6%). Ik vraag me af of er een causaal verband is tussen het artikel en SBM. Wel valt op te merken dat Saipems omzet en rendement fors zijn gekelderd, maar ik vraag me af of dit als benchmark genomen moet worden.
  2. Chela 30 juli 2013 20:19
    Nee, Saipem kun je niet als benchmark nemen,voor hun is de onshore divisie belangrijker. Goed voor het sentiment in de olie- en gasindustrie zijn de Q2 resultaten natuurlijk niet, maar de cijfers vielen blijkbaar nog mee gezien de 6% koersstijging! Al eerder dit jaar was Saipem met twee winstwaarschuwingen gekomen.
  3. [verwijderd] 31 juli 2013 07:04
    SBM heeft van Shell de opdracht gekregen voor de levering van een FPSO. De totale waarde is volgens SBM 1 miljard dollar. Is dit goed nieuws? SBM heeft reeds 2 nieuwe opdrachten van Petrobras en nu 1 van Shell. Kan SBM deze projecten aan? Het is natuurlijk fijn als je tot je nek in het werk zit, maar het wordt anders als je erin verzuipt! Het laatste lijkt mij het geval. Ook kun je jezelf afvragen of ze wel voldoende mankracht en kennis in huis hebben en de faciliteiten om het te bouwen. Ik vraag me nog steeds af waarom de Yme Mopustor wordt gesloopt, weet iemand dat toevallig? Kan het ook niet gebeuren met 1 van de nieuwe FPSO's? De financiele risico's zijn enorm. Ook de dalende olieprijs, het overschot, de kwakkelende wereldeconomie, enz. Daar hou ik rekening mee. Ik hou me voorlopig aan de zijlijn. Heb er niet zoveel vertrouwen in, ook al zou het aandeel SBM stijgen vandaag. Ik denk dat ik m'n winst dan maar gaat cashen!
  4. Wimmo83 1 augustus 2013 12:05
    Ik volg je ook niet helemaal riskfactor, de koers staat hoog. Maar eerder had je het over een overvolle order portefeuille als risico, lijkt mij vrij sterk de portefeuille is gevuld met enkel orders uit hun core business.

    Als later blijkt dat die projecten geen winst hebben opgeleverd kan de koers altijd nog naar beneden.

    Ik ga vandaag overigens weer afromen, niet omdat ik niet geloof in SBM maar ik ga er een paar weekjes tussenuit. Succes allen komende weken
  5. [verwijderd] 1 augustus 2013 19:26
    quote:

    mvdwl schreef op 1 augustus 2013 15:11:

    Interessant: 'Shell heeft nu echt de buik vol van Nigeria en duikt dieper de zee in', als dat geen goed nieuws is voor SBM dan weet ik het niet meer.

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...
    Versneld wegwezen daar uit Nigeria, zou ik zo zeggen. ExxonMobile trouwens ook niet bepaald sterk vandaag. En hoewel een andere tak van sport: Arcelor Mittal best wel weer tegenvallend. Ben ik vooraf te positief gestemd, zoals ook bij SBM Offshore, vraag ik me dan af. Maar goed, op zich is 5% down op een dag ook weer niet het einde van de wereld, maar toch niet iets waar de mensen blij van worden in het algemeen. SBM vanaf 14 uur vandaag weer behoorlijk aangetrokken, dat wel. Dat men teveel hooi op de vork neemt, zoals hierboven werd gesuggereerd, lijkt me toch niet in deze matige wereldeconomie. Koers in de buurt van de € 15,00 is best op niveau, dus voor een pittige doorstijging op de korte termijn moet men wel met wat anders komen dan bovengenoemde bedrijven (die uiteraard niet echt vergelijkbaar zijn).
  6. menko 4 augustus 2013 21:51
    het nieuws is daar: Deep Panuke krijgt go ahead!! wat gaan we morgen doen??:

    Fri, 08/02/2013
    Board Issues Encana Corporation Operations Authorization (Production) for Deep Panuke Offshore Gas Development Project

    (Halifax, NS) The Canada-Nova Scotia Offshore Petroleum Board (the Board) has issued an Operations Authorization (Production) to Encana Corporation. The authorization allows the company to commence the flow of natural gas from the Deep Panuke reservoir to its Production Field Centre installed offshore, and to ultimately commence the transportation of sales gas to market.

    This authorization was issued by the Board after completion of an extensive readiness for operations review, and upon receipt of Encana’s Declaration of Operator confirming that the production facilities are fit for purpose and that personnel are properly trained. The certifying authority, Lloyd’s Register, has also issued a Certificate of Fitness certifying that the facilities are fit for purpose, can be operated safely without polluting the environment, and are in compliance with the regulations.

    Stuart Pinks, Chief Executive Officer of the Board says that “Encana has satisfied the conditions set out in the Board’s September 2007 Decision Report, and has filed all required documentation including a Safety Plan, Environmental Protection Plan, Reservoir Management Plan, and a Benefits Plan. The Board will now implement an ongoing regulatory compliance monitoring program for the production phase of this project.
  7. forum rang 6 ff_relativeren 4 augustus 2013 22:14
    Yep. Goed gevonden Menko. ;-)
    In het augustusdraadje wordt ook al druk gespeculeerd sinds vrijdagavond.

    In mijn voorzichtige inschatting heeft de aandeelkoers zich de afgelopen weken erg conservatief gehouden. Zelfs na het nieuws over de deal bij Petrobras en de Stonesdeal van RD Shell. De feedback was steeds dat e.e.a. al in de koers was ingeprijsd + dat de koers bleef liggen in afwachting van goed nieuws over Deep Panuke.

    Wel, het moment waarop we gewacht hebben is nu bijna daar. Bijna. Want er vindt nog geen produktie plaats. Daarom verwacht ik een bescheiden reactie op de beurs. Waarbij ik hoop op een vreugdejump richting de eur. 15,50 ...

    Oké, genoeg voor dit juli-draadje. Zullen we switchen naar het augustus-draadje ? Benieuwd om je feedback daar te zien !
294 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links