Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 77,660 26 apr 2024 17:35
  • +0,820 (+1,07%) Dagrange 77,220 - 78,580
  • 387.821 Gem. (3M) 378K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 HCohen 25 april 2021 07:57
    Economie herstelt straks als nooit tevoren'

    De wereldeconomie zal dit jaar herstellen van de coronacrisis in een tempo dat sinds de jaren zeventig niet meer is gezien. Dat is althans de verwachting van 500 economen, ondervraagd door Reuters.

    De pandemie duwde de wereldeconomie in een van de diepste recessies ooit, maar volgens de respondenten van de enquête zullen we dit jaar een scherpe rebound gaan zien, waarbij de groei op gemiddeld 5,9% geschat wordt. Dat zou het hoogste tempo sinds de jaren zeventig zijn.

    De genoemde redenen voor het optimisme zijn de vaccinaties, de monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen en het aanpassingsvermogen van de economie. De respondenten verwachten dat de VS het sterkst zal groeien, met een tempo dat sinds 1984 niet zo hoog lag, en China zal dit jaar alweer het pre-coronaniveau bereiken.

    Overal herstel
    Janet Henry, hoofdeconoom bij HSBC: "We zien een synchroon herstel van de wereldeconomie aankomen, hoewel sommige landen nog midden in een moeilijke strijd met Covid-19 verwikkeld zijn. Maar iedere economie zal een aanzienlijke sprong in het bbp laten zien dit jaar."

    "Veel zal afhangen van de strategie van de betreffende regering: het uitroeien, of het zoveel mogelijk onderdrukken van de pandemie. Ook de toegang tot vaccinaties, de structuur van de economie en de vraag in hoeverre consumenten bereid zijn hun opgepotte geld uit te geven, zijn van belang."
  2. forum rang 6 mercurius-adept 26 april 2021 09:38
    NRC vandaag: Onder luxe winkels zit een moeras aan schulden
    -->voor de niet-betalers:

    Deze rubriek belicht wekelijks beursfondsen in de belangstelling.
    Ditmaal: Unibail-Rodamco-Westfield:

    Het zou een grootse gebeurtenis worden, met muziekoptredens en vrolijk slenterende klanten langs 280 winkels en eettentjes. Maar het openingsfeest van het strak gepolijste shopping-walhalla Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam (117.000 vierkante meter) moest in maart uit vrees voor drukte in coronatijd worden uitgesteld.

    Maar met een voorverhuur van ruim 90 procent van de winkelpanden blijken de huurders dus wél te komen. Een bemoedigend signaal in de roerige tijden die eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW) doormaakt.

    Dit internationale vastgoedfonds met deels Nederlandse wortels boekte vorig jaar 7,7 miljard euro verlies, tegenover 1,1 miljard euro winst in 2019. De malaise valt terug te voeren op groeiende leegstand van URW’s winkelcentra, kantoren en congrescentra (van 5,5 naar 9,3 procent) en een daling van de huuropbrengst met ruim een kwart, tot 1,8 miljard euro. Dat laatste kwam vooral door huurkortingen voor (deels) gesloten winkels in Europa en de VS.

    Het URW-bestuur zag zich gedwongen tot drastisch ingrijpen. Het bedrijf heeft namelijk niet alleen luxueuze winkelcentra op toplocaties, maar ook een miljardenschuld. Die ontstond door de overname van Westfield, in 2017, voor bijna 21 miljard euro.

    Terwijl de beurskoers een duikvlucht maakte, stelde het bestuur een claimemissie voor om de schuldpositie te verlichten. Franse activistische aandeelhouders verzetten zich daartegen, uit vrees dat hun belang zou verwateren en hun dividend nog meer zou dalen. Ook beleggersvereniging VEB stemde tegen. Daarmee was het plan van de baan.

    Jaap Kuin, vastgoedanalist van zakenbank Van Lanschot Kempen, begrijpt dat wel. Net zo goed als hij het vertrek van enkele commissarissen en URW-topman Christophe Cuvillier – per 2021 – kan plaatsen. „Het grootste probleem is het verlies op Westfield, en dat is binnengehaald door het oude bestuur. Als je oplossing dan wordt weggestemd, is er vrij weinig basis om door te gaan.”

    Maar daarmee zijn de problemen van URW niet weg. Het bedrijf kampte eind 2020 nog altijd met 24,2 miljard euro schuld. De nieuwe topman Jean-Marie Tritant koos daarom voor nieuwe drastische maatregelen. Hij schrapte het dividend tot 2023 en zette de tientallen Amerikaanse winkelcentra in de etalage.

