Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 79,060 8 mei 2024 17:35
  • -0,660 (-0,83%) Dagrange 78,800 - 80,180
  • 403.862 Gem. (3M) 383,1K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.352 Posts
Pagina: «« 1 ... 192 193 194 195 196 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 LTOke 31 december 2022 15:53
    Maar deze is inderdaad belangrijker: dividendinkomsten
    156% gestegen.
    Ceteris paribus komend jaar 18% stijging.
    Maar dat is nog zonder nieuwe inleg, verhogingen en herbeleggingen.
    Zeker de uitkering van de kapitaalverzekering die er aan gaat komen, zal de gele lijn in mijn plaatje een stuk hoger gaan brengen.
    Verheug me er nu al op!
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 31 december 2022 16:13
    Zo... ik heb een overzicht gemaakt van mijn verwachte forward netto dividend cashflows per januari 2021, 2022 en 2023.
    Ik heb even getwijfeld of ik bedragen neer moest zetten of indexpercentages (met 2021 op index 100).

    In deze post heb ik de indices bijgesloten. Het voordeel is dat je makkelijk kan zien met hoeveel procent de (verwachte) cashflows in 2022 en 2023 zijn gestegen t.o.v. het startjaar 2021, en dat het beter vergelijkbaar is. Het nadeel is dat je het specifieke cashflowpatroon niet meer kan zien... (Hmmm wacht... ik ga de index baseren op de cashflow in de maand januari 2021 en alle cashflows in de maanden en jaren daarna daaraan relateren, dat lost het probleem op!)

    Gemiddeld over het hele jaar is het verwachte forward dividend gestegen van 100% over 2021 naar 125% over 2022 (+25%) naar 143% over 2023 (+18% procentpunten en ca +14% relatief t.o.v. 2022)

    Merk op dat deze stijging niet alleen veroorzaakt wordt door dividendstijgingen, maar ook door USD/EUR koersbewegingen, dividendherbeleggingen én extra cash naar aandelen. Aangezien cash de laatste jaren toch vrijwel nul opbracht, is dat verder geen probleem. Zodra de spaarrente materieel begint te worden, dan zal ik ook de verwachte spaarrente toevoegen aan de cashflows. De conversie van cash naar dividendaandelen, zal dan voor de cashflowvergelijking minder verschil uit gaan maken.

    Tenslotte is de grafiek de laatste 3 maanden een "beetje" (ca -10%) gedaald door de snelle daling van de USD/EUR koers en doordat ik MLP's heb verkocht en nog niet volledig heb herbelegd. Eigenlijk is dat wel fijn, omdat de lat voor groei in het volgende jaar daarmee ietsje lager is gelegd. Een te snelle stijging met een te hoge USD/EUR koers is ook niet stabiel. Ik heb liever heel langzame bewegingen die onderliggende fundamentals weerspiegelen en geen wilde bewegingen vanwege de politieke-rente-waan-van-de-dag. Ook heb ik een (fors) lager dividendverwachting ingevoerd voor ZIM en NEWT, dan het dividend van het afgelopen jaar. Voor ZIM maakt het niets uit, omdat die nog niet in de forward verwachting voor 2022 zat, maar we voor NEWT. De gedachte is hier dat ik beter achteraf positief verrast word, dan een tegenvaller wil incasseren. Daarom heb ik ook geen extra/supplemental dividends toegevoegd in mijn forward projectie.
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 31 december 2022 18:15
    quote:

    LTOke schreef op 31 december 2022 15:45:

    [...]
    Ik tel alles om naar EUR. Dus de dollarwinst zit ook er in.
    En het dividend komt er nog bij. Dat is ruim 10% op mijn GAK.
    Vergelijkingsbasis is de oorspronkelijke nominale waarde. Daardoor komt ONEOK er extra goed uit.
    [...]
    Maar als je vergelijkingsbasis de oorspronkelijke nominale waarde is, gaat dat dan wel goed?
    Of bedoel je dat je ONEOK gedurende het jaar had gekocht (misschien in een dip in juni of september)?
    Vanaf volgend jaar is het dan toch gewoon weer van 1 jan tot 31 dec?

