Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 77,620 26 apr 2024 09:25
  • +0,780 (+1,02%) Dagrange 77,220 - 78,420
  • 18.425 Gem. (3M) 378K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.332 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 27 mei 2021 19:32
    Ach, het hoort er ook een beetje bij.
    Je kunt ook erg veel geld verliezen met politiek correcte dingen.
    Ik heb wel wat met het milieu - ja dat kan. Je kunt dan ook aandelen Shell hebben - ik vind Shell de beste oliemajor en hoe ze trachten de mammoettanker te wenden naar alternatieve energievormen op een houdbare manier, zonder dat het bedrijf naar de knoppen gaat - anyway. Ik heb dus een tijdje terug gekeken naar SolarEdge. Ik heb de zonnepanelen en de omvormer op het dak van mijn nieuwe vakantiehuisje. Ik vind het tamelijk brilliant, vandaar.
    Ik vond het toen alleen te duur. Dat was op 350 dollar per aandeel. Een K/W van 100 of zo. Ze gingen nog door naar 400. Toen zei Elon Musk van Tesla iets over ook zonnepanelen en toen viel het als een baksteen. Was begin mei even op 200, nu weer opgekrabbeld naar 250. Kun je ook gekocht hebben. Ben je ook zwaar de sjaak. Ik heb het gelukkig niet gedaan. Maar sta je ook in je hemd met je goede gedrag.
    Mijn aandelen Alfen krabbelen weer op. Gelukkig. Ik heb ze op automatische verkoop gezet op 75. Nog 5 euro te gaan. Ga ik lekker BDCs, REITs en nog een stukje Pfizer van kopen.
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 juni 2021 20:52
    quote:

    robutrecht schreef op 1 juni 2021 12:16:

    ik ga straks ONEOK Inc kopen. Ik denk dat daar ook wel nog potentie in zit om te stijgen de komende 12 maanden. En ook in de energie transactie zie ik een toekomst voor dit bedrijf. Maar sowieso pak ik het voor het dividend.
    Lijkt me een prima aandeel, ONEOK is bij ons één van de steunpilaren in de cash flow machinekamer, met bij mij een plek in de top 7, maar op gezinsniveau zelfs in de top 3. Dat komt omdat ONEOK een "gemakkelijk" aandeel is, zonder LP en daardoor gewoon te koop bij DG. Ik heb zelf wat extra LP's die ik alleen kan kopen bij IB. Hoewel de koers de afgelopen maanden omhoog geschoten is, is het nog steeds onder het nivea van voor de crisis. In die zin verwacht ik ook dat de koers z'n top nog niet heeft bereikt... maar mocht dat wel zo zijn, dan stroomt het dividend van ca 7% gewoon elke maand binnen en dat is niet verkeerd.
  3. forum rang 4 LTOke 1 juni 2021 22:30
    Oneok hier ook in portefeuille. Achteraf te weinig van gekocht (makkelijk praten.....) want bij mijn grootste stijgers dit jaar.

    In procenten vandaag een verrassende winnaar: GEO . The rally has started!! :-)
    Alle REITs flink omhoog vandaag. Alleen het aandeel dat ons gezamenlijk bindt in dit forum blijft daarbij achter. Maar niet klagen: plus is plus.

    Voor de rest komende periode wat meer afstand tot de beurs. De baas dacht me blij te moeten maken met een opleiding die me tot de vakantie de nodige tijd gaat kosten. Kan je niet weigeren na de afgelopen thuiswerkperiode.
    Tussendoor uiteraard wel blijven genieten van het verwerken van alle dividendjes.
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 juni 2021 23:02
    Hahaha...veel plezier met je opleiding!
    Ik ben zo blij dat ik wel zo'n beetje klaar ben met alle opleidingen.
    Als ik nu nog iets krijg aangeboden (zoals een coach), dan doe ik dat alleen nog onder de voorwaarde dat ik er persoonlijk iets aan heb. ik heb namelijk geen behoefte meer aan het springen door hoepeltjes als "effectiever communiceren", maar bijvoorbeeld wel aan een coach die me aan het denken zet van wat mijn "ikigai" is.

