Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 79,060 8 mei 2024 17:35
  • -0,660 (-0,83%) Dagrange 78,800 - 80,180
  • 403.862 Gem. (3M) 373,9K

URW 2019

2.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2019 21:26
    Urw bleef vandaag nog redelijk liggen als je dat vergelijkt. Koers van urw heeft ook al op 132 gestaan nog niet eens zo lang geleden daarna is de koers gestegen naar zeg 156/157 (volgens mij was toen het dividend van 2019 al betaald), de koers is daarna weer flink weggezakt das waar maar tov van die 132... hopelijk gaan we die regionen op korte termijn niet weer opzoeken.
  2. forum rang 5 The Third Way... 23 mei 2019 09:18
    quote:

    crux schreef op 23 mei 2019 09:00:

    Tweet van Corne van Zeijl:

    "De CFO Europe van Unibail verkocht voor eur 5.5 mio aandelen. Dat is meestal geen goed teken."
    Geen goed teken dat die verkoopt of nog meer dat een onderdirecteurtje blijkbaar zo rijk is gemaakt... ;-)

  3. forum rang 7 Thorgall 23 mei 2019 09:32
    quote:

    crux schreef op 23 mei 2019 09:00:

    Tweet van Corne van Zeijl:

    "De CFO Europe van Unibail verkocht voor eur 5.5 mio aandelen. Dat is meestal geen goed teken."
    Corne snapt niet zoveel van beleggen en is goede contra-indicator. Beveelde in januari 2018 Wereldhave aan op een koers van 42 als grote kanshebber voor dat jaar. Een maand later stond de koers 32. Nu op 23.
  4. Emma van der Laan 23 mei 2019 10:49
    Naar mijn mening geeft Corné van Zeijl gewoon een keihard feit aan. Ook is het zeer aannemelijk dat de CFO Europa niet verkoopt wanneer hij nog veel koerspotentieel ziet. Hij haalt zijn geld van tafel en dat is zeker iets om mee te nemen in de afweging om te kopen of te verkopen. Zeer relevante informatie dus.
    Waarom dan die man gelijk onder het vergrootglas leggen, terwijl hij gewoon feiten weergeeft, is en blijft voor mij een raadsel
  5. [verwijderd] 23 mei 2019 10:57
    quote:

    Emma van der Laan schreef op 23 mei 2019 10:49:

    Naar mijn mening geeft Corné van Zeijl gewoon een keihard feit aan. Ook is het zeer aannemelijk dat de CFO Europa niet verkoopt wanneer hij nog veel koerspotentieel ziet. Hij haalt zijn geld van tafel en dat is zeker iets om mee te nemen in de afweging om te kopen of te verkopen. Zeer relevante informatie dus.
    Waarom dan die man gelijk onder het vergrootglas leggen, terwijl hij gewoon feiten weergeeft, is en blijft voor mij een raadsel
    Helemaal mee eens.
    Thorgall snapt niet zoveel van het verschil tussen feiten en meningen en dat voor een academisch geschoold econoom.
  6. [verwijderd] 23 mei 2019 11:02
    Tjonge jonge, wat ben ik toch blij met mn aandeeltjes urw.

    Kan zo’n verkopende man of vrouw er niet bij vermelden dat het niets met prestaties urw te maken heeft.. (als dat zo is) niet erg fijn zo’n verkoop.. maargoed wanneer moet zon man dan van zn aandelen af, winstnemen zat er de afgelopen tijd ook niet echt in.. wellicht heeft ie ze verkocht tijdens de vorige opleving na dividendbetaling? Ging heel hard up toen.. geen idee.. had liever een steunaankoop gezien i.p.v. zo’n verkoop..