    Ik vind die top/flop lijstjes daarom maar lastig te interpreteren.
    Sowieso is het inderdaad zo dat dividendaandelen er bekaaid vanaf komen (als je alleen afgaat op de koersen zoals ik heb gedaan). Je moet dan inderdaad daarvoor corrigeren en het uitgekeerde dividend toevoegen (zoals jij hebt gedaan). Om de boel da nog enigszins vergelijkbaar/controleerbaar te houden, zou iedereen dan op dezelfde basis de lijst moeten maken (koers% van jan-dec + uitgekeerd dividend als % op de jan koers).

    Als ik dat doe dan verandert het top en bottom lijstje als volgt:
    1 Phillips 66 42%
    2 Lockheed Martin Corporation 40%
    3 Geo Group Inc 39%
    4 Shell PLC 39%
    5 Eurocommercial Properties 25%
    [...]
    102 Lumen Technologies -59%
    103 PayPal Holdings Inc -63%
    104 Meta Platforms (Facebook) Inc -64%
    105 ZIM Integrated Shipping Services Ltd -66%
    106 Xpeng -80%

    Te zien is dat (tot mijn verrassing) ECP het afgelopen jaar behoorlijk goed heeft gedaan wanneer het dividendrendement van ca 9% erbij wordt opgeteld en daarmee de top 5 is binnengeslopen. Voor degenen die zich dan afvragen hoe URW het heeft gedaan: die staat met -23% in de (onderkant van de) middenmoot bij mij. Stel dat daar ook nog 9% dividend was toegevoegd, dan zou die met -14% nog steeds gemiddeld presteren (bovenkant van de middenmoot). De waarheid is echter dat ik daar zo'n €1500 in 12 maanden tijd aan optiepremies op heb ontvangen, die als ik dat zou toewijzen aan URW (I know: dat is puur fictief) zo'n 30% extra rendement zou betekenen. Maar ja: dat is wel toe te wijzen op totaal portefeuilleniveau, maar eigenlijk niet aan het aandeel zelf, en het is ook niet voorspelbaar en in te plannen.

    Ik ben dus een cashflow belegger pur sang en vind planbaarheid heel erg belangrijk. Daarom vind ik het ook zo'n vreselijk onzalig idee om over te stappen naar een systeem waarin er belasting geheven gaat worden op "daadwerkelijke rendementen", waaronder dus ongerealiseerde koersstijgingen. Hoewel ik me helemaal niet zielig voel, ben ik dan feitelijk wel twee keer de dupe van een te zware belasting: tijdens mijn werkzame leven werd arbeid blijkbaar te zwaar belast, en dan word ik tijdens mijn FIRE periode getrakteerd op een zwaardere belasting op beleggingen (de tegenhanger: lagere belasting op arbeid gaat dan niet meer op voor mij). Hetzelfde geldt voor het pensioenstelsel: ik heb gedurende mijn hele carrière in feite te veel pensioenpremie betaald en daarmee de ouderen (babyboomers) gesubsidieerd. Precies op het moment dat ik in de buurt kom van mijn pensioen, "ontdekt" men dat dit systeem niet houdbaar is en gaan we over naar een systeem waarin die subsidie (terecht) wordt afgebouwd. Mijn generatie heeft dan domweg gewoon "pech": te veel betaald en vervolgens te weinig krijgen. Ik irriteer me wel een beetje aan die lui die dit allemaal heel erg eerlijk vinden en er wel even erdoorheen willen drukken met de dooddoener "sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen". Dat is altijd al het geval, maar daaraan nu de extra rekening toegevoegd voor oplossingen van allerlei problemen waar ouderen en jongeren en de lagere inkomens het meest van profiteren en "mijn groep" vaak twee keer het haasje is (zie VRH en Pensioen).

    Maar goed: "Keep Calm and Carry On"...
    Er is geen andere keus, tenzij we ons kunnen ontworstelen aan de middenklasse en toetreden tot de écht rijkeren. Die kunnen zich veroorloven om zich te vestigen in (bijvoorbeeld) Portugal etc. en minzaam op dit soort problemen voor de middenklasse-plebs (waartoe ik behoor) neerkijken.
  4. Kaar$ 31 december 2022 19:25
    altijd leuk lijstjes. Hier helaas -6.8%, stond nog op 1 December op -0.5% dus er is in de laatste maand een hoop af. Toch die tax loss verkopen denk ik. Ik zag namelijk een ommekeer in het laatste uurtje gister.

