Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,770 6 mei 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 33,680 - 33,890
  • 3.441.392 Gem. (3M) 7,2M

Shell nieuwtjes.

5.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 januari 2013 14:57
    Shell tekent gascontract Oekraïne

    Gepubliceerd op 18 jan 2013 om 14:04 | Views: 223

    KIEV (AFN) - Shell heeft met Oekraïne een contract getekend voor de productie van gas bij het schaliegasveld Yuzivske. Dat werd vrijdag gemeld.

    Volgens de Oekraïense regering draagt Shell 31 tot 60 procent van het geproduceerde gas over aan de overheid. Volgens de Oekraïense grondstoffenminister gaat Shell in het basisscenario uit van een investering van 10 miljard dollar en wordt in het optimistische scenario gerekend op 50 miljard dollar.

    De minister denkt dat het gasvolume dat binnen 5 tot 6 jaar uit het veld kan worden gehaald, kan oplopen tot meerdere miljarden kubieke meter en binnen 10 jaar minstens 8 tot 10 miljard kubieke meter kan bedragen. Shell won het gascontract in mei 2012.
  2. forum rang 10 voda 18 januari 2013 15:45
    Shell nadert gascontract in Oekraïne

    Gepubliceerd op 18 jan 2013 om 15:35 | Views: 315
    Royal Dutch Shell A 15:24

    EUR 26,39+0,23(+0,88%)

    KIEV (AFN) - Shell is dichtbij de ondertekening van een contract met de overheid van Oekraïne voor de productie van gas bij het schaliegasveld Yuzivske. Dat werd vrijdag gemeld.

    De regionale overheden van Donetsk en Charkov hebben ingestemd met het plan, waarbij Shell 31 tot 60 procent van het geproduceerde gas overdraagt aan de Oekraïense overheid. Het contract moet nu nog formeel worden goedgekeurd door de regering van Oekraïne en kan daarna door de betrokken partijen worden ondertekend.

    Volgens de Oekraïense grondstoffenminister gaat Shell in het basisscenario uit van een investering van 10 miljard dollar en wordt in het optimistische scenario gerekend op 50 miljard dollar. De minister denkt dat het gasvolume dat binnen 5 tot 6 jaar uit het veld kan worden gehaald, kan oplopen tot meerdere miljarden kubieke meter en binnen 10 jaar minstens 8 tot 10 miljard kubieke meter kan bedragen. Shell won het gascontract in mei 2012.
  3. forum rang 10 voda 22 januari 2013 16:39
    Shell opent grootste industriele vetfabriek in China


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft de grootste industriele vetfabriek in China geopend.

    Het Brits-Nederlandse energieconcern is reeds een belangrijke leverancier van smeermiddelen in China.

    De fabriek, gevestigd in Shuhai, een stad in het zuiden van het land, kan 30.000 ton industrieel vet per jaar produceren, waarbij de capaciteit in een volgend stadium kan worden uitgebreid tot 40.000 ton per jaar, meldde het concern in een persbericht.

    "Een deel van het vet zal worden gebruikt voor high-speed treinen, vliegtuigen en racewagens", aldus Mark Gainsborough, executive vice president van Shell Global Commercial.

    "Door de grootste vetfabriek te bouwen in China is Shell in staat om dichter bij zijn klanten te opereren", aldus Huibert Vigeveno, executive voorzitter van Shell in China. "China's vraag naar smeermiddelen, waaronder de vraag naar vet, groeit snel."

    Shell opereert nu 18 industriele vetfabrieken wereldwijd, waarvan 10 in Azie.


    - Door Wayne Ma, bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


  4. [verwijderd] 24 januari 2013 11:51
    Oekraine en Royal Dutch Shell plc (RDSA) tekenen donderdag een miljardendeal voor de ontwikkeling van onconventionele gasbronnen, melden overheidsfunctionarissen en Shell donderdag.

    De overeenkomst met het Brits-Nederlandse energieconcern is onderdeel van het streven van de voormalige Sovjet-republiek om zijn afhankelijkheid van Russisch gas af te bouwen.

    De productie-overeenkomst, ter waarde van $10 miljard, zal donderdag tijdens het World Economic Forum in Davos ondertekend worden door de president van de Oekraine Viktor Janoekovitsj en Shell-topman Peter Voser, melden overheidsfunctionarissen.