    Ikigai is eigenlijk een Japans begrip en een manier om te ontdekken waar je gelukkig van wordt, maar in het Westerse bedrijfsleven is het een beetje vertaald als een dwarsdoorsnede van de onderstaande 4 vlakken:
    1) Wat vind ik leuk om te doen?
    2) Waar ben ik goed in?
    3) Waar krijg ik goed voor betaald?
    4) Waar heeft de maatschappij/wereld behoefte aan?
    Als je dit tekent op een vel papier als 4 bollen die elkaar overlappen, dan heb je in het midden een overlapping van alle vier: dat is dan je "ikigai". Nu blijkt dat (het meeste) wat ik nu aan het doen ben, een redelijke overlap heeft met deze vier vlakken. Dat is op zich wel fijn om te weten en het geeft me ook meteen focus en richting waar ik NIET gelukkig van word. Nou daar heeft mijn werkgever dan goud geld aan uitgegeven, met als resultaat een werknemer die nog beter dan voorheen weet waar hij NIET gelukkig van wordt en dat luid en duidelijk laat weten, haha...

    Het grappige is dat mijn "Ikigai" verschillende versies kan hebben, afhankelijk van waar ik me bevind in mijn leven. Op dit forum ben ik ook behoorlijk bezig in mijn "ikigai". Immers:
    1) ik vind het leuk om met mensen over dingen te praten en te schrijven, en daarmee mezelf te ontwikkelen en anderen misschien te helpen
    2) Ik ben (redelijk) goed met cijfers en complexe zaken versimpeld uitleggen (dat vind ik eigenlijk best leuk)
    3) Met wat we in dit draadje met elkaar bespreken heb ik iets voor ons gezin gecreëerd wat geld oplevert, fors meer dan de boel maar suf op een spaarrekening laten staan
    4) Dit laatste vind ik altijd de moeilijkste om te beoordelen, maar gezien alle financiële ellende waar gewone hardwerkende mensen mee worden opgezadeld, denk ik dat wat wij hier aan het doen en bespreken zijn best belangrijk is voor bewustwording en hopelijk tijdige en deugdelijke financiële planning... Hopelijk...
  5. forum rang 5 QueSera 1 juni 2021 23:40
    @LTOke veel plezier met je opleiding. Kan ook geen kwaad.
    Ik ben zelfstandig, maar geef mezelf 1 a 2 keer per jaar een cursus cadeau. Iets waar ik blij van wordt. Ik heb Spaans geleerd, lees en versta het nu eigenlijk best redelijk. Maar ik mag nog 4 weken van mezelf op conversatiecursus naar Spanje. Dit soort werk dus. Is voor een internationaal consultant altijd handig, een taal erbij, toch? Of ik doe lekker een cursus van de OU van cultuurgeschiedenis. Onder het motto ken uw eigen verhaal voordat ge elders in de wereld mensen economisch advies geeft. Ik ben ervan overtuigt dat je de situatie in ontwikkelingslanden beter begrijpt als je thuis bent in economische (en politieke) geschiedenis.

    @AVM: ik ben ook erg blij met dit forum. Ik heb het wel eens laten vallen: mijn man is kunstenaar en is weinig tot niet geïnteresseerd in geld. Dat laat hij graag aan mij over. (Ik hoef daarentegen nooit fietsbanden te plakken, zware dingen te schouwen, de tuin om te graven, dingen te repareren, hij kan echt alles maken, kortom we hebben een perfecte arbeidsdeling). Neemt niet weg dat het fijn is om nog wel eens te sparren en dan is dit forum ontzettend fijn.

    @RobUtrecht. OneOK heb ik (nog) niet. Staat op de watchlist. Mijn twee midstreamers die ik wel heb (Antero en Equitrans) hebben vandaag wel een sprintje ingelegd. Ook de BDCs doen het ontzettend goed. Newtek is niet te houden.

    Ik heb 3 maanden geleden callopties geschreven juni op mijn aandelen ABN. Prompt begon de koers op te lopen, naar eerst maanden welhaast vastgelijmd te zitten op 9 euro. Ik moet ze dus leveren. Ik wil ze ook wel kwijt, dus ik krijg geld binnenkort. Daarnaast loopt Alfen weer aardig op. Ik kijk nog even waar ze op korte termijn heen kunnen en dan druk ik op de verkoopknop. Ik wil nog wel een midstream company en twijfel tussen OneOK en Enbridge. Iemand een mening hierover?
  6. Joyeuse 2 juni 2021 10:27
    quote:

    robutrecht schreef op 1 juni 2021 12:16:

    ik ga straks ONEOK Inc kopen. Ik denk dat daar ook wel nog potentie in zit om te stijgen de komende 12 maanden. En ook in de energie transactie zie ik een toekomst voor dit bedrijf. Maar sowieso pak ik het voor het dividend.
    Ik heb zowel ONEOK als Enbridge in mijn portefeuille.