    Daarbij vroeg het bestuur om geduld, weet Kuin. Het is namelijk een gigantisch gecompliceerde portfolio, met allerlei lokale joint ventures en obligatieverplichtingen. Hij zal in deze tijd een enorme opgave zijn verkoopprijzen te bedingen die ook maar enigszins in de buurt komen van de boekwaarde.


    Toch kantelt de stemming onder URW-beleggers nu iets, met het oog op lockdownversoepelingen de komende maanden, ziet analist Niko Levikari van ABN Amro-Oddo BHF. „Hun algehele sentiment is door het aankomend economisch herstel verbeterd. Zij verwachten daarbij verlichting door de geplande verkoop in de VS en de sterke Franse portfolio.”

    Een kanttekening maakt Levikari wel bij de Amerikaanse verkoop. „De vraag is wat het meeste oplevert: verkoop in één klap, of in delen. Dat is ongewis. Maar de meer ondernemende houding van het nieuwe bestuur wekt verwachtingen.”

    Daarnaast zullen bezuinigingen dit jaar tekenen voor URW, dat woensdag de eerstekwartaalcijfers presenteert. Kuin en Levikari zijn vooral benieuwd of het vastgoedfonds met een prognose durft te komen – anders dan voorgaande kwartalen.

    Kuin: „2021 is het jaar van herstel van Covid-19. Maar wat gaat er de komende jaren gebeuren met bijvoorbeeld het overschot aan leeg winkeloppervlak? En houdt Unibail de balans veilig?”
    Chris Koenis
  3. forum rang 5 QueSera 26 april 2021 10:31
    @Mercurius adept.
    Ja, ik las het artikel net ook. Uitstekende samenvatting van het gebeurde en voor de afwisseling een keer geen gemakzuchtige aannames of verouderde gegevens.

    Dat URW worstelt met hoe het beste de VS te verkopen en dat bij de jaarcijfers nog niet duidelijk was hoe ze het precies gingen doen en nog tijd vroegen, dat klopt helemaal. Ze gingen nu eerst een plan maken voor elk centrum in de VS. Daar hadden ze zich een jaar voor gegeven. Ze willen een goede prijs en hebben geen haast, want liquiditeit genoeg. Bovendien verwachtten ze ook dat de markt snel zal verbeteren. Maar ze gingen ervan uit dat die grotendeels in 2021 nog op slot zou zitten. Zie ook de transcript van de investors call waarvan ik de link laatst heb gedeeld.
  4. forum rang 7 HCohen 26 april 2021 15:04
    Sektor nieuws(bron inversezone.com);
    Het beeld verbetert(teken aan de wand??)..
    Evercore ISI upgrades Simon Property Group as attention turns to shopping center reopening story

    Buyers walk up and down escalators at the King of Prussia Mall, owned by Simon Property Group, the largest retail space in the United States, in King of Prussia, Pennsylvania.

    Investors should bet on Simon Property Group as the picture of the reopening becomes clearer, Evercore ISI said.

    The company upgraded the mall operator to outperform Monday online, saying in a note to customers that it expects a positive reaction to the company’s next earnings report. Simon is expected to release his first quarter results after the May 10 bell.
  5. forum rang 7 HCohen 26 april 2021 15:46
    URW is niet best of class, heeft nog een hoop te organiseren en op te lossen en gaat zonder twijfel niet op korte termijn bovengemiddeld presteren(vandaar ook hoge risico-premie en achterstand op herstel SPG/KLEP ea). NB mijn opmerking bovenaan; sektor nieuws; 'beeld verbetert'.

    Maar feit is m.i. toch dat als sektor beter begint te draaien alle onderliggende sektorgenoten graantjes mee gaan pakken, analisten positiever worden enz. etc.
    Ik ben tevreden met het begin van de beweging, petit à petit l'oiseau fait son nid...

    Locatie, locatie, locatie
  6. forum rang 6 Lamsrust 26 april 2021 17:16
    signalscv.com/2021/04/westfield-halts...

