Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Unibail-Rodamco-Westfield houdt huurinkomsten op peil
Beeld: ABM Financial News

Unibail-Rodamco-Westfield houdt huurinkomsten op peil

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco heeft in het eerste halfjaar meer huurinkomsten geboekt ondanks desinvesteringen, dankzij huurverhogingen, en zag ook de winst per aandeel stijgen. Dat maakte de eigenaar van winkelcentra donderdag bekend.

De huurinkomsten stegen met 1,1 procent tot 1,15 miljard euro. Rekening houdend met verkochte bezittingen, stegen de huurinkomsten op vergelijkbare basis zelfs met 8,2 procent.  

De terugkerende nettowinst steeg met 6,5 procent tot 757 miljoen euro.

"We hebben een recordaantal nieuwe huurcontracten getekend, met meer langlopende contracten en een huurstijging van 12,5 procent", zei CEO Jean-Marie Tritant.  

De waarde van de portefeuille daalde intussen wel, met ruim 2 procent tot 51,0 miljard euro.

De leegstand bedroeg 6,3 procent voor de winkelcentra, tegen 6,5 procent eind vorig jaar. Op het Europese vasteland was de leegstand 3,6 procent. In het Verenigd Koninkrijk daalde de leegstand van 9,4 procent eind vorig jaar naar 8,5 procent eind juni. In de VS daalde de leegstand in dezelfde periode van 10,4 naar 9,9 procent.

Het bedrijf ging verder met verkoop van bezittingen in de Verenigde Staten en Europa waardoor de schuld sinds 2021 met 4,7 miljard euro is verlaagd. Dit was een half jaar eerder nog 4,2 miljard euro. Er wordt actief onderhandeld over meer desinvesteringen in Europa en in de VS, meldde Unibail.

Outlook

Unibail-Rodamco verwacht dat de aangepaste terugkerende winst per aandeel dit jaar aan de bovenkant zal uitkomen van de eerder genoemde bandbreedte van 9,30 tot 9,50 euro per aandeel. Die opwaartse bijstelling is onder andere gebaseerd op de sterke dynamiek van het operationele resultaat, de schuldafbouw die zoals verwacht verloopt, de beheerste rentekosten en lagere algemene kosten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Unibail-Rodamco-Westfield weer achterblijver

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.