    Ik wil echter wat af gaan bouwen omdat deze posities nogal groot zijn geworden. Ben wel benieuwd hoe je aankijkt tegen die energie transitie bij ONEOK. Ik heb zelf het gevoel dat ze juist achterblijven hierin tov bijvoorbeeld Enbridge.
  7. Joyeuse 2 juni 2021 10:35
    quote:

    QueSera schreef op 1 juni 2021 23:40:

    . Ik wil nog wel een midstream company en twijfel tussen OneOK en Enbridge. Iemand een mening hierover?
    Ik snap je twijfel, die heb ik ook!

    Door wat ik lees, krijg ik het gevoel dat ONEOK zich vooral richt op het aardgas verhaal (zonder door te ontwikkelen) en Enbridge zich juist breder binnen de energie markt positioneert. Zowel binnen als buiten de USA. Waardoor mijn vertrouwen op de lange termijn groter in Enbridge is dan in ONEOK... Maar wellicht heeft Rob andere info!

    Algemeen: Ik val midden in dit draadje binnen. Lees als langer mee en waardeer de verhalen enorm. Ben zelf pas 2 jaar bezig met beleggen (start verkeerd getimed....). Ben nog altijd zoekende naar hoe mijn portefeuille te positioneren. Meelezen op draadjes zoals deze helpen me daar enorm bij!

  8. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 2 juni 2021 11:32
    Ha Joyeuse, met je "pas" 2 jaar ben je misschien wel 2 keer zo lang bezig als de meeste stamgasten in dit draadje (ik ben nu een jaar serieus bezig), dus voel je welkom om in één keer mee te doen als een van de meest ervaren beleggers! ;-)

    Het feit dat ik pas één jaar geleden serieus begon was gewoon puur geluk. In de vele jaren daarvoor had ik maar een klein bedrag (paar tientjes per maand) weggestopt in een 2 tot 4 suffe ING beleggingsfondsen, totdat mijn zusje 2 jaar geleden met galapagos kwam: ik verkocht toen de helft van die fondsen en stopte dat bedrag in GLP. Het verhaal dáárachter kennen we inmiddels: na een wilde rit van 100 naar 250 en weer terug naar 100, besloot ik óf te stoppen of het iets serieuzer aan te pakken, omdat de crisis een uitgelezen mogelijkheid leek te bieden om eigenlijk overal tegen grote kortingen in te kunnen stappen.

    Enfin...Enbridge of ONEOK...

    Ik heb ook beiden in de portefeuille. Ik heb meer in ONEOK zitten dan in ENB, maar dat komt vooral omdat ONEOK zo hard is gestegen (ytd ca+40% tegen ENB ca +20%). Ik verhoog mijn positie in ONEOK ook niet meer en mocht het dividendrendement door verdere koersstijgingen verder gaan dalen, dan is dat een misschien wel een signaal om er wat af te schaven. ENB is groter (ca 3x zo groot) als ONEOK en heeft iets meer mogelijkheden om inderdaad meer in de energietransitie te doen. Nu is ONEOK ook groot in aardgas, en dat gaat ook nog lange tijd een grote rol spelen in de transitie, maar ENB kan daar (ook in andere vormen van energietransitie) gewoon meer in investeren, al was het maar door de schaalgrootte.

    Wat me in het begin ook een beetje afhield om te veel in ENB te stoppen was dat ENB een stuk duurder was dan ONEOK. Omdat ONEOK inmiddels ook behoorlijk is opgelopen is dat verschil misschien wel helemaal weg: je zit nu met het "probleem" dat beide een redelijk hoge koers hebben (ENB zit daarbij dichter bij de all time high dan ONEOK). Het dividendrendement is voor beide ca 7%, dus voor een cash flow belegger, is de instap koers iets minder belangrijk als het je gaat om de cash flows op de langere termijn.