    Attached, het ontvangen dividend over de maanden. Ik miste overigens deze maand voor het eerst mijn $LUMN dividend.

    FLOP
    C3Ai Inc.
    Lumen Technologies Inc.
    PostNL
    Capital Southwest Corp.
    Newtek Business Services Corp.

    TOP
    Shell PLC
    Altria Group, Inc.
    ING Groep
    Omega Healthcare Investors Inc.
    ASR Nederland

    *Meeste van de aandelen had ik nog niet rond 1 Jan, dus ergens in een dal(of piek) gekocht.
  5. forum rang 5 QueSera 1 januari 2023 12:31
    Op nieuwjaarsdag een vooruitblik voor 2023. Mijn glazen bol zegt het volgende:

    1) De oorlog in Oekraïne gaat ook in 2023 door en komt helaas niet tot een einde. Voor Europa blijft de energievoorziening een groot probleem of wellicht wordt het probleem zelfs nog groter. Vasthouden die Shellen dus.
    2) De energietransitie zet door, omdat we nu wel geopolitiek moeten. Voorzichtig kijken dus in de hoek van de alternatieve energiebronnen.
    3) De Amerikanen zijn qua energie zelfvoorzienend, dus worden veel minder hard door de energiecrisis getroffen. De Amerikaanse economie gaat harder groeien dan de Europese. Amerikaanse aandelen zijn een beter belegging en de dollar gaat weer boven pariteit noteren.
    4) De inflatie komt in Amerika nu al omlaag, dus de rentestijgingen daar zijn bijna voorbij. In Europa zijn ze behind the curve, er zouden dus nog heel wat verhogingen moeten komen, maar de ECB blijft halverwege steken omdat ze niet een nieuwe Eurocrisis wil veroorzaken. Facit, in Europa blijft de inflatie hoger. De dollar gaat weer boven pariteit noteren en Amerikaanse aandelen zijn een betere belegging dan Europese.
    5) De spanning rondom China en Taiwan gaan toenemen. Het Westen en China komen in een koude handelsoorlog. Amerika en Europa gaan eigen chipfabrieken bouwen om minder afhankelijk te worden van Taiwan en China. Dus vast houden die NL chippers! Chinese aandelen waren voor mij al altijd non-investible, omdat ik weinig vertrouwen had dat als het puntje bij paaltje komt de Communistische partij eigendomsrechten zou gaan respecteren (lijkt me sowieso een contradictio in terminis). Nu komt er Taiwan bij.

    Als dat klopt dat betekent dit dus een herstel voor BDCs en REITs, CEFs / mREITs voor vastrentende waardes en preferente aandelen.

    Aldus mijn glazen bol. Ben erg benieuwd hoe jullie dat zien.
  6. forum rang 5 QueSera 1 januari 2023 16:13
    Ik heb inderdaad enkele weken geleden een interview met de CEO van TSMC gezien waarin hij beloofde dat de Chinezen, in het geval ze Taiwan gaan innemen, ze helemaal niets aan de TSMC fabriek zullen hebben. Hoe precies liet hij in het midden, maar daar zijn ze kennelijk op voorbereid. Uitbreiden naar andere landen past bij plan B. Ik denk dat er ook flink wat Amerikaanse druk achter zit.
  7. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 januari 2023 16:48
    Dank voor je glazen bol QueSera!

