Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,897 26 apr 2024 10:18
  • +0,016 (+1,82%) Dagrange 0,883 - 0,898
  • 992.726 Gem. (3M) 6,9M

Pharming Augustus 2019

7.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 373 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 augustus 2019 23:35
    quote:

    De Monitor schreef op 12 augustus 2019 21:00:

    [...]

    Winst gevend, misschien de vorige vraag gemist. Is deze 'Winst gevend' dezelfde als 'Winstgevend'?
    Wat maakt 't uit?

    In de wirwar van schorsingen zullen er best zijn die het opnieuw proberen. Dit blijft toch een interessant forum. Bij de buren is het gewoon saai.
  2. Nickname 13 augustus 2019 07:13
    Pharming verwerft exclusieve licentie voor CDZ173, een medicijn in late ontwikkelingsfase voor de behandeling van APDS

    • Met CDZ173 (leniolisib) wordt reeds een registratiestudie gedaan naar de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame, ernstige aandoening waarvoor nog geen goedgekeurde therapie bestaat
    • APDS wordt behandeld door immunologen, de belangrijkste artsen die ook erfelijk angio-oedeem (HAE) behandelen en daarom reeds een directe doelgroep van Pharming vormen
    • Vooruitbetaling van € 17,9 miljoen ($20 miljoen)
    • Na goedkeuring wordt marktintroductie voorzien in het tweede halfjaar van 2021 of in de eerste helft van 2022

    Pharming zal vandaag om 15:00 uur CET een conference call houden:
    inbelnummer +31 207095189; Conference call PIN: 28422936#

    Leiden, 13 augustus 2019: Pharming Group NV (Euronext Amsterdam: PHARM) heeft een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst gesloten met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van CDZ173 (leniolisib), een klein molecuul fosfoïnositide 3-kinase delta (PI3K?)-remmer die door Novartis wordt ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met het Geactiveerd PI3K-delta-syndroom ("APDS").

    APDS is een primaire immuundeficiëntie veroorzaakt door een mutatie in het PIK3CD-gen dat de activiteit van PI3K? verhoogt, een aandrijver van activiteit in het immuunsysteem. Als gevolg van deze overactiviteit kunnen de cellen die betrokken zijn bij de immuunrespons niet goed worden uitontwikkeld, wat betekent dat patiënten niet goed kunnen reageren op infecties en vroege celdood kunnen ondervinden. Patiënten hebben vaak een functioneel onvermogen om infecties te bestrijden, maar lopen ook het risico op de ontwikkeling van onder andere beschadiging van de luchtwegen en van bepaalde soorten kanker. Het betreft een uiterst zeldzame aandoening met incidentiepercentages wereldwijd van ongeveer 1 à 2 per miljoen. Belangrijk is dat er een genetische test verkrijgbaar is die patiënten kan identificeren die baat zullen hebben bij CDZ173, waarmee dit programma voor ‘gepersonaliseerde therapie’ zorgt voor APDS-patiënten en hun familieleden die ook de mutatie hebben.

    Novartis heeft alle preklinische en klinische werkzaamheden tot op heden voltooid en zal doorgaan met het lopende registratieonderzoek, alsmede met de lopende open-label extensiestudie. Pharming zal met Novartis samenwerken bij de voltooiing van de rekrutering van patiënten voor de lopende studie. Na goedkeuring zal Pharming CDZ173 gaan commercialiseren via zijn bestaande verkoopinfrastructuur in de VS en Europa en onderzoeken hoe het medicijn in andere mondiale markten beschikbaar kan worden gemaakt.

    Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in toelichting op de overeenkomst:
    “Deze transactie betekent een geweldige mijlpaal voor Pharming. De licentie voor CDZ173 is onze eerste stap waarmee we voortbouwen op het commerciële succes van Ruconest in erfelijk angio-oedeem en waarmee we ons portfolio verder kunnen laten groeien en diversificeren. We zijn bijzonder enthousiast over het profiel van dit medicijn en over de match tussen het werkingsmechanisme en de pathologie van de ziekte. Het medicijn is naadloos in te passen in onze bestaande medische en commerciële infrastructuur en vormt een geweldig voorbeeld van waar solide wetenschap en een fundamenteel begrip van aandoeningen samenkomen voor het creëren van een gepersonaliseerde therapie-optie voor patiënten zonder uitzicht op behandeling. We zijn verheugd ons te kunnen voegen in Novartis’ commitment naar deze patiënten en zien uit naar de gezamenlijke afronding van de ontwikkeling van dit medicijn.”

    Conform de voorwaarden van de overeenkomst doet Pharming een vooruitbetaling van € 17,9 miljoen. Novartis heeft recht op wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig percentage royalties over de netto-omzet.

