Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Meta Platforms OTC:META.Q, US30303M1027

  • 441,380 25 apr 2024 22:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 101.501 Gem. (3M) 18,6M

Koopadvies Facebook

70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2012 02:45
    quote:

    Procambarus schreef op 5 september 2012 01:44:

    @OzzyO. Wantrouwen in het geldsysteem gaat inderdaad gepaard met dalende aandelenkoersen, maar dat is slechts tijdelijk. Als het beleggend publiek geen vertrouwen meer heeft in de eigen munt of, nog erger, in het totale geldsysteem, zijn er in feite maar drie opties: onroerend goed, grondstoffen en aandelen. In een hectische periode valt onroerend goed af en zijn -inderdaad- edelmetalen de aangewezen vluchthaven. Ik kies dan nu voor zilver, omdat dit veelzijdige metaal alle potentie heeft voor een fikse stijging binnen enkele jaren. Maar -nogmaals- een sentimentsgedreven aandeel als FB zou, zonder fundamentele aanleiding binnen korte tijd in koers kunnen verdubbelen.
    m.b.t. het vertrouwen in het geldsysteem kan een lange én interessante discussie opleveren. Nieuwe (voor mij althans) ideeén (sorry heb geen trema op dit toetsenbord)zijn interessant om over te bomen.

    *** Zilver lijkt me inderdaad een betere optie dan goud op dit moment.

    *** Ik verkies fysiek goud / zilver te kopen t.o.v. posities op papier.

    Even terug te komen op Facebook, de te hoge introductieprijs is slecht gevallen bij de beleggers. Daarbij komt dat men problemen heeft met een applicatie van reclame op mobiele telefoons.

    Naar mijn idee is dit van tijdelijke aard en de reclame inkomsten kunnen behoorlijk toenemen wat een koersopdrijvend effect zal hebben.

    Zelf heb ik geen positie in dit aandeel, noch staat het op de kandidatenlijst.

    Groeten vanuit Mexico Stad.

    Ozzy

  2. mr.Franz 9 september 2012 12:03
    quote:

    mr.Franz schreef op 5 september 2012 19:39:

    vandaag een plukje gekocht op 18,40 , strakke stoploss eronder. Ik verwacht binnenkort een herstel richting de 22 dollar. Maar het blijft een dun laagje ijs waarop je je als facebook belegger begeeft.
    Ik heb ze nu bijna een week, en mag me dan ook een echte LT facebook belegger noemen. Ik ben erg benieuwd naar de cijfers binnenkort.

  3. [verwijderd] 9 september 2012 19:17
    quote:

    Gerry Woud schreef op 5 september 2012 20:05:

    wie heeft mijn 2 bijdragen van 24 augustus over Facebook verwijderd? Waar zijn ze gebleven?
    NB: ik heb mijn reacties inmiddels weer teruggevonden op het forum Facebook nieuws. Ik vind het wel verwarrend dat er 2 Facebook forums zijn. Kunnen die twee forums niet in elkaar worden geschoven?
  4. [verwijderd] 11 september 2012 17:41
    @Mr.Franz,

    "Het is een leuk stuk".

    Het stuk geeft eigenlijk aan de de hooggespannen verwachtingen uit moeten komen, anders zou het hoogstwaarschijnlijk verkeerd kunnen aflopen.

    De k/w, geprojecteerd over 2 jaar, na flinke winsttoenames, komt uit op ongeveer 20. Nu staat die op 67, volgens Yahoo finance.

    De vraag is of dat gerechtvaardigd is, het aantal gebruikers neemt nog steeds toe, dus de potentiele winst ook. Of dat een factor 5 hoger dan een gemiddeld k/w verhouding rechtvaardigd, vraag ik me af.

    Het probleem waar men mee kampt is de mobiele gebruiker m.b.t. reclame inkomsten, hier in Mexico is het een hype om de godsganse dag mobiel op Facebook te zitten.