    Hoewel ik van sommige punten hoop dat ze niet uitkomen, ben ik bang dat je glazen bol wel gelijk gaat krijgen. Ik vroeg me nog wel af wat het gaat gaat betekenen voor de USD/EUR koers als de inflatie en rente in Europa nog een tijdje hoog (hoger dan VS) blijven. De laatste 3 maanden zie je dat de koers van de USD best snel daalt, vermoedelijk voornamelijk omdat de inflatie en dus ook rente in de VS sneller dan in Europa aan het dalen is. Mocht dit nog een jaartje zo door blijven gaan, gaat dat dan betekenen dat:
    1) inflatie- en renteverschil loopt verder op en de USD gaat verder gaat dalen?
    2) huidige inflatie- en renteverschil blijft staan en is in de huidige wisselkoers ingeprijsd, waardoor de USD/EUR koers stabiliseert?
    3) inflatie- en renteverschil loopt terug en de USD koers kruipt weer terug omhoog?

    Als ik jouw verhaal goed begrijp dan zie je het inflatie- en rente verschil eerst nog wat oplopen, waarna het een beetje stabiliseert?
    Ik vroeg me dan af wat het mechanisme is waardoor de USD koers t.o.v. de EUR zou kunnen stijgen. Is dat dan puur omdat de economie sterker is en daardoor meer vraag naar de USD, ondanks dat de rente lager is dan de voor de EUR?

    Hardop nadenkend: het zou misschien wel typisch Europees zijn als de rente weliswaar omhoog gaat (voor de "gewone" burger/ondernemer), maar dat er nog volop geld geprint gaat worden door overheden, die (nog steeds liggend aan het infuus van ECB) relatief makkelijk en goedkoop aan geld kunnen blijven komen. Haardoor wordt de EUR steeds minder waard (monopoliegeld) en blijft de inflatiecirkel langer in stand...

    Zeg maar een brandje proberen te blussen met nog wat extra olie... maar dan wel voor de bühne kunnen zeggen dat je aan het blussen bent! Iedereen blij...
  8. forum rang 5 QueSera 1 januari 2023 17:22
    Ik heb een aantal redenen om ervan uit te gaan dat de dollar sterk zal blijven, met dien verstaande dat wisselkoersen voorspellen het meest tricky terrein voor een macro-econoom is, eigenlijk niet te doen.Maar uiteindelijk is het vraag en aanbod:

    1) De rente in de VS is hoger en blijft hoger = pluspunt voor dollar
    2) Met hogere inflatie in Europa is het verschil in reële rente nog groter = pluspunt voor dollar
    3) Amerika wordt minder / niet geraakt door energiecrisis want die zijn zelfvoorzienend. Amerika zal harder groeien dan Europa = pluspunt voor de dollar.
    4) Er komt een ongekend investeringspakket van de Biden Administratie. De US zijn ook verreweg de grootste wapenleverantier van Oekraïne. Beide zijn ongekend economische impulsen, wat het groeiverschil tussen US en Europa alleen maar extra zal vergroten. Iedereen wil meedoen, aandelen hebben, dus dollars hebben = pluspunt voor de dollar.
    5) De FED kan monetair beleid voeren dat beter past bij de economie dan de ECB = pluspunt voor de dollar.
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 januari 2023 23:57
    Ik heb zojuist alvast mijn voorlopige aanslag 2023 "hoogover" ingevuld (ruim naar boven afgerond om aan de veilig kant te zitten) en ik zie dat voor 2023 het voorlopige box-3 tarief uitkomt op ca 2%... :-( Er wordt over 2023 namelijk 32% belasting geheven over een voorlopig aangenomen rendement van maar liefst 6.17%. Dat is dus een heffing van 32%*6.17% = 1.97%

    Dat betekent dat iemand die een ETF aanhoudt met een dividend van ca 3% slechts een dividendinkomen van 1% overhoudt.
    T.o.v. de VRH die we enige tijd geleden hadden van 30% over 4% (=1.2% VRH heffing) is dit een belastingverhoging van +67%.

    Ik heb echt het gevoel dat de generatie van 40-60 jarigen aan alle kanten geplukt wordt:
    Te veel pensioenpremie betaald --> en nu te weinig pensioen krijgen vanwege systeemaanpassing.
    Te veel belasting betaald over inkomen uit arbeid --> daardoor minder kunnen sparen/beleggen --> en nu juist weer meer belasting betalen over dat gespaarde inkomen.