  3. Nickname 13 augustus 2019 07:13
    Over CDZ173 (leniolisib)
    CDZ173 (leniolisib) is een (klein molecuul) remmer van de delta-isovorm van de katalytische sub eenheid van 110 kD van klasse IA PI3K met immunomodulerende en mogelijk anti-neoplastische activiteiten. CDZ173 remt de productie van fosfatidylinositol-3-4-5-trisphosphaat (PIP3). PIP3 dient als een belangrijke cellulaire boodschapper die specifiek Akt activeert (via PDK1) en reguleert een veelvoud van celfuncties zoals proliferatie, differentiatie, cytokineproductie, celoverleving, angiogenese en metabolisme. In tegenstelling tot PI3Ka en PI3Kß die alom tot expressie worden gebracht, worden PI3K? en PI3Ky voornamelijk tot expressie gebracht in cellen die van hematopoietische oorsprong zijn. De centrale rol van PI3K? bij het reguleren van talloze functies van cellen van het adaptieve immuunsysteem (B-cellen en in mindere mate T-cellen), evenals het aangeboren immuunsysteem (neutrofielen, mestcellen en macrofagen) geeft sterke aanwijzingen dat PI3K? een geldig en potentieel effectief therapeutisch target is voor behandeling van verschillende immuunziekten.

    CDZ173 wordt onderzocht in een klinische fase II/III registratiestudie, waarvoor momenteel patiënten worden gerekruteerd in klinische centra in de VS en Europa. Tot op heden heeft CDZ173 bewezen veilig zijn en goed te worden verdragen door zowel gezonde proefpersonen als ook door APDS-patiënten tijdens de Fase I studie, evenals in de lopende open-label extensie-studie.

    Over het Geactiveerd PI3K-delta-syndroom (APDS)
    Het Geactiveerd PI3K-delta-syndroom (APDS) is een aandoening die het immuunsysteem aantast. Mensen met deze aandoening hebben vaak een laag aantal witte bloedcellen (lymfopenie), met name B-cellen en T-cellen. Normaal herkennen deze cellen vreemde indringers, zoals virussen en bacteriën, en vallen ze deze indringers aan om infecties te voorkomen. Vanaf de kindertijd ontwikkelen mensen met APDS terugkerende infecties, vooral in de longen, sinussen en oren. Na verloop van tijd kunnen terugkerende infecties van de luchtwegen leiden tot een aandoening die bronchiectasie wordt genoemd, wat de doorgangen van de luchtpijp naar de longen (bronchiën) beschadigt en ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Mensen met geactiveerd PI3K-delta-syndroom kunnen ook chronische actieve virale infecties hebben, meestal het Epstein-Barr-virus dan wel cytomegalovirus-infecties. APDS-patienten ontwikkelen ook vaak lymfomen en andere kankersoorten.

    APDS is een primaire immuundeficiëntie veroorzaakt door een mutatie in het PIK3CD-gen die de activiteit van fosfoinositide-3-kinase delta verhoogt, een promotor van activiteit in het immuunsysteem. Een dergelijke mutatie, die de activiteit van een molecuul verhoogt in plaats van deze te onderdrukken, wordt een gain-of-function-mutatie genoemd. Als gevolg van deze overactiviteit kunnen de B- en T-cellen die betrokken zijn bij de immuunrespons niet goed worden uitontwikkeld, wat betekent dat het lichaam van patiënten niet in staat is om ze in te zetten voor reactie op infecties, en met vroege celdood kan worden geconfronteerd. Het effect kan worden waargenomen in epitheelcellen en cellen van het zenuwstelsel, evenals in cellen die de celadhesie reguleren (zoals mucosacellen in de luchtwegen). Door selectief het enzym p110? te remmen, dat de gain-of-function mutatie veroorzaakt en daarmee APDS, richt CDZ173 zich specifiek op de oorzaak van APDS. Om deze reden wordt APDS soms “p110 delta activating mutation causing senescent T cells, lymphadenopathy and immunodeficiency”, of PASLI genoemd.

    Een ander mogelijk kenmerk van geactiveerd PI3K-delta-syndroom is abnormale klontering van witte bloedcellen. Dit kan leiden tot vergrote lymfeklieren (lymfadenopathie), dan wel tot ophoping van de witte bloedcellen en daarmee vaste massa's (nodulaire lymfoïde hyperplasie) vormen, meestal in de vochtige binnenzijden van de luchtwegen of darmen. Hoewel lymfadenopathie en nodulaire lymfoïde hyperplasie goedaardig zijn, verhoogt geactiveerd PI3K-delta-syndroom ook het risico op het ontwikkelen van een vorm van kanker die B-cellymfoom wordt genoemd.

  4. Tis wa! 13 augustus 2019 07:24
    Pharming koopt rechten op Novartis-medicijn
    Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 07:19 | Views: 0 | Onderwerpen: biotechnologie

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten
    NOVARTIS N 12 aug
    88,96 +0,72 (+0,82%)

    Pharming 12 aug
    1,10 0,00 (0,00%)

    LEIDEN (AFN) - Pharming heeft de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn van Novartis gekocht. Het biotechbedrijf uit Leiden betaalt daar op voorhand 17,9 miljoen euro voor.