    Ik hoop vooral dat er binnenkort wat meer helderheid komt over de nabije en iets verdere toekomst van (omzet,winst,integratie westfield, afbouw schulden, effect moeilijk verkoopbaar og etc) urw en ook dividendbeleid. Uit een div van 7,5% blijkt weinig vertrouwen van beleggers, enige geruststelling wordt zeer gewaardeerd..
  7. [verwijderd] 23 mei 2019 11:02
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 22 mei 2019 21:26:

    de koers is daarna weer flink weggezakt das waar maar tov van die 132... hopelijk gaan we die regionen op korte termijn niet weer opzoeken.
    We zijn nu aardig onderweg.
    De laagste koers sinds een jaar is € 130,18 intraday op 2 jan.
    Gaan we daar onder dan komt het dal van eind nov 2011 in zicht met een koers van € 125.
  8. [verwijderd] 23 mei 2019 11:23
    Tsjonge de daling van de koers was voor mij reden om even op dit forum te kijken. Dus een (onder)bestuurder met financiële taken verkoopt zijn aandelen. Dat is inderdaad het slechtste signaal dat je kunt afgeven als de koers al flink aan het dalen is. Dom en zeer slecht voor de koers. Maar deze daling valt toch nog in het niet, in vergelijking met wat ik bij PostNL meemaak.
    Mijn eerste reactie vandaag was kijken naar de prijzen van de dec 20 calls. Die waren niet hoog zodat mijn vingers weer beginnen te jeuken. Maar ja die cfo Europe heeft mij nu toch afgeschrikt. Jammer van die klojo; zou onmiddellijk ontslagen moeten worden. Een bestuurder met kennis van zaken, die er niet meer in gelooft...…….
  9. [verwijderd] 23 mei 2019 11:30
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 23 mei 2019 11:02:

    Uit een div van 7,5% blijkt weinig vertrouwen van beleggers, enige geruststelling wordt zeer gewaardeerd..
    Inderdaad, dat dividendrendement sorteert voor op een toekomstige afwaardering van de vastgoedportfolio.

    Ik vrees dat het management van URW heel goed moet gaan zoeken willen ze iets vinden dat gerust kan stellen.

    Bij het vroegere UR stond het creëren van aandeelhouderswaarde op de 1e plaats.
    Ik denk dat het beleid van URW nog steeds zo is, maar sinds de aankondiging van de overname van Westfield is er ongelofelijk veel aandeelhouderswaarde vernietigd.
    Goed lopende kantoorpanden ("het tafelzilver") moesten worden verkocht om nog iets terug te zien van de veel te dure overname.
    In de VS (de Westfield panden) gaat het ook nog een keer slecht met de retailers. De ene na de andere sluit zijn deuren.
    Tot overmaat van ramp gaat Trump nu ook op huishoudelijke spullen uit China extra invoerrechten heffen, die in winkels verkocht gaan worden.

    Maar goed, de huidige koers zegt genoeg en niet alleen de markt heeft altijd gelijk, maar wat nu blijkt ook nog de CFO Europe.
  10. [verwijderd] 23 mei 2019 11:56
    @crux en toch verwacht ik dat de feitelijke resultaten en mogelijkheden om dividend te blijven betalen nog niet direct te grabbel gegooid zullen worden. Het tafelzilver verkopen hebben we eerder al over gehad, het was vooraf bekend dat er verkocht moest worden, wellicht valt het tegen om minder og te verkopen en is men om die reden het tafelzilver gaan verkopen maar dat zou ik hee bijzonder vinden, men kent de markt echt als geen ander..
  11. forum rang 5 NLvalue 23 mei 2019 11:58
    Mooi hoor, die bedrijfsblindheid.
    URW die geen opties meer toekent, maar aandelen op 117, middelmatige regio CFO die de zilvervloot casht - gewoon negeren dat soort signalen.

    Wat beter nieuws uit retail VS- Target:
    First quarter comparable sales grew 4.8 percent on traffic growth of 4.3 percent.
    First quarter comparable digital channel sales grew 42 percent, on top of 28 percent last year.
    Comparable digital sales contributed 2.1 percentage points to Target's overall comparable sales growth.
    Same-day fulfillment services (Order Pick Up, Drive Up and Shipt) drove well over half of the Company's digital sales growth.
    First-quarter operating income of $1.135 billion was 9.0 percent higher than a year ago.
    GAAP EPS from continuing operations were $1.53, up 15.1 percent from last year. Adjusted EPS were $1.53, up 15.9 percent from last year.
    In the second quarter, Target expects low- to mid-single digit growth in its comparable sales.
    The midpoint of Target's second quarter EPS guidance of $1.52 to $1.72 represents high single digit growth compared with prior year GAAP EPS from continuing operations and double-digit growth compared with prior year Adjusted EPS.
    For the fiscal year, Target continues to expect a low- to mid-single digit increase in comparable sales and both GAAP EPS and Adjusted EPS of $5.75 to $6.05.