    Kennelijk is er besloten niet meer te investeren in deze regional mall, alhoewel Valencia Towncenter in van de beste regional malls is. Het zal mij niet verbazen indien er besloten is zomin mogelijk CAPEX te stoppen in de regional malls en deze voor eind 2021 met een discount te verkopen. Ze staan nu in de boeken voor EUR 2.1 mrd en een NIY van 6.1%. Bij een cap rate van 8% komt er plm. EUR 1.6 mrd binnen, en bij een cap rate van 10% EUR 1.3 mrd. Deze centra zullen dan ontdaan worden van de Westfield naam en er kan fors gesneden worden in het personeelsbestand dat zich met deze centra bezighield. Dan kan er vol gefocust worden op de resterende 13 flag ship malls, die m.n. in CA en NY liggen, welke tegen een NIY van 3.7% (!!!) voor EUR 10 mrd in de boeken staan. Deze malls zijn allen van minimaal A kwaliteit - velen zelfs A++ - en zijn op de lange termijn een "lekker snoepje"" voor LT investeerders. Het is dan aan URW management de bezetting van deze malls op peil te brengen (maximaal 5% leegstand) tegen goede huurniveau's.
  7. forum rang 7 HCohen 26 april 2021 17:33
    quote:

    Lamsrust schreef op 26 april 2021 17:16:

    signalscv.com/2021/04/westfield-halts...

    Kennelijk is er besloten niet meer te investeren in deze regional mall, alhoewel Valencia Towncenter in van de beste regional malls is. Het zal mij niet verbazen indien er besloten is zomin mogelijk CAPEX te stoppen in de regional malls en deze voor eind 2021 met een discount te verkopen. Ze staan nu in de boeken voor EUR 2.1 mrd en een NIY van 6.1%. Bij een cap rate van 8% komt er plm. EUR 1.6 mrd binnen, en bij een cap rate van 10% EUR 1.3 mrd. Deze centra zullen dan ontdaan worden van de Westfield naam en er kan fors gesneden worden in het personeelsbestand dat zich met deze centra bezighield. Dan kan er vol gefocust worden op de resterende 13 flag ship malls, die m.n. in CA en NY liggen, welke tegen een NIY van 3.7% (!!!) voor EUR 10 mrd in de boeken staan. Deze malls zijn allen van minimaal A kwaliteit - velen zelfs A++ - en zijn op de lange termijn een "lekker snoepje"" voor LT investeerders. Het is dan aan URW management de bezetting van deze malls op peil te brengen (maximaal 5% leegstand) tegen goede huurniveau's.
    Ab'tje !!!
  8. forum rang 6 mercurius-adept 26 april 2021 18:29
    quote:

    Lamsrust schreef op 26 april 2021 17:16:

    signalscv.com/2021/04/westfield-halts...

    Kennelijk is er besloten niet meer te investeren in deze regional mall, alhoewel Valencia Towncenter in van de beste regional malls is. Het zal mij niet verbazen indien er besloten is zomin mogelijk CAPEX te stoppen in de regional malls en deze voor eind 2021 met een discount te verkopen. Ze staan nu in de boeken voor EUR 2.1 mrd en een NIY van 6.1%. Bij een cap rate van 8% komt er plm. EUR 1.6 mrd binnen, en bij een cap rate van 10% EUR 1.3 mrd. Deze centra zullen dan ontdaan worden van de Westfield naam en er kan fors gesneden worden in het personeelsbestand dat zich met deze centra bezighield. Dan kan er vol gefocust worden op de resterende 13 flag ship malls, die m.n. in CA en NY liggen, welke tegen een NIY van 3.7% (!!!) voor EUR 10 mrd in de boeken staan. Deze malls zijn allen van minimaal A kwaliteit - velen zelfs A++ - en zijn op de lange termijn een "lekker snoepje"" voor LT investeerders. Het is dan aan URW management de bezetting van deze malls op peil te brengen (maximaal 5% leegstand) tegen goede huurniveau's.
    lijkt me sowieso geen overstandige zet van URW, om die asset-mix nog eens ff goed te overdenken... dan maar een boze gemeenteraad?

    "With the huge Costco project now abandoned, Westfield officials said they intend to work with the city now to pursue a more mixed-use development on the Town Center property. Mixed-use development can include a blend of different types of uses, such as residential, commercial, entertainment, hotels and more.
    .......
    Santa Clarita Mayor Bill Miranda said he was frustrated by the news because the city had put in months of planning into the project:

    “This is a project that didn’t just pop onto the drawing board,” he added. “No, this is a project that was planned over the last few years. We went through a lot of issues, and we were able to overcome them together. And here we are, basically being told that the project is dead. A lot of people put a lot of effort into this, and it’s very disappointing.”
    ....
    “We are assessing all potential options. At the end of the day, exposure to the U.S. will be minimal, if not zero,” URW Chief Executive Officer Jean-Marie Tritant said during a February press presentation.

    In the meantime, URW is expected to continue selling its minor holdings that are not expected to benefit significantly from a post-pandemic rebound."
  9. forum rang 6 Lamsrust 26 april 2021 23:55
    quote:

    mercurius-adept schreef op 26 april 2021 18:29:

    [...]

    lijkt me sowieso geen overstandige zet van URW, om die asset-mix nog eens ff goed te overdenken... dan maar een boze gemeenteraad?