    Met de overeenkomst probeert het land zijn afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen, aangezien Moskou het verzoek van Kiev de gasprijs te verlagen vooralsnog weigert in te willigen. In ruil voor een lagere gasprijs eist Rusland nauwere economische en politieke banden met het land.

    Oekraine heeft Europa's op drie naar grootste schaliegasreserves, ter omvang van circa 42 biljoen kubieke voet, aldus de Amerikaanse Energy Information Administration. Kiev spreekt echter van nog grotere reserves.

    Shell won vorig jaar de aanbesteding voor het Yuzivska depot in het oosten van het land. Volgens overheidsfunctionarissen bevat het depot circa 2 biljoen kubieke meter gas, goed voor een jaarlijkse productie van 15 miljard kubieke meter gas per 2020.

    Chevron Corp. (CVX) won de rechten voor het iets kleinere Olekse depot in het westen van de Oekraine, waar nationalistische politici zich hevig verzetten tegen het project.

    Door Katya Gorchinskaya, Bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    January 24, 2013 05:37 ET (10:37 GMT)
  5. [verwijderd] 25 januari 2013 15:39
    Haha. Hoop dat ze met de jaarcijfers melding maken van dividend verhoging zodat t wachten beter beloond word. Mogelijk dan meer interesse in dit fonds ook.Doch lange termijn beleggers in SHELL zijn bekend met geduld. Hoop zelf dat de koers boven de 27 komt op korte termijn zodat ik calls kan schrijven op gedeelte van mn aandelen
  6. forum rang 10 voda 25 januari 2013 16:34
    Topman Shell positief over deal met Oekraïne

    Gepubliceerd op 25 jan 2013 om 09:48 | Views: 784

    Royal Dutch Shell A 16:14

    EUR 26,65+0,30(+1,14%)

    DAVOS (AFN) - Peter Voser, de topman van Shell, is positief over de gasovereenkomst die het concern heeft gesloten met Oekraïne. Dat zei hij vrijdag tegen televisiezender CNBC. Shell tekende gisteren een akkoord over een gezamenlijke productie van gas bij het schaliegasproject Yuzivske.

    De productieovereenkomst van 50 jaar die Shell heeft gesloten, is het grootste schaliegascontract in Europa en, met een waarde van zo'n 10 miljard dollar, de grootste buitenlandse investering in Oekraïne.Voser zei vrijdag dat gasexploratie in Oekraïne goed is voor de concurrentiepositie van Europa. Gasleverancier Rusland zal nu beter naar de prijzen moeten kijken, aldus Voser.

    De prijs van gas zal door de grootschalige winning van schaliegas niet noodzakelijkerwijs snel sterk dalen. Volgens Voser zal er sprake blijven van prijsontwikkeling door vraag en aanbod. In de Verenigde Staten zijn de kosten van de winning van schaliegas nu zeer laag, maar dat hoeft niet in alle werelddelen zo te zijn, denkt Voser. Hij liet weten dat Shell ,,zeer conservatief'' is wat betreft verwachtingen voor de prijsontwikkeling. De prijs van olie blijft dit jaar volgens Voser waarschijnlijk rond het huidige niveau.
  7. forum rang 4 s.lin 27 januari 2013 14:15
    Rechtbank oordeelt over milieuzaak Shell
    zo 27 jan 2013, 11:02
    DEN HAAG - De rechter in Den Haag doet woensdag uitspraak in een rechtszaak tegen Shell over olievervuiling in Nigeria. De zaak is aangespannen door Milieudefensie en vier Nigerianen. Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf zich voor de Nederlandse rechter heeft moeten verantwoorden voor milieuschade in het buitenland, aldus Milieudefensie.

    De Nigerianen menen dat Shell verantwoordelijk is voor de olievervuiling in hun dorpen. Het bedrijf zou de leidingen niet op tijd vervangen en het onderhoud en de beveiliging zouden slecht zijn. Ze eisen schoonmaak van hun akkers en visvijvers en verbetering van het onderhoud en de beveiliging van de olieleidingen. Ook willen de Nigerianen, van wie er volgens Milieudefensie inmiddels een overleden is, schadevergoeding.