    Een "survivor" volgens Morgan Stanley.

    Nu kun je stoppen met analyseren en negeren wat dat zou kunnen betekenen voor URW.

    Of de cashflow statement van Target, #3 retailer, penetreren. En zien dat het hard ploeteren is op operating cashflow, en investing cashflow een substantiele vermindering laat zien in investeringen in fysieke assets. Dat de online groei een substantiele bijdrage levert, en de offline groei minder is dan hun directe concurrenten. "Stores originated sales" hard daalt naar 92% van het totaal, maar Target nog geen m2/winkel reducties heeft gedaan. En dus de winstgevendheid van een groep winkels verder onder druk is komen te staan.

    Het is vrij helder dat alle retail vastgoed aandelen in een structureel dalend koers kanaal zitten - zolang de operating cashflow blijft dalen. Heb je 10 jaar geduld ga je meer dividend + residual krijgen dan de waarschijnlijke koersverliezen.

    Sommige zitten vrij hoog in dat dalende trendkanaal, en een aantal aan de onderkant. Take your pick, als je geduld hebt.

  12. forum rang 5 Endless 23 mei 2019 11:58
    Op dit nivo verkoop ik niet want cijfers waren Oke ,instrieke waarde ook Oke en giga dividend. Ben een LT belegger maar in mijn porto staat URW wel zeer rood en dat voor een “ defensief” aandeel. Met mijn z.g zeer risico volle aandelen donker groen. Dus zeg het maar wat heeft meer risico? Hopelijk kunnen ze dividend op nivo houden.
  13. [verwijderd] 23 mei 2019 12:10
    Sja ik zat ook net te kijken jaar laatste bericht op 25april dat cijfers oké en stabiel waren, na dat moment is er inmiddels alweer 20 euro van de koers af.. in een maand tijd.. lijkt mij wat overtrokken en op lt wel weer bij te trekken, maar prettig voelt t niet om zover onder water te staan natuurlijk..

    Heb wel onlangs die papieren geregeld (wacht nog op laatste bevestiging) waardoor ik meer dividend mag houden van urw. Ik krijg dan 4K per jaar dividend..
  14. forum rang 5 The Third Way... 23 mei 2019 12:55
    quote:

    crux schreef op 23 mei 2019 11:07:

    [...]
    Ja, dat is een goede.
    Een AB'je waard.
    Thanks Crux!

    Het stapelt zich wel op he:

    - zich verrijkend management;
    - slechte outlook bij FY 2018 cijfers, waarbij de nav. overname verslechterde situatie (-17%) wordt weggemoffeld;
    - analistencall waarbij management doodleuk vroegtijdig wegloopt;
    - cijfers KW1 waarbij de horizontale analyse nu zelfs onmogelijk wordt gemaakt.

    Ondertussen geeft het management interviews waarin het aangeeft juist wel brood in de huidige markt te zien. Indien dat niet klopt Icarus...
  15. [verwijderd] 23 mei 2019 13:23
    quote:

    Dota4Keeps schreef op 23 mei 2019 12:10:

    Sja ik zat ook net te kijken jaar laatste bericht op 25april dat cijfers oké en stabiel waren, na dat moment is er inmiddels alweer 20 euro van de koers af.. in een maand tijd.. lijkt mij wat overtrokken en op lt wel weer bij te trekken, maar prettig voelt t niet om zover onder water te staan natuurlijk..

    Er wordt gezegd dat de markt altijd gelijk heeft, maar soms wil de beurs wel eens overdrijven, zowel naar boven als naar beneden.
    Als je de gemiddelde koers van URW neemt vanaf 1 jan dit jaar, dan kom je op ong 145 uit.
    Dat is € 8,50 meer dan de koers op dit moment.
    We hebben nu natuurlijk ook te maken met een verslechterd algemeen beurssentiment, vooral te wijten aan de handelsoorlog.

    Maar ik zie op de huidige koers nog wel potentie om te stijgen.
    Eerst maar even wachten totdat deze daling is uitgeraasd en dan ga ik weer gefaseerd bijkopen, want de waarde van mijn Calls is behoorlijk verminderd deze maand.
2.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links