    Anyway, oplossing = word meervoudig (>10) miljonair en emigreer, anders TINA en dus geen andere keus dan Keep Calm and Carry On...
  10. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 2 januari 2023 00:17
    Grrr de idiote IEX edit timer was weer verlopen en ik moet dit opnieuw intikken! :-(

    Aanvullend: ik negeer hierbij even de vrijstelling van 57.000pp. Ook geldt voor spaargeld voorlopig een tarief van ca 0.12% (=0.36%*32%). Hardop nadenkend: in het geval van een "cash en optiepremie strategie" van Calendar, waarbij je de cash op een spaarrekening zet met 1.12% rente, houd je ook 1% over (=1.12%-0.12%). Daarnaast genereer je dan die optiepremies. Hmmm... klinkt ook nog niet echt als een winnende strategie waarmee je die hoge heffing kan omzeilen...
  11. forum rang 10 voda 2 januari 2023 08:54
    Videobericht: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

    AEX stijgt vermoedelijk met 5 procent dit jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat in 2023 stijgen en ASML en Philips zijn de favoriete aandelen. Dit blijkt maandag uit de enquête die analist Corné van Zeijl afnam onder beursexperts.

    "Volgens de experts wordt 2023 een aardig jaar [...] maar we gaan eerst een dip zien in het eerste halfjaar", aldus Van Zeijl.

    De experts verwachten verder dat de rente niet zal dalen. Ook komt er een recessie aan en zal de euro versterken ten opzichte van de dollar.

    Voor dit jaar is ASML verreweg het meest favoriete aandeel onder de beursexperts. De tweede naam is een opvallende, aldus Van Zeijl, want dat is Philips. Maar de nummer drie is dan wel weer een "oude vertrouwde", namelijk ING. En op de vierde plek staat Adyen. "Dat aandeel stond voor 2022 nog bij de floppers", merkt Van Zeijl op. En afgelopen jaar daalde het aandeel Adyen ook 45 procent. "Dat was puur een waarderingskwestie. De onderliggende winsten stegen wel met 24 procent."

    ASM International sluit de lijst met toppers af.

    De floppers voor 2023 zijn Unibail-Rodamco-Westfield, ArcelorMittal, nieuwkomer Exor en Randstad. Daarbij valt het Van Zeijl op dat de aandelen die voor 2022 als flopper werden getipt, bijna ook allemaal weer worden getipt als flopper voor 2023.

    De experts zijn voor de AEX in 2023 redelijk positief gestemd. Zij rekenen op een slotstand aan het einde van dit jaar van 725 punten. De AEX sloot 2022 af op 689,01 punten, wat betekent dat de experts op een koersstijging van circa 5 procent rekenen.

    Verwachtingen januari

    Voor januari is ASML ook het favoriete aandeel van de experts. "Dat komt onder andere omdat beleggers verwachten dat de orders blijven binnenstromen als gevolg van het feit dat iedere regio zijn eigen chip-industrie wil opbouwen", zegt Van Zeijl.

    ING staat nummer twee, "want die profiteert van de gestegen rente".

    Adyen en KPN maken de topperslijst compleet.

    De lijst met floppers voor januari bestaat uit ArcelorMittal, Besi, Exor, Randstad en Unibail-Rodamco.

    De AEX zal in januari vermoedelijk stijgen. Van de experts rekent 45,0 procent op een stijging en 31,7 procent op een daling.

    youtu.be/v52frOKEqLo

    Klik hier voor: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 7 wiegveld 2 januari 2023 11:54
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 2 januari 2023 00:17:

    Grrr de idiote IEX edit timer was weer verlopen en ik moet dit opnieuw intikken! :-(

    Aanvullend: ik negeer hierbij even de vrijstelling van 57.000pp. Ook geldt voor spaargeld voorlopig een tarief van ca 0.12% (=0.36%*32%). Hardop nadenkend: in het geval van een "cash en optiepremie strategie" van Calendar, waarbij je de cash op een spaarrekening zet met 1.12% rente, houd je ook 1% over (=1.12%-0.12%). Daarnaast genereer je dan die optiepremies. Hmmm... klinkt ook nog niet echt als een winnende strategie waarmee je die hoge heffing kan omzeilen...
    Iemand moet de uitgaven van dit kabinet betalen en dat lijken idd. De 40-60 jarigen en de overige mensen met enig vermogen.
    probleem is dat er door kabinet alleen geld wordt uitgegeven ZONDER dat er iets wordt opgelost.
    Dit drama zal Nederland, zeker nu de fragmentatie in de politiek zo groot is, nog jaren achtervolgen.
  13. forum rang 5 QueSera 2 januari 2023 12:08
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 1 januari 2023 23:57:

