Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SNS: nu of nooit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico van Geest

Nico van Geest is senior beleggingsanalist bij Wijs & van Oostveen. Van Geest heeft een indrukwekkend CV als beleggingsanalist. In de afgelopen twintig jaar werkte hij voor SNS Securities, Credit Suisse First Boston, Theodoor Gilissen en Van Lanschot. .

Meer over Nico van Geest

Recente artikelen van Nico van Geest

  1. dec '15 Een uitdagend 2016 2
  2. jan '15 Durf te voorspellen!
  3. dec '14 2015: AEX naar 450 5

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2011 12:04
    quote:

    Cristan schreef op 20 oktober 2011 11:51:

    Ik ben trouwens benieuwd: mocht SNS failliet gaan, moet ik dan vrezen om wat ik bij SNS Fundcoach belegd heb? Dit gezien aandelen niet onder het deposito garantiestelsel vallen.
    zover ik weet ben jij de eigenaar van die aandelen, niet SNS, dus die blijven gewoon jouw eigendom.
  2. [verwijderd] 20 oktober 2011 12:47
    zelf ben ik in het bezit van SNS Participatiefondsen 1 en 2 elk met een inlegwaarde van 8000.00 Euro ben ik in 2002 mee begonnen looptijd 10 jaar hoop ik volgend jaar te incasseren rente zit gemiddeled op 6,1%
    Mocht de bank omvallen dan mag ik achter in de rij aansluiten van de schuldeisers hoop dat dat niet boven mijn hoofd hangt!
  3. [verwijderd] 20 oktober 2011 13:20
    Sjoerd van Keulen had een onuitputtelijke overnamedrang terwijl SNS de aankopen niet zelf kon managen. Met de aankoop van Bouwfonds heeft SNS zich buitengewoon bekocht. Onvoldoende ervarenheid en ontslagnemende vastgoed specialisten van Bouwfonds hebben geleid tot de Bestuursbeslissing om eerst de buitenland financieringen te saneren. Door de projecten af te nemen van de ervaren project ontwikkelaars en over te geven aan ondeskundige interim managers heeft SNS PF zich behoorlijk in de nesten gewerkt. Naast het verlies op de waarde van de internationale projecten heeft SNS een begoorlijk kapitaal moeten reserveren voor de vele rechtszaken. De verliezen op de overgenomen vastgoed projecten zien we nog niet geheel terug op de balans van SNS . Hier zal ook de verrassing zitten voor de komende jaren. Het vertrouwen in SNS is zwaar gedaald. Alleen de onwetende particulier ziet nog heil in SNS.
    Ik kan erover meepraten. SNS PF heeft ook mijn project geheel geruiineerd. Feit is dat het mismanagement nog kan bewijzen ook. Maar ja...vechten tegen oneindige advocaten budgetten is moeilijk.
  4. Eemondt 20 oktober 2011 13:26
    Voor mensen die via SNSFundcoach belegd zijn, is er helemaal geen probleem omdat SNS alleen depotbank is en er geen claims op de belegging gemaakt kunnen worden door derden, zelfs niet de nederlandse staat. Het enige wat je riskeert is dat als SNS echt in de problemen komt (dus omvalt) jouw depot gedurende een bepaalde tijd geblokkeerd is, omdat de executor alle depots moet kontroleren en vervolgens zijn ok moet geven om het weer vrij te geven en het is nooit zeker hoe lang dit duurt. Dit staat los van beleggingen in aandelen SNS of direct of indirect.
  5. Ivanrybkin 20 oktober 2011 13:42

    Ik moet toegeven dat ik de laatste maanden wat de neiging heb om mijn spaarsaldo bij SNS wat af re romen ten gunste van de rabobank, ondanks de lagere rente die ik daar krijg.
    Je weet maar nooit wat er in deze tijden met de banken kan gebeuren.
    De kans dat de rabo failliet gaat lijkt me toch kleiner.

  6. [verwijderd] 20 oktober 2011 13:58
    Geen zorgen. Beleggingen bij een bank in Nederland staan NIET op de balans van de bank. Door de vermogensscheiding worden jouw beleggingen ondergebracht in een stichting effectenbewaarbedrijf. Deze stichting mag geen andere verplichtingen aangaan dan het bewaren van effecten en het incasseren van couponnen en dividenden. De stichting kan dus niet failliet en dus zijn jouw beleggingen veilig voor een eventueel faillissement van de bank waar je belegt. DNB controleert dit rigide.

    Voor spaartegoeden en deposito's geldt de € 100.000 garantie uit hoofde van het deposito-garantie-stelsel.

    Hopelijk ben je nu gerust gesteld!!
  7. [verwijderd] 20 oktober 2011 14:55
    Wat een stemmingmakerij in het Forum! De SNS mag dan de bank zijn waar het even wat minder loopt, er is geen enkele reden voor faillisseent zoals destijds bij de DSB. Verder zijn spaargelden tot € 100.000,= gegarandeerd door onze staat en de meesten van ons komen daar niet boven... De vraag is meer of je hun aandelen wil hebben.
  8. Orca 20 oktober 2011 15:04
    Ze hebben nog 'n perp uitstaan, de 11,25% 2009 die nu 65.50 doet. Kunnen ze hetzelfde geintje mee uithalen óf ze laten hun ratio's ff zakken op beide perps zodat d'r via de achterdeur kapitaal bijkomt. Qua balanstechnisch maakt dat niet uit, wél resultaattechnisch 2x: "boekwinst" en ze hoeven die "hoge" rente niet meer te betalen.
  9. [verwijderd] 20 oktober 2011 18:46
    Spaartegoeden voor particulieren vallen onder de garantie. Heeft u een en/of rekening dan zelfs 200.000 euro maar ....... rekeningen van ondernemingen zoals b.v's vallen buiten het garantie stelsel.
    Ik heb AL mijn geld weggehaalt bij SNS. Deze bank loopt het meeste risico van alle banken in Nederland.
    Logisch toch dat ze hoge spaarrentes geven ? Spaargeld mogen ze op hun balans zetten. Per saldo verliezen ze aan die hoge spaarentes.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links