Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Te koop: Griekenland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 mei 2011 09:36
    Blijf erop hameren dat aan 'schulden te verdienen, valt' zoals minister de Jager en zijn voorganger ons voor hield. Studieschulden maken is ook leuk, uh, goed voor je toekomst. Kijk maar naar de VS alwaar de studieschulden een groot probleem wordt of als is; onze ministers nemen de VS gewoon als voorbeeld hoe het moet, al jaren. Kijk maar naar InHolland hoe het moet: doen wat de regering verlangt - commerciële diploma's uitreiken,'op marktwerking' gebaseerd - en vervolgens op je donder krijgen dat je dat verkeerd hebt gedaan.

  2. [verwijderd] 16 mei 2011 09:37
    De zinsnede: "Ik heb eerder gezegd dat als ze gewoon belasting gaan innen er een stuk minder problemen zijn. Bij ons zijn de problemen veel groter, want wij betalen wel gewoon belasting."
    is mij uit het hart gegrepen.

    Als ze in andere landen USA/Griekenland etc belasting gaan betalen zoals wij ze hier betalen hebben ze geen enkel probleem meer.
    We mogen daarom wel eens naar onszelf kijken en kritisch zijn hoeveel geld onze overheid over de balk jaagt. Ongelooflijke hoeveelheden en ook wij komen nog steeds te kort, ondanks dat hier alles dubbel belast is (accijns/BPM/BTW/erfbelasting) En verder maken we nog een bult van de gasopbrengsten op.
    Het mes er in.
  3. haasdownunder 16 mei 2011 11:26
    Onze goede collumnist heeft het heel vaak goed gehad met zijn prognoses.Toch zou ik graag hier iets aan toe willen voegen.
    Vanuit Downunder, zie ik "helaas moet ik zeggen" met verbijstering het gelummel wat zich afspeelt in de Euro politiek.
    Holland MOET mee betalen voor de zwakke broeders in de Eurozone, maar mag NIET mee beslissen.
    Het is niet toevallig, dat Herr Dr Alex Weber de toB job niet hebben wilde. Hij zag met zijn inzage een tsunamie van ellende op de EG afkomen. Hij heeft het hazepad gekozen. Nu krijgen we Dr. Draghi. Good luck. Ik heb vanuit goede bron vernomen dat Dr Weber namens Duitsland aan het onderhandelen is met Dhr de Jager, de Scandinavische landen, de rest van de oostzee landen en Rusland om opnieuw het Hanze Gilde weer nieuw leven in te blazen. Vlaanderen mag ook meedoen, maar zonder Brussel met de volgevreten parlementariers.
    We krijgen de nieuwe Hanze Dollar. De Euro word alleen nog verhandeld
    in de PIGIS landen (Portugal,Ierland,Griekenland,Italie en Spanje) en gaat naar 0.25 USD. Ook heb ik vernomen dat Napolion Sarcozy heeft gezegd, Armenie nu ook lid mag word van de Eurozone, als beloning voor hun optreden en overwinning in het EUROvisie song festival.
    Ondertussen gaat het behoorlijk broeien in China. Dus ga ik hier Downunder naar goud boren, wat hier veel aanwezig schijnt te zijn. Want als China een wind moet laten, waait hier alles om en gaat de AUD
    terug naar 0.60 USD. Hier verschil ik dus van meening met Frank.
    Goud dus!
    Cheers.
  4. [verwijderd] 16 mei 2011 12:52
    Stel, ik kijk uit naar een Griekse investeringsmogelijkheid in onroerend goed. Omdat ik graag daar een vakantiehuisje heb.

    Is dit nu een goed moment of word ik geadviseerd toch even te wachten op hoe dit afloopt?

