Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB zet geldpers niet aan'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 oktober 2012 11:17
    "Eerder bekritiseerde de Duitse Bundesbank het plan, dat bekend is onder de naam Outright Monetary Transactions, omdat het neer zou komen op ,,financiering van overheden door middel van de druk van bankbiljetten''."

    Een beetje olie op het vuur gooien, zal voor eigen publiek bedoeld zijn, het was al lang bekend dat de ECB en gelijkwaardige hoeveelheid geld uit het financiële systeem ging trekken.
  2. Joost358 26 oktober 2012 14:05
    quote:

    Eugen III schreef op 26 oktober 2012 11:05:

    sterilisatie is niet eens nodig, consumptie valt zover terug dat er uberhaupt geen inflatie komt. hoeft asmussen niet eens voor te draaikonten
    het kunstmatig terugdringen van deflatie is ook inflatie wat mij betreft. Punt is dat het een verkapte belasting blijft en dat de inflatie hoger is dan nodig.

    Als het nou echt nodig was, dan is het een ander verhaal. Maar dit is een herhaling van zetten die niet bleken te werken.
  3. forum rang 4 s.lin 4 november 2012 20:09
    'ECB handelt in strijd met eigen regels'
    4 november 2012 18:17
    AMSTERDAM - De ECB onderzoekt of het in strijd met de eigen regels tegen een zeer laag rentetarief leningen heeft verstrekt aan noodlijdende Spaanse banken.

    Volgens de Duitse krant Die Welt am Sonntag hoefden de banken slechts 0,5 procent rente te betalen over 16,6 miljard euro aan leningen van de ECB, terwijl dat eigenlijk veel meer had moeten zijn.

    De banken gebruikten ongeveer 80 miljard euro aan staatsleningen als onderpand. De ECB beoordeelde die als zeer betrouwbaar met een 'A-rating', terwijl grote kredietbeoordelaars als Fitch en Moody's ze beoordeelden met de lagere B-rating.

    Daarom gaat de ECB volgens Die Welt am Sonntag niet goed om met kredietrisico's en zijn bovendien de eigen statuten overtreden. De ECB zegt te onderzoeken of dat inderdaad het geval is.

    Door: NU.nl
  4. [verwijderd] 6 december 2012 17:09
    quote:

    VOORTS schreef op 26 oktober 2012 11:18:

    [...]

    Deflatie is een tikkie erger.
    deflatie is helemaal niet erg, hangt er alleen vanaf welke type van deflatie je hebt, wat zeker erg is is inflatie die nooit gecompenseert wordt door deflatie. er zijn twee type van defaltie (het goedkoper worden van produktie) een als door efficenter produceren de prijzen dalen, kan de afzet toch nog stijgen waardoor je dus goeie deflatie hebt, mensen kunnen meer kopen en bedrijven dus meer. slecht deflatie is door dat overheden, de belastingen sterk verhogen, waardoor de burger niks meer kan kopen en de bedrijven dus hun produktie omlaag moet brengen en de prijs moet verlagen, hierdoor dan krijg je idd een deflatie die zich dan uit eindelijk ook weer stabiliseerd, want prijzen zullen nooit tot nul gaan. het probleem is alleen dat de werkeloosheid erg zal toenemen en dat der sociale onrust zal onstaan omdat een steeds grotere groep (de middenklassen) inopstand gaan komen. Je ziet nu al dat met veel reken trucks de pensioenen voor de huidige ouderen op niveau worden gehouden. de jongeren van nu lees < 45 betalen straks ook deze rekening. die hebben nl geen eindloon regeling zoals de huidige ouderen die wel hebben. hebben een middenloon en dat zal de komende jaren steeds minder geindexeerd zijn.
    Er zal dus een grote kloof ontstaan tussen rijk en arm en ouderen en jongen. je ziet deze ontwikkeling in spanje en frankrijk al ontstaan.
    voedings bodem voor populisme of extreem link of rechts gedrag
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links