Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,020 26 apr 2024 09:20
  • -0,020 (-0,06%) Dagrange 33,980 - 34,155
  • 541.152 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2764 2765 2766 2767 2768 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Yes we can 4 september 2020 13:21
    quote:

    Namy schreef op 4 september 2020 12:54:

    [...]
    Toen ik in februari zei om short te gaan, was het antwoord dat je het beste rustig blijft zitten. Toen ik in juli (of augustus?) zei short te gaan op 14 euro, werd ik belachelijk gemaakt.

    Het is zeker niet verkeerd om soms een shortpositie in te nemen om zo je GAK te verlagen. Dit is niet opschepperig bedoeld, maar zie de bijlage.. op dit dividend ga je mijn rendement van een half jaar van Shell pas evenaren na 35 jaar dividend herbeleggen.. en dat komt voornamelijk uit short selling.

    Shell is zeker weten in euro's het meest geshorte bedrijf in de AEX is. Pas als je voor 500 mln short gaat in Shell, wordt dit vermeld door de AFM. Hedgefondsen shorten doorgaans voor 50-100 mln. Dat kan ook een reden zijn waarom de koers van Shell slechter presteert dan andere olie majors die genoteerd staan aan een beurs waar short selling verboden is.

    Bij een algemene sell off koop ik na 17:00 ook altijd Unilever om de volgende dag weer te verkopen. Dat heeft 6 van de 8 keer in 1-2% winst opgeleverd. Doe ermee wat je wil, maar dit zijn leuke tijden om een graantje mee te pikken.


    Tja ja maar jij bent zo slim en wij zo dom he... goh, ik voel me nu efkes toch wat down na al die wijze woorden. Gelukkig is het bijna weekend
  2. adjzkebidjr 4 september 2020 13:57
    Alle technische analyse, theeblaadjes ten spijt. Het is redelijk simpel. Bijna 4 weken voordat officieel bekend werd dat RDS het dividend ging verlagen, donderde de koers in elkaar. Dat had minder te maken met covid, te meer met voorinformatie.

    Wij, retail beleggertjes en een enkele daytrader zijn geen onderdeel van dit fluistercircuit. Zodra je de komende weken het volume ziet oplopen, weet je in een keer wat RDS verwacht. Kwartaalcijfers Q3 2020: Donderdag 29 oktober 2020.
  3. forum rang 6 Take a sisi 4 september 2020 14:12
    quote:

    Namy schreef op 4 september 2020 12:54:

    [...]

    Welkom in de tijd van de commodities lijkt me niet de beste keuze om dat nu met RDS te doen , ik vertrouw grondstoffen op dit ogenblik meer dan die US tech-bubbel van jou maar over short gesproken was jij dat niet die ons enkele dagen geleden jouw Microsoft aandelen onder de aandacht bracht .
    Kijk wat ik nu doe is niet het sympathiekste maar ik wil je er graag op wijzen dat achteraf alles weerklank kan krijgen , ieder maakt zijn eigen keuze en daar zitten goede en slechte tussen , het is natuurlijk heel eenvoudig om achteraf op de goede terug te komen .
    Ik geef toe het was beter geweest om even te wachten met instappen , dus achteraf gezien had je wat dat betreft gelijk .
    Hopelijk was de koersval van gisteren het eerste signaal dat de zaak gaat draaien , echter ook dat kan je alleen maar achteraf feitelijk bevestigen .
  4. Debo 4 september 2020 14:16
    quote:

    gpjf schreef op 4 september 2020 13:59:

    Nou daar lijken we weer te gaan, die Amerikanen flikken het iedere keer weer met hun beurs. Gisteren fors omlaag, dan vanmorgen futures weer aardig in de plus en nu weer naar 0
    Beleggen heeft al heel lang niets meer met prestaties van een bedrijf te maken behalve als er goede of slechte cijfers komen dan kan een aandeel dalen dan wel stijgen. Zolang dat niet gebeurt, zijn de computers degenen die de koersen bepalen. Laat Trump een natte fart dan reageren de computers hier op. Nieuws in diverse vormen bepalen de beurzen en met name nieuws mbt de yanken. Dat er nog mensen zijn die tijd steken in de waardeloze TA voor de Nederlandse beurzen is echt onbegrijpelijk. Zou het al werken dan zouden ze slechts TA voor de Amerikaanse beurzen moeten maken, die bepalen en niets anders en dat doen ze voor de beurzen wereldwijd!
  5. forum rang 6 Opentop 4 september 2020 14:24
    Namy ik merk dat jij denkt aan bedrijven met hoge marges. de diensten, de IT sector etc Dat zal natuurlijk best maar daar heb ik voor de langere termijn toch meer zorgen over dan bijv een producerend bedrijf met een groot marktaandeel die wereldwijd inkoopt en verkoopt.
    Bijvoorbeeld facebook, linked in is gratis. Mooi verdienmodel, de krant Metro was ook gratis, toch bestaat die niet meer. Bedrijven als een Tesla lopen op subsidie. Zonder subsidie was noch de produktie noch de verkoop mogelijk. Bij een Shell is het eerder andersom, de productie opbrengst delen ze met de landen waar ze dat spul uit de grond halen, de verkoopopbrengst is merendeels belasting en accijnzen die ze voor de overheid ontvangen.
    Voor bijna alles is een alternatief, geen Iphone neem je een Samsung. Geen SHELL neem je BP. Dat spel is een onrustig spel voor de tech markt. Wie komt er met iets nieuws ? Wie dreigt mij van de troon te storen ? Yahoo-Google , Zoom-Skype . Ik denk dat de markt bij olie-gas bedrijven echt al decennia lang verdeeld is, er zijn er 5 en die kleden elkaar niet uit. De markt is groot genoeg.
  6. forum rang 10 bp5ah 4 september 2020 14:43
    quote:

    Eduard de Wit schreef op 4 september 2020 14:41:

    [...]

    Zoveelste aanval.

    Moet er toch een keer doorheen rammen zou je zeggen!
    Would it be time for enegery stocks ...

    Wordt wat over gespeculeerd op us. fora.

    Lijkt me saver dan TSLA en Co momenteel, jobless wordt goed ontvangen iig.

    543 heeft gehouden in de AEX, onderkant stijgende trend, alles gunstig.

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2764 2765 2766 2767 2768 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links