    Tijdens een rechtszitting in oktober vorig jaar zei Shell dat het niet aansprakelijk is voor de olievervuiling in de drie Nigeriaanse dorpen. Volgens de oliegigant is de olie bovendien al opgeruimd. Bovendien vindt het bedrijf dat het niet als enige verantwoordelijk kan worden gehouden voor vervuiling. Deze wordt volgens het bedrijf grotendeels veroorzaakt door criminaliteit zoals sabotage, oliediefstal en illegale raffinage. Die diefstal uit Shell-leidingen zou neerkomen op 150.000 vaten per dag. Ook in deze zaak is de vervuiling volgens het bedrijf veroorzaakt door sabotage.

    Volgens Milieudefensie heeft de oliemaatschappij veel te lang gewacht met het vernieuwen van leidingen. Ook zou Shell traag reageren op meldingen van lekkages. Daardoor loopt volgens de milieuclub jaarlijks een hoeveelheid olie weg gelijk aan de ramp met de olietanker ExxonValdez in 1989, waarbij bijna 42 miljoen liter ruwe olie in zee terechtkwam. Als Shell begin deze eeuw de oude pijpleidingen had vervangen, was het waarschijnlijk niet zover gekomen, aldus Milieudefensie.

    Shell vindt dat „de oplossing van de problemen in de Nigerdelta niet ligt in het voeren van rechtszaken, maar in samenwerking tussen overheid, lokale bevolking en oliemaatschappijen”.

    Woensdag velt de rechtbank tijdens een openbare zitting een oordeel over de zaak. Beide partijen kunnen daartegen in beroep.

    telegraaf
  8. roloff 27 januari 2013 15:42
    quote:

    s.lin schreef op 27 januari 2013 14:15:

    Rechtbank oordeelt over milieuzaak Shell

    ..... Woensdag velt de rechtbank tijdens een openbare zitting een oordeel over de zaak. Beide partijen kunnen daartegen in beroep.
    Zal de uitspraak (waarop beroep ingesteld kan worden) nog invloed hebben op de koers?

    Donderdag 31 januari voorbeurs trouwens de 4e kwartaalcijfers van Royal Dutch Shell.
  9. Risktaker 28 januari 2013 21:24
    De 4de kwartaalcijfers zien er goed uit voor Shell. De CEO heeft ook een goede kijk op de toekomst van Shell. Aardgas zal net zo belangrijk worden als olie in de toekomst en Shell speelt daarop in. Op dit moment worden er miljarden geinvesteerd door Shell in aardgasprojecten, deze miljarden zullen in no-time worden terugverdiend met enorme winsten! Aandelen Shell zijn op dit moment zwaar ondergewaardeerd, dat zeg ik U.
  10. [verwijderd] 28 januari 2013 21:38
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 28 januari 2013 21:31:

    Ik verwacht ook dat RD de verrassing van 2013 wordt.
    Of het al zo snel is, dat is namelijk dit jaar, dat vraag ik mij af maar voor de middel en middellange termijn ziet het er goed uit! Ervan bijkopen is altijd een plezierig moment.
  11. [verwijderd] 29 januari 2013 08:31
    quote:

    Risktaker schreef op 28 januari 2013 21:24:

    ...Aardgas zal net zo belangrijk worden als olie in de toekomst en Shell speelt daarop in. Op dit moment worden er miljarden geinvesteerd door Shell in aardgasprojecten,
    dat is ook het punt inderdaad. het bedrijf zit in een overgangsfase richting een diversere energieportfolio, zoals bijvoorbeeld statoil al heeft.

    afgelopen weekend 4 pagina´s over shell in het f.d.
    er zijn risico´s maar ook zeker kansen met dit bedrijf.

    ben benieuwd welke invloed de zwakker wordende dollar op de resultaten heeft gehad (van de zomer nog eurusd=1,21 en nu 1,34 immers).
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 januari 2013 07:35
    quote:

    rai144 schreef op 29 januari 2013 11:12:

    Shell loopt mooi op richting twee spannende dagen, morgen uitspraak in Nigeria zaak, donderdag cijfers. Over twee weken ook nog ex-div. Hou mijn TL 25.2 nog even vast.
    Rechtszaak wordt niet-ontvankelijk verklaard; de NL rechtbank is niet bevoegd in Nigeria.
5.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links