    "With the huge Costco project now abandoned, Westfield officials said they intend to work with the city now to pursue a more mixed-use development on the Town Center property. Mixed-use development can include a blend of different types of uses, such as residential, commercial, entertainment, hotels and more.
    .......
    Santa Clarita Mayor Bill Miranda said he was frustrated by the news because the city had put in months of planning into the project:

    “This is a project that didn’t just pop onto the drawing board,” he added. “No, this is a project that was planned over the last few years. We went through a lot of issues, and we were able to overcome them together. And here we are, basically being told that the project is dead. A lot of people put a lot of effort into this, and it’s very disappointing.”
    ....
    “We are assessing all potential options. At the end of the day, exposure to the U.S. will be minimal, if not zero,” URW Chief Executive Officer Jean-Marie Tritant said during a February press presentation.

    In the meantime, URW is expected to continue selling its minor holdings that are not expected to benefit significantly from a post-pandemic rebound."

    Eens. Er moet gewoon veel capex en management tijd in die US regionals om daar wat van te kunnen maken. JM Tritant is jarenlang de US chef geweest, dus die moet als geen ander kunnen beoordelen bij welke centra een additionele capex investering tot een maximaal rendement leidt. M.i. is de conclusie getrokken dat dat niet bij de US regionals is en dat deze centra asap de deur uitmoeten. Dan resteren plm. 13 flagship centra waarvan het merendeel echt super premium is. Deze moet je blijven runnen onder het Westfield brand en de cross sell implementeren met Europese retailbrands en concepten. Dan of alles verkopen (en het Westfield brand in licentie geven) of een aantal pensioenfondsen/verzekeraars als JV partner zoeken om zo deel van de USD 10 miljoen boekwaarde eruit te kunnen halen.
  10. forum rang 7 HCohen 27 april 2021 07:29
    Een plausibele tactische invulling om het gestelde strategische doel te behalen lijkt me(typfout in afsluiting, mlj ipv mrd).
    Meerdere mogelijke paden te bewandelen, hopenlijk snel meer helderheid over plan van aanpak.

    Ik schat overigens in dat het totale netwerk van Niel(en dan heb ik het niet over Free ;-)), dus van hemzelf en van de Arnaultjes een grote meerwaarde zal blijken te hebben t.o.v. de bedrijfsvoering van URW(contacten, knowhow enz.).
  11. willy w 27 april 2021 08:40
    Goedemorgen, heeft iemand enig idee over de Q1 cijfers ??? Het blijft gissen uiteraard, maar toch, feit is dat de koers wel iets aantrekt. Hopelijk zet dit wel door. Ome Niel heeft zich niet niet voor niets versterkt met zijn pakket. Als iemand zo als hij er in gelooft, en zijn geld er in steekt. teken aan de wand? We gaan het zien. Groet en succes allen met U.R.W.
  12. forum rang 6 mercurius-adept 27 april 2021 09:18
    quote:

    Willie W. schreef op 27 april 2021 08:40:

    Goedemorgen, heeft iemand enig idee over de Q1 cijfers ??? Het blijft gissen uiteraard, maar toch, feit is dat de koers wel iets aantrekt. Hopelijk zet dit wel door. Ome Niel heeft zich niet niet voor niets versterkt met zijn pakket. Als iemand zo als hij er in gelooft, en zijn geld er in steekt. teken aan de wand? We gaan het zien. Groet en succes allen met U.R.W.
    uit de NRC:

    „Het algehele sentiment is door het aankomend economisch herstel verbeterd. Beleggers verwachten daarbij verlichting door de geplande verkoop in de VS en de sterke Franse portfolio.”

    Een kanttekening maakt Levikari wel bij de Amerikaanse verkoop. „De vraag is wat het meeste oplevert: verkoop in één klap, of in delen. Dat is ongewis. Maar de meer ondernemende houding van het nieuwe bestuur wekt verwachtingen.”

    Daarnaast zullen bezuinigingen dit jaar tekenen voor URW, dat woensdag de eerstekwartaalcijfers presenteert. Kuin en Levikari zijn vooral benieuwd of het vastgoedfonds met een prognose durft te komen – anders dan voorgaande kwartalen.

    Kuin: „2021 is het jaar van herstel van Covid-19. Maar wat gaat er de komende jaren gebeuren met bijvoorbeeld het overschot aan leeg winkeloppervlak? En houdt Unibail de balans veilig?”
6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links