    Ik heb zojuist alvast mijn voorlopige aanslag 2023 "hoogover" ingevuld (ruim naar boven afgerond om aan de veilig kant te zitten) en ik zie dat voor 2023 het voorlopige box-3 tarief uitkomt op ca 2%... :-( Er wordt over 2023 namelijk 32% belasting geheven over een voorlopig aangenomen rendement van maar liefst 6.17%. Dat is dus een heffing van 32%*6.17% = 1.97%

    Dat betekent dat iemand die een ETF aanhoudt met een dividend van ca 3% slechts een dividendinkomen van 1% overhoudt.
    T.o.v. de VRH die we enige tijd geleden hadden van 30% over 4% (=1.2% VRH heffing) is dit een belastingverhoging van +67%.

    Ik heb echt het gevoel dat de generatie van 40-60 jarigen aan alle kanten geplukt wordt:
    Te veel pensioenpremie betaald --> en nu te weinig pensioen krijgen vanwege systeemaanpassing.
    Te veel belasting betaald over inkomen uit arbeid --> daardoor minder kunnen sparen/beleggen --> en nu juist weer meer belasting betalen over dat gespaarde inkomen.

    Anyway, oplossing = word meervoudig (>10) miljonair en emigreer, anders TINA en dus geen andere keus dan Keep Calm and Carry On...
    Dat geldt ook voor de iets oudere generatie. Ik heb mijn hele leven VUT premie betaald. Vlak voordat ik ervoor in aanmerking kwam werd hij afgeschaft.
    Altijd de veel te hoge middenpremie betaald, op het moment dat het geld naar je toe zou komen wordt je op je 50ste ontslagen. Mag je ZZPer worden en krijg je niets meer. Dat is overigens structureel. De meeste ontslagen vallen bij 50ers en die krijgen nooit meer een baan.
    Daar staat tegenover dat we optimaal van de huizenmarkt boom hebben geprofiteerd.

    Mijn dochter (nu 26) verwacht helemaal niets meer van NL. Geen AOW (krijgen we tenminste nog), helemaal niets alleen hoge belastingen.

    Ik denk dat we eraan moeten wennen dat de gouden tijden voorlopig over zijn en dat het allemaal wat minder wordt. Voor iedereen. Ik vindt de VRB ook uitermate irritant, maar dat heeft meer te maken met die halve leugens die ze je vertellen over “eerlijker” en zo dan dat ze eerlijk zeggen dat ze keihard geld nodig hebben en daarom bij de mensen aankloppen die het hebben. Dat zou ik beter kunnen verteren. Want laten we wel wezen, wie van jullie heeft nou echt een dikke trui aangetrokken en de verwarming op 17 graden gezet? Ik niet, in elk geval. Hij staat mijn hele leven al op 20 en daar staat hij nog steeds.
  14. forum rang 4 LTOke 2 januari 2023 12:48
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 31 december 2022 18:15:

    [...]

    Maar als je vergelijkingsbasis de oorspronkelijke nominale waarde is, gaat dat dan wel goed?
    Of bedoel je dat je ONEOK gedurende het jaar had gekocht (misschien in een dip in juni of september)?
    Vanaf volgend jaar is het dan toch gewoon weer van 1 jan tot 31 dec?

    Ik vind die top/flop lijstjes daarom maar lastig te interpreteren.

    Blijft ook lastig. En het is ook niet bedoeld om ons onderling te vergelijken.
    Maar vaak is het een ingang om mooie verhalen te vertellen over het hoe en waarom. En daar kunnen we dan weer van leren.

