Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,940 6 mei 2024 17:35
  • -0,040 (-0,15%) Dagrange 26,860 - 27,320
  • 43.289 Gem. (3M) 85,4K

Galapagos juni 2019

2.736 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 25 juni 2019 09:10
    Gilead: Filgotinib kan groei doen terugkeren
    Categorie: Beurs vandaag, Advies
    Door Paul Weeteling op 24 jun 2019 om 17:15
    Gilead: Filgotinib kan groei doen terugkeren
    Bij Gilead is de groei volledig stilgevallen. Wellicht dat filgotinib van Galapagos de groei kan doen terugkeren?

    Het Amerikaanse Gilead is de één na grootste biofarmaceut ter wereld. Het bedrijf met een notering aan de Nasdaq is groot geworden mede dankzij een middel tegen hepatitis C, waarvan de omzet momenteel in een sterk dalende trend zit.

    Filgotinib komt eraan
    Het is nu zaak voor Gilead om het gat op te vullen met een nieuw medicijn en het liefst te overcompenseren zodat het weer groei kan rapporteren. In de pijplijn zitten een aantal kandidaatmedicijnen met voldoende potentie om de groei te doen terugkeren.

    Een van de kandidaatmedicijnen die bijna rijp is voor commercialisatie is reumamedicijn filgotinib van Galapagos dat door Gilead verder ontwikkeld en gecommercialiseerd wordt. Eind 2015 nam Gilead een licentie op filgotinib nadat AbbVie de rechten op het product had teruggegeven aan Galapagos. Hierdoor verwierf Gilead een belang (nu 12,38%) in het Mechelse biotechbedrijf.

    Galapagos doet de verkoop in de Benelux. Voor Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje en Italië doet Gilead de verkoop en boekt het de omzet. In deze landen wordt de winst (50/50) verdeeld. Buiten die 8 landen doet Gilead de commercialisatie en boekt het de omzet. Galapagos ontvangt royalty's (20 à 30%) op die verkopen, maar ook hier gaat de kost wel voor de baat uit zolang er geen goedkeuring is van de toezichthouders.

    Sterke vrije kasstroom
    Dankzij de gigantische vrije kasstroom is dit overigens geen probleem. Na operationele kosten en alle investeringen houdt het bedrijf dit jaar nog $9 miljard over om aandeelhouders te verwennen en de productpijplijn verder aan te vullen.

    De afgelopen jaren kwamen aandeelhouders al goed aan hun trekken met dividend ($2,52 per aandeel voor 2019) en eigen aandeleninkoop, maar door het stilvallen van de groei kreeg de waardering het te verduren. Momenteel noteert het aandeel tegen 10 keer de verwachte winst en circa 7 keer de Ebitda. Het dividendrendement ligt op circa 3,6% en er mag nog voor $4,3 miljard aan eigen aandelen worden ingekocht.

    Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
    Verder beschikt het bedrijf ook nog eens over een nettokaspositie van $1 per aandeel die louter aandikt zolang er geen overnames worden gedaan. De hamvraag is dus wanneer de groei terugkeert zodat de winst omhoog kan.

    Onderweg naar groei
    De in maart aangestelde CEO Daniel O’Day (komende van Roche) wacht de taak om de productpijplijn te versterken. Zijn voorganger kocht in 2017 voor $11,9 miljard Kite Pharma, waardoor het beschikt over de potentiële blockbuster Yescarta (kankerimmunotherapie). En O’Day is tevreden over wat hij zag bij Kite.

    Ook hier gaat de kost voor de baat uit, de omzet komt nog moeizaam op gang. Gelukkig zit de verkoop van de HIV-medicijnen wel in de lift. Met Biktarvy, dat pas sinds vorig jaar op de markt is, beschikt Gilead dan ook over een nieuw goudhaantje.

    Dit jaar kan het product mogelijk al een omzet van bijna $4 miljard halen en sommigen achten een omzetpiek van $9 à 10 miljard haalbaar. Maar of dit voldoende is om de terugval van andere medicijnen op te vangen blijft een open vraag.

    Bovendien kende het bedrijf al wat tegenslagen bij de zoektocht naar een behandeling van de leverontsteking NASH, die geen verand houdt met de inname van alcohol. NASH kan leiden tot levercirrose.