    Een laatste praktisch punt om rekening mee te houden is dat ENB een Canadees bedrijf is. Dat heeft als voordeel dat (als je veel in USD hebt belegd) je een beetje kan diversifiëren richting de CAD. Daar tegenover staat dat je een beetje moet opletten met de belastingafdracht: die is voor Canada standaard 25%. Bij DG kon ik vorig jaar het niet voor elkaar krijgen dat ze (DG) het verdragstarief gingen toepassen met het kul-argument "wij mogen geen belastingadvies verlenen". Voor mij geen probleem: dan koop ik het "gewoon" bij IB, waar het tarief van 15% automatisch wordt toegepast (nadat je eenmalig je BSN nummer en NL als land hebt opgegeven bij je registratie).
  9. forum rang 4 LTOke 2 juni 2021 12:04
    Misschien ook rekening houden dat ENB nog verwikkeld is in een zaak rondom hun nieuwe pijplijn door een beschermd gebied. Ik heb het niet meer helemaal gevolgd, na mijn aankoop van ENB heb ik het losgelaten, maar daar speelt nog wat. En het feit dat ze Canadees zijn speelt dan volgens mij niet in hun voordeel (zie bijvoorbeeld de Roundup zaak van Bayer die pas begon nadat zij dat US bedrijf overnamen).

    Net de start gehad van de opleiding. Uiteraard nagenoeg online in deze tijd, maar ook met heel veel zelfstudie. Dus misschien heb ik nog wel meer tijd om hier op het forum rond te hangen dan voorheen :-)
  10. forum rang 4 LTOke 2 juni 2021 13:06
    Om de puzzel nog wat groter te maken:
    www.fool.com/investing/an-investors-g...
    Artikel is al 2 jaar oud, dus cijfers zijn gewijzigd. Maar het geeft wel een globale uitleg en laat de grootste spelers in de markt zien (w.o. ENB en Oneok)
    Via linkjes kom je ook op de pagina's voor upstream en downstream. Dan heb je het plaatje compleet én nog veel meer keuze.

    www.fool.com/investing/investor-guide...
    www.fool.com/investing/investors-guid...
  11. forum rang 5 QueSera 2 juni 2021 18:59
    quote:

    LTOke schreef op 2 juni 2021 13:06:

    Om de puzzel nog wat groter te maken:
    www.fool.com/investing/an-investors-g...
    Artikel is al 2 jaar oud, dus cijfers zijn gewijzigd. Maar het geeft wel een globale uitleg en laat de grootste spelers in de markt zien (w.o. ENB en Oneok)
    Via linkjes kom je ook op de pagina's voor upstream en downstream. Dan heb je het plaatje compleet én nog veel meer keuze.

    www.fool.com/investing/investor-guide...
    www.fool.com/investing/investors-guid...
    Dank je voor de goede zorg! Ik ga het bestuderen. Ik had een paar van die midstreamjongens al eerder op een rijtje gezet. Ik kan me herinneren dat Enbridge het toen niet werd omdat de pay out boven de 100 was en de schuld ook best hoog was.. Ik zal het bij gelegenheid updaten.
  12. Themiracle81 2 juni 2021 22:08
    Is iemand hier toevallig bekend met het aandeel Volta Finance? Ik kwam het aandeel toevallig tegen toen ik wat zat rond te kijken op dividendinfo.nl en het ziet er (in ieder geval qua dividendrendement) wel interessant uit... Ik vraag me alleen een btje af of er msschn een addertje onder het gras zit. Het aantal aandelen dat dagelijks behandeld wordt is wel erg laag, maar dat vind ik zelf niet zo'n probleem (aangezien ik meestal toch een aandeel koop om het vervolgens lang in mijn portefeuille te houden).
  13. forum rang 4 LTOke 2 juni 2021 22:55
    Volta Finance Limited (the “Company” or “Volta”) is a closed-ended limited liability company registered in Guernsey

    AXA Investment Managers Paris is the Investment Manager of the Company.
    Gross Asset Value €268.2m

    Ik ben niet goed bekend met CEF's (meer iets voor AVM). Vooral niet deze constructie waarbij AXA via Volta investeringen doet in tig bedrijven. Waarschijnlijk een fiscale constructie via Guernsey.
    Percentage ziet er wel indrukwekkend uit, maar fonds is relatief klein.