    Zelf zit ik noch long, noch short.

    Ik volg het alleen maar vanwege de hype.

    Groeten Ozzy
  5. Procambarus 11 september 2012 18:43
    Dat de mogelijkheden voor reclame op mobiel beperkt zijn is een gegeven. Waar m.i. nog flink wat progress in zit is de tablet. Er komen steeds meer goedkope tablets op de markt en zelfs Apple gaat zich hier invechten. Aangezien de tablet meer ruimte biedt voor reklame, denk ik dat de winst van FB de komende jaren flink zal toenemen. Op de huidige koers lijkt mij FB een wegleggertje!
  6. mr.Franz 12 september 2012 08:23
    SAN FRANCISCO (AFN) - De beursgang van Facebook was teleurstellend, geeft ook oprichter Mark Zuckerberg toe, maar beleggers beseffen volgens hem nog niet helemaal hoe groot het potentieel van het bedrijf is. Tijdens een conferentie in de Amerikaanse stad San Francisco zei Zuckerberg dinsdag dat de val van de aandelenkoers ,,het moreel van de staf niet helpt'', maar dat het nog altijd een goed idee is om in Facebook te beleggen.

    De beursgang van het sociale medium veranderde in korte tijd van hype in teleurstelling. Als eerste Amerikaans bedrijf ooit haalde Facebook in mei meer dan 100 miljard dollar op bij zijn beursgang. Sindsdien is de koers gekelderd: van 38 dollar op de eerste dag naar ruim 19 dollar nu.

    Zuckerberg had nog niet in het openbaar gesproken over de controversiële beursgang
  7. Procambarus 12 september 2012 15:48
    In ieder geval heeft de pep-talk van Zuckerberg een hogere koers opgeleverd. FB beweegt tussen $20 en $21, met als hoogste koers tot nu toe vandaag $20,99. Ik ben benieuwd wat er morgen gaat gebeuren als de FED zou besluiten tot een nieuwe kwantitatieve verruiming. Dat betekent dan een vaste beurs en daar zal het aandeel FB ook van profiteren!
  8. De_Sint 12 september 2012 15:55
    quote:

    mr.Franz schreef op 9 september 2012 12:03:

    [...]

    Ik heb ze nu bijna een week, en mag me dan ook een echte LT facebook belegger noemen. Ik ben erg benieuwd naar de cijfers binnenkort.

    Ben inmiddels ook ingestapt met LT doel.
    FB is (met terechte reden) gedaald bij een gestegen Nasdaq. Mits het bedrijf zich kan bewijzen in het beleid dat ze voor ogen hebben aangaande mobiel gebruik, geloof ik iig in koersherstel tot 40 dollar.

    Mvg,
  9. Procambarus 13 september 2012 13:57
    Alles hangt nu af van wat de FED vanavond gaat doen, met de aansluitende rede van BB. Het is voor de herverkiezing van Obama van belang dat de werkloosheid flink wordt teruggedrongen en dus zou QE3 voor de hand liggen. Dat betekent dan enthousiasme op Wall Street waar volatiele aandelen als FB enorm van kunnen profiteren. Wait and see.
  10. De_Sint 13 september 2012 14:19
    quote:

    Procambarus schreef op 13 september 2012 13:57:

    Alles hangt nu af van wat de FED vanavond gaat doen, met de aansluitende rede van BB. Het is voor de herverkiezing van Obama van belang dat de werkloosheid flink wordt teruggedrongen en dus zou QE3 voor de hand liggen. Dat betekent dan enthousiasme op Wall Street waar volatiele aandelen als FB enorm van kunnen profiteren. Wait and see.
    Voor mij ongrijpbaar wat de FED van reactie op FB doet ontstaan.
    Binnen de financies is het een logisch parallel. Bedrijven die tastbare zaken produceren ook. Zelfs staal zal reageren, maar FB heb ik mijn twijfels.

    Mvg,
70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links