    Geschikt voor een langetermijnportefeuille
    De ervaring van Gilead in combinatie met de sterke kasstroom zou uiteindelijk de groei moeten doen wederkeren. Bij de halfjaarcijfers zetten we de krimp van het hepatitismedicijn eens tegenover de groei van de andere medicijnen om te bepalen wanneer dat kan gebeuren.

    De laatste schattingen van analisten gaan ervanuit dat de omzet voorlopig nog stabiel blijft. Wij denken echter dat het risico eerder aan de bovenkant ligt, dankzij de sterke kasstroom en het dito trackrecord dat de nieuwe topman in stand zou moeten kunnen houden.

    We achten het aandeel geschikt voor een beperkte positie binnen een langetermijnportefeuille.
  2. forum rang 5 Endless 25 juni 2019 09:39
    quote:

    Ramon schreef op 25 juni 2019 09:17:

    Vraagje, als de beurs een tik krijgt, zijn pharma biotech aandelen dan een veiligere haven of worden die net zo hard afgestraft?
    Harder maar bij biotech is er altijd grotere volatiliteit, hoewel Galapagos steeds stabieler wordt nu er nog zoveel aankomt.
  3. forum rang 4 aossa 25 juni 2019 09:44
    quote:

    Ramon schreef op 25 juni 2019 09:17:

    Vraagje, als de beurs een tik krijgt, zijn pharma biotech aandelen dan een veiligere haven of worden die net zo hard afgestraft?
    Penicelline is tijdens WOII op grote schaal ontwikkeld.
    Pfizer oa is er groot door geworden: gecommercialiseerd na de oorlog als eerste breed beschikbaar antibioticum voor het publiek.

    Maar ik zou geen (ongedekte) putopties willen geschreven hebben bij het uitbreken van een oorlog.
  4. [verwijderd] 25 juni 2019 13:22

    Rivaal biedt premie van 45 procent.
    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Allergan steeg dinsdag met 35 procent in de handel voorbeurs, nadat AbbVie bevestigde een overnamebod te doen op het farmaciebedrijf.
    Het aandeel AbbVie daalde 9 procent.
    AbbVie betaalt 188,24 dollar per aandeel Allergan, waarvan 120,30 dollar in contanten en de rest in aandelen. Dat is een premie van 45 procent bovenop de slotkoers van maandag van bijna 130 dollar.
    Bij die prijs zou Allergan gewaardeerd worden op ongeveer 63 miljard dollar. Dat is ruim de helft van de marktkapitalisatie van AbbVie maandag bij het sluiten van de markt.
    Het nieuws werd eerder gemeld door The Wall Street Journal.
    Het aandeel Allergan is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 24 procent gedaald, en deed het daarmee slechter dan AbbVie, dat minder dan 16 procent aan waarde verloor. Een ETF op de bredere Amerikaanse zorgsector zag de koersen juist met 8 tot 10 procent stijgen en de S&P 500 index won 8,4 procent.
    Update: om bevestiging van bod te melden.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    June 25, 2019 07:14 ET (11:14 GMT)
    © 2019 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND ABBVIE
    US00287Y1091
    AAND ALLERGAN AM NOT
    IE00BY9D5467
  5. pardon 25 juni 2019 13:38
    AbbVie dicht bij overname Allergan'
    Door ANP PRODUCTIES

    35 min geleden in FINANCIEEL

    NEW YORK - De Amerikaanse farmaceut AbbVie is dicht bij een overname van branchegenoot Allergan in een deal ter waarde van meer dan 60 miljard dollar. Dat meldden bronnen rond de zaak aan The Wall Street Journal.

    De overname wordt naar verwachting later op de dag aangekondigd. AbbVie legt daarbij 188 dollar per aandeel in contanten en aandelen op tafel, aldus de bronnen. Het aandeel Allergan sloot maandag op 129,57 dollar op de beurs in New York.

    Op Wall Street lijkt de deal niet echt in de smaak te vallen want de koers van AbbVie staat voorbeurs behoorlijk in het rood. Allergan schiet juist zeer sterk omhoog in de handel voor opening.

2.736 Posts
Pagina: «« 1 ... 125 126 127 128 129 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links