    Het gaat om het CDZ173, een medicijn in een late ontwikkelingsfase voor de behandeling van geactiveerd PI3K-delta-syndroom (APDS). Dat is een aandoening van het immuunsysteem die ervoor zorgt dat infecties niet goed door het lichaam worden bestreden. Er is nog geen geregistreerd medicijn tegen.

    APDS wordt behandeld door immunologen, de belangrijkste artsen die ook erfelijk angio-oedeem (HAE) behandelen en daarom reeds een directe doelgroep van Pharming vormen. Na goedkeuring wordt marktintroductie van het middel voorzien in de tweede helft van 2021 of de eerste helft van 2022.

  5. [verwijderd] 13 augustus 2019 07:25

    Vooruitbetaling van 20 miljoen dollar.
    (ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst gesloten met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van een medicijn voor de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame aandoening waarvoor nog geen goedgekeurde therapie bestaat. Dit meldde het biotechbedrijf uit Leiden dinsdag voorbeurs.
    Pharming verricht een vooruitbetaling aan Novartis van 20 miljoen dollar, circa 17,9 miljoen euro. De Zwitserse farmaceut heeft daarnaast recht op wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig percentage van de royalties over de netto-omzet.
    APDS wordt behandeld door immunologen, de artsen die ook erfelijk angio-oedeem behandelen. Deze medici vormen een directe doelgroep van Pharming.
    Na goedkeuring rekent het biotechbedrijf op een marktintroductie in het tweede halfjaar van 2021 of in de eerste helft van 2022.
    "Deze transactie betekent een geweldige mijlpaal voor Pharming. De licentie voor CDZ173 is onze eerste stap waarmee we voortbouwen op het commerciële succes van Ruconest in erfelijk angio-oedeem en waarmee we onze portfolio verder kunnen laten groeien en diversificeren", aldus Sijmen de Vries, topman van Pharming, in een toelichting.
    Het aandeel Pharming sloot maandag op de Amsterdamse beurs nog twee procent hoger op 1,10.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    August 13, 2019 01:18 ET (05:18 GMT)
    © 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND PHARMING GROUP @ EUR 0.01
    NL0010391025
  6. Berdientje 13 augustus 2019 07:28
    Conform de voorwaarden van de overeenkomst doet Pharming een vooruitbetaling van € 17,9 miljoen.
    Novartis heeft recht op wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig
    percentage royalties over de netto-omzet.

    CDZ173 wordt onderzocht in een klinische fase II/III registratiestudie, waarvoor momenteel patiënten
    worden gerekruteerd in klinische centra in de VS en Europa. Tot op heden heeft CDZ173 bewezen veilig
    zijn en goed te worden verdragen door zowel gezonde proefpersonen als ook door APDS-patiënten
    tijdens de Fase I studie, evenals in de lopende open-label extensie-studie.

    Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in toelichting op de overeenkomst:
    “Deze transactie betekent een geweldige mijlpaal voor Pharming. De licentie voor CDZ173 is
    onze eerste stap waarmee we voortbouwen op het commerciële succes van Ruconest in
    erfelijk angio-oedeem en waarmee we ons portfolio verder kunnen laten groeien en
    diversificeren. We zijn bijzonder enthousiast over het profiel van dit medicijn en over de
    match tussen het werkingsmechanisme en de pathologie van de ziekte. Het medicijn is
    naadloos in te passen in onze bestaande medische en commerciële infrastructuur en vormt
    een geweldig voorbeeld van waar solide wetenschap en een fundamenteel begrip van
    aandoeningen samenkomen voor het creëren van een gepersonaliseerde therapie-optie voor
    patiënten zonder uitzicht op behandeling. We zijn verheugd ons te kunnen voegen in
    Novartis’ commitment naar deze patiënten en zien uit naar de gezamenlijke afronding van
    de ontwikkeling van dit medicijn.”

  7. Berdientje 13 augustus 2019 07:29
    Conform de voorwaarden van de overeenkomst doet Pharming een vooruitbetaling van € 17,9 miljoen.

    Novartis heeft recht op wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig
    percentage royalties over de netto-omzet.

    De grote vraag is nu = is dit al in de koers verwerkt.?
    Of komt 17.9 miljoen niet als gunstig over?
  8. Het kan vriezen 13 augustus 2019 07:37
    quote:

    1 2 3 schreef op 13 augustus 2019 07:23:

    BINGO !!!!!! ... ik heb het gezegd, een positief persbericht zou welkom zijn, Pharming groeit en groeit .... het scenario gaat precies zoals ik het mij heb voorgesteld .... zwarte cijfers .............
    Positief? Vraag je zelf eens af waarom Novartis van de rechten af wil?
    Een veel groter bedrijf dat een medicijn aan een dwergbedrijf verkoopt.
7.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 373 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links