Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit positieve week verdeeld af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 16 december 2023 11:46
    Ja, het begin van het Wall Street verhaal, geldt wel ook zo ongeveer voor mij, de verliezers en winnaars waren in balans, maar omdat de winnaars veel sterker positief presteerden, dan de verliezers negatief, kwam er bij mij toch een plus van 2% op het bord en dat kon de AEX met 1,44%, niet voor elkaar krijgen, de AMX heel duidelijk wel, die steeg 4,37% en daar droeg mijn winnaar Aperam een leuk steentje aan bij, die ging 6,53% omhoog en was daarmee gelijk het best presterende metaal!!
    Bij Dalm is het richting het einde van het jaar een compleet gekkenhuis, alles en iedereen maakt dan schoon schip en wellicht nodigt de weer iets hogere oud ijzerprijs ook eerder uit om opruiming te houden!!
    Nu de rente stevig daalt en er een breed koopadvies, voor alle smaken chip gegeven werd, was het gras op het chipweiland, weer heel fleurig groen, ASML trok de kar met plus 6,94%, maar BESI ging ook weer lekker ATH!!, met plus 5,74%!!
    Het Premium bankje van Europa, ING gaf een koersrente van 1,7%, ondanks in elkaar zakkende lange termijn rentes!!
    Misschien gaat dat er voor zorgen, dat veilige defensieve beleggers terugkeren, aan het aandelenfront, want nu blijft defensief heel sterk achter in de rally en schrijft gedurig rood, Shell leverde het meeste in met 0,94% rood, hoewel de olieprijs ietsjes in het groen eindigde, deze week en ook Amerikaans gas, weer wat opwaarts veert en de Europese markt in zeer hoge mate afhankelijk is, van het onder anderen, door SHELL, veel aangevoerde LNG!!
    Unilever deed het een heel klein pikkeltje minder slecht, dan dat andere Engelse bedrijf en ging 0,93% nat, terwijl er van de week diverse berichten en ook aanbevelingen waren, die zonder meer gunstig waren voor die ijzige koers van Unilever!!
    KPN levert ook elke week een eentonig verhaal, helaas het omgekeerde van BESI, die steigert al maar hoger, terwijl KPN elke keer weer door het beursijs zakt, hoewel de dataleveranciers, de temperatuur in hun giga complexen op laten lopen om nog iets meer data in hun volle centra te kunnen stoppen en opslaan, ook hier begint de allesverlammende besluitjescultuur van links zijn wrange vruchten af te werpen, Nederland schreeuwt om een gezond slagvaardig rechts kabinet, die als vakmannen zeer spoedig spijkers met koppen slaan!!
    Vandaag nog opruiming van, nu toch gelukkig richting het einde lopende sloopactiviteiten houden, ook vast echte compost mest op de groentetuin brengen, want als je je groenten( en ook fruit) geen goed eten geeft, dan eet je zelf het komende jaar ook niet veel, dan geldt; eigen schuld, dikke bult!!
    Morgen gaan genieten van de altijd troostrijke en verwachtingsvolle Advents Prediking, als het fietsweer is ga ik een mooie Doopdienst bezoeken, want in dat heerlijke Sacrament heeft de Vredevorst van Advent de centrale plaats en rondom dat Doopvont, wemelt het van prachtige Bovenstem Psalmen, die ik zo heel graag zing!!
    Maandag start de laatste echte beursweek, wie is er op tegen dat lest, best wordt, ik in ieder geval niet, want eind goed, is al goed!!, SJALOOM!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links