    En een van de lessen uit de top 5: beleg niet in een product dat je niet helemaal begrijpt. Ik blijf er dus bij weg.
  14. Joyeuse 3 juni 2021 09:58
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 2 juni 2021 11:32:

    Ha Joyeuse, met je "pas" 2 jaar ben je misschien wel 2 keer zo lang bezig als de meeste stamgasten in dit draadje (ik ben nu een jaar serieus bezig), dus voel je welkom om in één keer mee te doen als een van de meest ervaren beleggers! ;-)

    Het feit dat ik pas één jaar geleden serieus begon was gewoon puur geluk. In de vele jaren daarvoor had ik maar een klein bedrag (paar tientjes per maand) weggestopt in een 2 tot 4 suffe ING beleggingsfondsen, totdat mijn zusje 2 jaar geleden met galapagos kwam: ik verkocht toen de helft van die fondsen en stopte dat bedrag in GLP. Het verhaal dáárachter kennen we inmiddels: na een wilde rit van 100 naar 250 en weer terug naar 100, besloot ik óf te stoppen of het iets serieuzer aan te pakken, omdat de crisis een uitgelezen mogelijkheid leek te bieden om eigenlijk overal tegen grote kortingen in te kunnen stappen.

    Enfin...Enbridge of ONEOK...

    Ik heb ook beiden in de portefeuille. Ik heb meer in ONEOK zitten dan in ENB, maar dat komt vooral omdat ONEOK zo hard is gestegen (ytd ca+40% tegen ENB ca +20%). Ik verhoog mijn positie in ONEOK ook niet meer en mocht het dividendrendement door verdere koersstijgingen verder gaan dalen, dan is dat een misschien wel een signaal om er wat af te schaven. ENB is groter (ca 3x zo groot) als ONEOK en heeft iets meer mogelijkheden om inderdaad meer in de energietransitie te doen. Nu is ONEOK ook groot in aardgas, en dat gaat ook nog lange tijd een grote rol spelen in de transitie, maar ENB kan daar (ook in andere vormen van energietransitie) gewoon meer in investeren, al was het maar door de schaalgrootte.

    Wat me in het begin ook een beetje afhield om te veel in ENB te stoppen was dat ENB een stuk duurder was dan ONEOK. Omdat ONEOK inmiddels ook behoorlijk is opgelopen is dat verschil misschien wel helemaal weg: je zit nu met het "probleem" dat beide een redelijk hoge koers hebben (ENB zit daarbij dichter bij de all time high dan ONEOK). Het dividendrendement is voor beide ca 7%, dus voor een cash flow belegger, is de instap koers iets minder belangrijk als het je gaat om de cash flows op de langere termijn.

    Een laatste praktisch punt om rekening mee te houden is dat ENB een Canadees bedrijf is. Dat heeft als voordeel dat (als je veel in USD hebt belegd) je een beetje kan diversifiëren richting de CAD. Daar tegenover staat dat je een beetje moet opletten met de belastingafdracht: die is voor Canada standaard 25%. Bij DG kon ik vorig jaar het niet voor elkaar krijgen dat ze (DG) het verdragstarief gingen toepassen met het kul-argument "wij mogen geen belastingadvies verlenen". Voor mij geen probleem: dan koop ik het "gewoon" bij IB, waar het tarief van 15% automatisch wordt toegepast (nadat je eenmalig je BSN nummer en NL als land hebt opgegeven bij je registratie).
    Geen geluk, gewoon heerlijk getimed AVM! :) Ik ben gelukkig (of helaas) geen grote belegger.... Heb afgelopen jaar wel meer geïnvesteerd dan daarvoor. Hierdoor heb ik het verlies goed kunnen maken, maar niet zulke grote winsten gemaakt als ik wel eens bij anderen lees. Ik hou echter maar in gedachte, dat je vaak alleen de succes verhalen leest!

    Leuk om te lezen dat meerdere mensen met de zelfde (interne) discussie bezig zijn... @LTOke dank voor de info! Ik ga erin duiken.

  15. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 3 juni 2021 13:05
    k heb inderdaad een beperkt aantal externally managed CEF's, maar alleen als ze zwaar worden aanbevolen door een gerenomeerde schrijver op SA, als het management een goede track record heeft (outperforming) en als ik begrijp waar ze mee bezig zijn.

    Er zijn een paar zaken die me ervan weerhouden hier (Volta) in te stappen:
    - Geen artikelen op SA of elders (dus ik moet geheel op mijn eigen analyse afgaan en dat is meestal geen goed idee...)
    - Volta snap ik niet zo heel erg goed: ze handelen in schuldpapieren van allerlei partijen (van bedrijfsleningen tot creditcardschulden), maar hun balans laat nul schuld zien. Slechts ca 260m aan assets (wat errrrug weinig is) en alleen eigen vermogen waarvan het grootste gedeelte "retained deficits". Wat betekent dit?
    - Axa is hun externe manager en grootaandeelhouder, maar wat is het verhaal hierachter?
    - Voor slechts 260m aan assets kan je nooit heel veel aan marge binnenhalen, als je ook kostendekkend wil zijn. Zeker als dit alleen eigen vermogen is.
    - Ze hebben onlangs aangekondigd dat ze voortaan een dividend willen uitkeren van 8% van de NAV. Let op: die NAV is lager dan de huidige koers en de FV van SW is ook fors lager dan de huidige koers. Wat is het verhaal hierachter? Is dit een sterfhuis waarin er steeds meer assets worden verkocht om de dividenden te betalen en waardoor de NAV daalt en de daaropvolgende dividenden? Geen idee...

