Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,897 26 apr 2024 11:37
  • +0,016 (+1,82%) Dagrange 0,883 - 0,899
  • 1.214.865 Gem. (3M) 6,9M

Pharming het aandeel van 2017 deel 2

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 1055 1056 1057 1058 1059 ... 1092 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 december 2017 12:06
    Pharming breekt met reputatie van centenfonds
    Woensdag 1 november 2017 zal voor biotechbedrijf Pharming de geschiedenis ingaan als een memorabele dag, in positieve zin. De koers van het aandeel kwam voor het eerst sinds voorjaar 2013 weer boven de €1. Als Pharming de koerswinst weet vast te houden, schudt het bedrijf zijn bedenkelijke reputatie van een pennystock of centenfonds van zich af.
    Bij Pharming hebben de mislukkingen en teleurstellingen - denk aan de genetisch gemanipuleerde stier Herman - zich lang opgestapeld. Tot ruim een jaar geleden de ommekeer inzette. Pharming mocht zijn enige medicijn Ruconest in de Verenigde Staten gaan verkopen. En daar slaagt het bedrijf momenteel wonderwel in. Met als gevolg dat de koers van het aandeel sinds januari dit jaar bijna is vervijfvoudigd, van circa €0,21 tot €1,01 woensdag.

    Vijf meningen over de herrijzenis van Pharming uit de krochten van de Amsterdamse effectenbeurs.
    Marcel Wijma, analist Van Leeuwenhoeck Institute
    'Het gaat hard met Pharming en dat heeft ook wel een reden. In het derde kwartaal was de omzet beter dan verwacht. En het bedrijf zegt de verwachtingen over het vierde kwartaal ook te gaan overtreffen. Volgend jaar kan Pharming naar een winst van €50 mln gaan. Dan kom je in heel andere rekenmodellen. Als je een koers-winstverhouding van 20 hanteert, kom je op een beurswaarde van € 1 mrd. Je zult ook zien dat de belangstelling bij institutionele beleggers voor het aandeel gaat toenemen, nu de koers weer boven €1 uitkomt.'

    Analytisch denker op beleggerswebsite iex.nl
    'Ik ben vandaag uitgestapt op €1,029. Ik heb mega veel verdiend aan Pharming dit jaar. Het aandeel kan gerust verder stijgen, maar ik neem nu winst. Bij de huidige koers is de ondernemingswaarde bijna € 800 mln (inclusief convertibles, warrants, opties en schulden). Een partij die Pharming zou willen overnemen, moet dan € 1 mrd betalen met overnamepremie. Dat zie ik niet gebeuren.'
    Een investeerder op voorwaarde van anonimiteit
    'Pharming is dramatisch geweest voor de Nederlandse biotechsector. Het bedrijf heeft met zijn historie sterk bijgedragen aan de idee dat biotech hetzelfde is als genetische manipulatie en dus slecht. En specifiek voor beleggers: “Je kunt beter weg blijven van biotech want ultra speculatief, duurt jaren, kost miljoenen en niemand schiet er iets mee op, zie Pharming.' Het is gechargeerd, maar nog steeds spreek ik mensen die deze gedachte volgen. Dat is spijtig, want het doet geen recht aan de fenomenale ontwikkelingen in de sector over de afgelopen 20, 30 jaar.'
    Jim Tehupuring van Probeleggen.nl
    'Ik waarschuw particulieren wel vaker voor beleggen in biotech. Daardoor heb ik met Pharming een mooie rit gemist. Maar ik mis wel vaker een ritje. Dat hoort bij beleggen. Vergeet ook niet dat beleggers van het eerste uur wel €300 voor een aandeel Pharming hebben betaald. Het is voor niet-ingewijden gewoon heel moeilijk in te schatten welke medicijnen de eindstreep halen en wat dan de omzet zal zijn. Beleggers moeten zich nu niet gek laten maken. Er zitten heel veel gokkers in Pharming: vandaag is wel tien procent van de marktcap verhandeld. Dat is waanzin. Je moet echt uitkijken dat je je vingers niet brandt.'
    Sijmen de Vries, ceo van Pharming
    'Ja, dit is zeker een memorabel moment. Een jaar geleden hebben we wel eens gezegd dat we naar één euro zouden gaan, maar dat stuitte toen op scepsis. Nu denken analisten dat de koers nog verder omhoog kan. Stifel heeft zijn koersdoel verhoogd naar €1,55 en Stifel is een tamelijk respectabele bank. Als we boven de €1 blijven noteren, zullen waarschijnlijk meer financiële analisten ons gaan volgen. Het zou ook mooi zijn als we terug kunnen keren in de midcapindex. We zijn er ooit uitgegooid, omdat de koers daalde tot onder €1. Nu is de vraag nog of onze beurswaarde hoog genoeg is. Ik weet niet of ruim €500 mln voldoende is. Geen idee.'
    Vooralsnog is de Midkap nog ver weg. Die bedrijven zitten al snel op een beurswaarde van €1 mrd. De smallcap lijkt realistischer; daar zitten wel bedrijven in die aanzienlijk kleiner zijn dan Pharming.

  2. RobertD 23 december 2017 12:39
    quote:

    spanje schreef op 23 december 2017 09:05:

    O.b.v. WPA=0,022 in Q4 zou dan een koers van 1,76 niet al reëel moeten zijn?

    Naar mijn mening zou bij een wpa van ongeveer 10 cent per aandeel in 2018 eerder een koers van 4,00 reëel zijn.