    De bedoeling is dat ik een hypotheek neem voor de helft van de koopsom (bij een Griekse Bank).
  5. [verwijderd] 16 mei 2011 12:53
    wij betalen wel gewoon belasting?
    belasting is diefstal/afpersing en daar is niets gewoons aan. Je moet je dan ook niet op de borst kloppen dat je afgeperst wordt en denken dat je afpersers daarom minder problemen hebben dat andere afpersers. Dat die andere afpersers 'gewoon' wat efficienter moeten afpersen en dat het dan wel goed komt.
    Er komt geen einde aan het percentage van jou inkomen dat die lui onder dreiging van wet/gevang en geweld naar zich toetrekken. Je wordt volledig slaaf. 'Road to Serfdom' Friedrich Hayek. 1984, brave new world, noem maar op.
    Natuurlijk zitten de 2 partijen (goldman, jpm) die de Griekse en Italiaanse schulden verborgen straks op de stuurstoel bij zowel IMF (Lipky, JPM) en ECB (Draghi, ex DM Goldman). In de bestuurdersstoel van waaruit besloten wordt waar het van jou gestolen geld naar toe gaat. Winst voor hun, verlies voor jou. Als je weigert mee te doen komt de overheid je in een kooi opsluiten. Als je je zou verzetten, schieten ze je dood.
    Gelukkig zijn we hier een stel gehoorzame belastingkoeien die onszelf opofferen voor de doelen van anderen. Nee dan die verachtelijke Griekse onderdanen, die proberen nog wat van hun inkomen voor zichzelf te houden. Daar kijken we op neer als een stel achterlijke idioten uit het stenen tijdperk. Goedgelovige murf gelulde main stream media slaven zijn het hier allemaal. Rijp voor de slacht.
  6. Pistolen Paultje 16 mei 2011 13:01
    Het wordt nog veel erger, ergens ten weste van ons land ligt een eiland(je) met nog geen 5 miljoen inwoners en een totale schuld die groter is dan die van Griekenland. Een land wat alleen (nog) maar drijft op een iets gunstiger belastingregeling voor bedrijven van buiten de EU, een land zonder exportartikel behalve Bono en z'n band, een Guinness of een stukje biefstuk. Een land waar je niet voor je vakantie heen wilt omdat er elke dag wel een buitje valt. Nee, als de Ierse situatie transparant wordt, vallen er pas echt (euro)gewonden.
  7. [verwijderd] 16 mei 2011 13:26
    Iedereen weet van de schuldenproblmatiek, maar daar gaat het niet om. Het is makkelijker het te negeren. Net te doen alsof het probleem niet bestaat of zichzelf wel oplost. Elke euro die nu weer wordt uitgeleend, moeten wij uiteindelijk terugbetalen. En waarom? Om het systeem in stand te houden. Of liever: nog iets langer in stand te houden. Want een keer houdt het op. Ja, ook hier of in Duitsland kunnen mensen het niet meer pikken. Als jij in dit zogenaamde rijke land moet rondkomen van een beneden modaal inkomen en je mag blijven werken tot na je zeventigste, alleen omdat je shit van andere landen mag opruimen. Als je door je dagelijse plicht te vervullen mag meehelpen de aandelenkapitaloen van je rijke landgenoten - de toplaag - in stand te houden, dan kan ik me zo voorstellen dat er op een bepaald moment nog maar een klein lontje nodig is. Zacht heelmeester maken stinkende wonden. Rot vlees moet je wegsnijden, voor het hele lichaam ten dode is opgescheven. G, I, S en P moeten uit het europact worden gesmeten. En aandelen? Alleen interressant om short in te gaan. Wie gaat er nu investeren in de komende jaren?
  8. [verwijderd] 16 mei 2011 16:11
    Ik las wel eens dat veel van onze regeringen maar vooral de "daarboven staande" organisaties van zeer rijken(Rotschilds t/m Bilderbergers e.d.)eigenlijk bepalen wat er op aardbolletje gebeurt.Neem de situatie in Spanje met de illegale genaturaliseerde Zuid Amerikanen,de huidige situatie in Griekenland en de door sommigen toch voorvoelbare kredietcrisis.
    Deze rijken wachten als gieren en jakhalzen het juiste moment af en kunnen dan goedkoop investeren en verder manipuleren.
  9. ronnyforgeron 16 mei 2011 16:49
    Toen keizer Nero 2000 jaar geleden Griekenland annexeerde kwam hij er achter dat de Grieken geen belasting betalen. Heel consistent die Grieken. En lees eens iets over de Latijnse Muntunie 1866-1914/1926(Frankrijk ,Belgie, Zwitserland, Italie, Spanje, Griekenland, Roemenie, Bulgarije, Servie, San Marino en Venezuela), de eerste die er uit moest? Griekenland...Italie goede tweede.De Unie was gebaseerd op zilver, en om inflatie te voorkomen mochten geen nieuwe zilvermunten gemaakt worden alleen omgesmolten. De Grieken maakten extra munten illegaal bij.
    Overigens zijn die noordelijke landen ook helemaal niet zo degelijk, Zweden blies de Noordse muntunie op en Duitsland is het hyperinflatieland voor WW2
  10. forum rang 4 New dawn 16 mei 2011 19:15
    quote:

    ronnyforgeron schreef op 16 mei 2011 16:49:

    Toen keizer Nero 2000 jaar geleden Griekenland annexeerde kwam hij er achter dat de Grieken geen belasting betalen. Heel consistent die Grieken. En lees eens iets over de Latijnse Muntunie 1866-1914/1926(Frankrijk ,Belgie, Zwitserland, Italie, Spanje, Griekenland, Roemenie, Bulgarije, Servie, San Marino en Venezuela), de eerste die er uit moest? Griekenland...Italie goede tweede.De Unie was gebaseerd op zilver, en om inflatie te voorkomen mochten geen nieuwe zilvermunten gemaakt worden alleen omgesmolten. De Grieken maakten extra munten illegaal bij.
    Overigens zijn die noordelijke landen ook helemaal niet zo degelijk, Zweden blies de Noordse muntunie op en Duitsland is het hyperinflatieland voor WW2
    Muntunies en Grieken werken niet. Keizer Nero werkte wel, als je brandstichten en moorden, in keizers' belang, onder werken verstaat.
    (Rome, Brittanicus, zijn moeder Agrippa)
  11. [verwijderd] 18 mei 2011 12:16
    We moeten Griekenland echt uit de euro gooien, voordat het een bodemloze put wordt. Maar ook als afschrikwekkend voorbeeld voor die landen die zich niet ( streng gecontroleerd) aan de begrotingsdiscipline houden. De ellende zal tijdelijk zeer groot zijn
    voor banken, pensioenfondsen en andere investeerders in Griekenland,
    want die afstempeling komt er dan vanzelf. Misschien wordt Griekenland met zijn zwakke Drachme dan daarna een aantrekkelijk land om in te investeren en op vakantie te gaan.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links