    Het enige wat wel erg positief opvalt is dat de directieleden behoorlijk lage salarissen hebben (tussen de €30.000-€108.000), dus ze zijn niet zo duur, maar dat geeft ook vraagtekens over de kwaliteit: zijn dit niet gewoon wat medewerkers die een stoere naam hebben gekregen en waarbij Axa aan de touwtjes trekt. Let op: SW heeft geen CEO kunnen ontdekken... ik ook niet. Anyway: deze mensen kochten de afgelopen maanden wel aandelen (wat altijd positief is). Dat ging dan wel in schokkende hoeveelheden van rond de €5.000 per keer... heel veel meer konden ze zich natuurlijk ook niet veroorloven met hun salaris.

    Hou me ten goede... ik heb niets tegen mensen die tegen een relatief laag salaris ergens voor werken en kleine plukjes aandelen kopen van hun eigen bedrijf. Het lijkt wel alsof ik samen met jullie iets heb opgezet, zo behapbaar lijkt het! Maar het geeft wel te denken wat dit nu precies voor een bedrijf is.

    Anyway:
    Ik heb voldoende aandelen van bedrijven die ongeveer hetzelfde doen (geld uitlenen en daar op verdienen), maar die zijn meer gefocust, hebben een (over het algemeen) goed management met een goede track record, voldoende schaalgrootte en ik begrijp hoe ze me leveraging marges binnentikken en met hedging hun risico's afdekken. Van Volta snap ik vooralsnog niet veel, wat niet wil zeggen dat het een slechte belegging is (waarschijnlijk knallen ze nu flink omhoog na mijn zure woorden), maar wel dat ik er zelf niet snel in zal stappen...

    PS: ik nodig leden die een idee aandragen uit om iets meer achtergrond te geven bij een aandeel.
    Bijvoorbeeld een link naar SW: simplywall.st/stocks/nl/diversified-f...
    En/of een link naar SA/investing.com/dividendinfo etc. dat maakt het wat makkelijker voor mede forumleden om ergens kennis van te nemen en er op te reageren
  16. robutrecht 3 juni 2021 15:38
    Mijn dividendaandelen beginnen na 5 jaar echt een gestaag stijgende maandelijkse inkomstenbron te worden. Ben blij dat ik die stap heb genomen om van gewone aandelen over te stappen naar dividendaandelen toentertijd.
    De sneeuwbal is nu echt naar beneden aan het rollen. En uitkaard weer herinvesteren in dividendaandelen.
  17. Habsnurker 3 juni 2021 15:58
    quote:

    robutrecht schreef op 3 juni 2021 15:38:

    Mijn dividendaandelen beginnen na 5 jaar echt een gestaag stijgende maandelijkse inkomstenbron te worden. Ben blij dat ik die stap heb genomen om van gewone aandelen over te stappen naar dividendaandelen toentertijd.
    De sneeuwbal is nu echt naar beneden aan het rollen. En uitkaard weer herinvesteren in dividendaandelen.
    Dag @robutrecht,

    Ik breek graag even in op dit draadje (dat ik altijd met veel plezier volg) om te vragen wat hierbij jouw plan is geweest? Ik heb zelf ook enkele fijne divi-aandelen (ASR, Unilever, Shell, Nestlé, etc.) maar omdat ik nog niet heel lang bezig ben, krijg ik eigenlijk onvoldoende dividend om daar direct nieuwe aandelen van te kunnen kopen. Dit is eigenlijk zonde van de transactiekosten namelijk. Ik heb nu besloten het door te schuiven naar ETF's die dividend geven, naast mijn 'standaard' ETF's bijvoorbeeld ook de divi aristocrats ETF die hier op de site onlangs vaker voorbij kwam. Hoe is jouw beginperiode hierbij geweest?

    Dank alvast voor jouw visie!
6.332 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links