    Met oudjaar was een vriend op bezoek die ook wilde starten met beleggen. En dan is het wel leuk om te noemen dat sigaretten, olie en gevangenissen mijn succesnummers zijn! Vanuit de info die hij tot nog toe gekregen had (eigen bank, algemeen internet) had hij nog geen seconde gedacht over die bedrijfstakken. Hij zat meer in de richting van een door de bank beheerd fonds.
    Maar na ons gesprek niet meer :-)
    Hij komt nog een keer terug om verder (en nuchter!) te praten over de dividenddouche en focus op cashflow.
  15. forum rang 4 LTOke 2 januari 2023 12:52
    quote:

    QueSera schreef op 2 januari 2023 12:08:

    [...]

    Want laten we wel wezen, wie van jullie heeft nou echt een dikke trui aangetrokken en de verwarming op 17 graden gezet? Ik niet, in elk geval. Hij staat mijn hele leven al op 20 en daar staat hij nog steeds.
    Ik zou het niet durven hier in huis. Dan gaat me de vrouw lopen....
    Wel afgelopen maand de elektrische kachel erbij aan gezet. Door de vele zonneschijn heb ik meer stroom opgewekt dan verbruikt. Dan kan ik beter verwarmen tegen 7 cent per kWh (terugleververgoeding) dan 3 euro per m3.
    Dat is iets dat ik al veel eerder had kunnen bekijken, maar nu pas serieus werk van heb gemaakt.

    En we pakken gelijk door, want we gaan nu kijken voor zo'n inbouw sfeerhaard. Bespaarde geld gelijk vier keer uitgeven.....
  16. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 2 januari 2023 13:55
    Mijn vrouw heeft een kamerjas (zo'n badjasachtig ding van fleece) voor me gekocht voor kerst en de thermosstaat staat nooit boven de 19. Helpt overigens wél... ;-p

    Nu over naar de "beursexperts"...

    quote:

    voda schreef op 2 januari 2023 08:54:

    [...]
    Voor dit jaar is ASML verreweg het meest favoriete aandeel onder de beursexperts. De tweede naam is een opvallende, aldus Van Zeijl, want dat is Philips. Maar de nummer drie is dan wel weer een "oude vertrouwde", namelijk ING. En op de vierde plek staat Adyen. "Dat aandeel stond voor 2022 nog bij de floppers", merkt Van Zeijl op. En afgelopen jaar daalde het aandeel Adyen ook 45 procent. "Dat was puur een waarderingskwestie. De onderliggende winsten stegen wel met 24 procent."

    De floppers voor 2023 zijn Unibail-Rodamco-Westfield, ArcelorMittal, nieuwkomer Exor en Randstad. Daarbij valt het Van Zeijl op dat de aandelen die voor 2022 als flopper werden getipt, bijna ook allemaal weer worden getipt als flopper voor 2023.
    [...]
    ASML hebben we het hier al over gehad (en daar had ik al een bescheiden plukje van), maar Philips snap ik niet zo. Kijken die mensen alleen naar technische koersdata of geloven ze echt dat Philips uit de problemen is? Ik heb het gevoel dat alles wat van waarde is in het bedrijf (zoals ASML) al lang uit dat bedrijf is gehaald, en dat er nu alleen nog maar een beschadigd merk is overgebleven in de medische sector, waar men (in die sector) weinig vertrouwen meer in heeft, de ellende met die slaapapneu apparaten nog maar net begonnen is, en als bedrijf te klein is om achteloos opzij te kunnen schuiven en de energie te steken in iets anders. Enfin... ik hoop voor de Philips beleggers dat ik het helemaal verkeerd zie...

    Maar nu Adyen: ik zie inderdaad dat (de koers van) het aandeel een flinke klap heeft gehad. Helaas is de prijs per aandeel (ongesplitst) vreselijk hoog (ca €1300). Op de OTC beurs in de VS is een ADR van het aandeel te koop voor ca $14. Helaas zijn hier weer geen opties op te schrijven. Ik vroeg me nu af: zou ik het aandurven om een put te schrijven P1000 17FEB23 voor een premie van ca 100*13 en van die premie 100 stuks van die ADYEY ADR kopen?
6.352 Posts
Pagina: «« 1 ... 192 193 194 195 196 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links