    Een PE van 20 over 2018, bij een onderneming met zeer hoge verwachte winstgroei in de jaren na 2018, is veels te laag. Een PE van 20 is oke als de winstgroei ongeveer 15% a 20% is, maar niet als deze eerder 40% is.
    Waarom staat de koers daar nog bij lange na niet in de buurt? Dat is de grote vraag. Het vertrouwen dat Pharming de consensus verwachtingen waar zal kunnen maken, is schijnbaar niet groot.

    Het heeft volgens mij vooral te maken met het dramatische verleden van Pharming. Schoolvoorbeeld van pure beleggersellende. Steeds weer negatief in het nieuws. Financiële analisten en grote beleggers willen niet graag hun vingers branden en reputatie op het spel zetten. Ik denk dat die meer zekerheid willen hebben en wachten Q4/Q1 af.

    Verder ben ik er van overtuigd dat er door grote partijen al een belang is opgebouwd die net onder de 3% zit. Valt Q4 tegen niks aan de hand, geen reputatie schade. Is Q4 gewoon volgens verwachting, dan kopen ze een plukje bij en komt er een 3% melding. Ze zijn zich als geen ander bewust van de impact van een aantal van die meldingen. Dit gaat een boost geven. Hierdoor maken ze extra veel rendement op de aandelen die al in bezit waren.
  3. forum rang 6 de schaatser 23 december 2017 12:51
    quote:

    RobertD schreef op 23 december 2017 12:39:

    [...]

    Het heeft volgens mij vooral te maken met het dramatische verleden van Pharming. Schoolvoorbeeld van pure beleggersellende. Steeds weer negatief in het nieuws. Financiële analisten en grote beleggers willen niet graag hun vingers branden en reputatie op het spel zetten. Ik denk dat die meer zekerheid willen hebben en wachten Q4/Q1 af.

    Verder ben ik er van overtuigd dat er door grote partijen al een belang is opgebouwd die net onder de 3% zit. Valt Q4 tegen niks aan de hand, geen reputatie schade. Is Q4 gewoon volgens verwachting, dan kopen ze een plukje bij en komt er een 3% melding. Ze zijn zich als geen ander bewust van de impact van een aantal van die meldingen. Dit gaat een boost geven. Hierdoor maken ze extra veel rendement op de aandelen die al in bezit waren.
    Je kan wel eens gelijk krijgen. Prettige dagen.
  4. forum rang 6 de schaatser 23 december 2017 13:24
    quote:

    maliqun61 schreef op 23 december 2017 05:37:

    Uitbreiding geplaatst kapitaal

    Melding AFM dd 22 december 2017:
    aantal geplaatst: 553.572.990

    Melding AFM dd 30 november 2017:
    aantal geplaatst: 546.159.377

    Agv conversie en/of uitoefening warrants/personeelsopties is nog onduidelijk.

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    Voor de waardering van de cijfers ga ik liever uit van 658.825.039 aandelen. Dit zijn alle uitgegeven en cecommiteerde aandelen. Nogmaals op een rijtje:
    30.489.893 warrants
    40.404.932 obligaties
    45.954.588 personeel opties
    7.742.937 LTIP (ik weet niet wat dat is)Kan iemand deze term??
    Als je hier van uit gaat, heb je alle nog uit te geven aandelen die boven de markt hangen mee genomen en reken je je zelf niet rijk.
    De informatie komt van NIBOR 22. 10. 2017.
  5. MotisIEX 23 december 2017 13:34
    Stukje leesvoer voor de geïnteresseerden. Stukje vergelijkend warenonderzoek.

    Laatste zin wel opmerkelijk...

    Optimum use of acute treatments for hereditary angioedema: Evidence-based expert consensus

    Dr Hilary Longhurst
    Barts Health NHS Trust, United Kingdom

    Acute treatment of hereditary angioedema due to C1 inhibitor deficiency has become widely available in the last ten years and has greatly improved patients’ quality of life. Two plasma-derived C1 inhibitors (Berinert and Cinryze), a recombinant C1 inhibitor (Ruconest/Conestat alpha), a kallikrein inhibitor (Ecallantide) and a bradykinin B2 receptor inhibitor (Icatibant) are all effective. Durably good response is maintained over repeated treatments and several years.
    All currently available prophylactic agents are associated with breakthrough attacks, therefore an acute treatment plan is essential for every patient.
    Experience has shown that higher doses of C1 inhibitor than previously recommended may be desirable, although only recombinant C1 inhibitor has been subject to full dose-response evaluation. Treatment of early symptoms of an attack, with any licensed therapy, result in milder symptoms, more rapid resolution and shorter duration of action, compared with later treatment.
    All therapies have been shown to be well-tolerated, with low risk of serious adverse events. Plasma-derived C1 inhibitors have a reassuring safety record regarding lack of transmission of virus or other infection. Thrombosis has been reported in association with plasma-derived C1 inhibitor in some case series. Ruconest was associated with anaphylaxis in a single rabbit-allergic volunteer, but no further anaphylaxis has been reported in those not allergic to rabbits despite, in a few cases, prior IgE-sensitisation to rabbit or milk protein. Icatibant is associated with high incidence of local reactions but not with systemic effects. Ecallantide may cause anaphylactoid reactions and is given under supervision.
    For children and pregnant women, plasma-derived C1 inhibitor has the best evidence of safety and currently remains first line treatment.

    Bron: www.frontiersin.org/articles/10.3389/...

  6. [verwijderd] 23 december 2017 13:51
    quote:

    de schaatser schreef op 23 december 2017 13:24:

    [...]
    Voor de waardering van de cijfers ga ik liever uit van 658.825.039 aandelen. Dit zijn alle uitgegeven en cecommiteerde aandelen. Nogmaals op een rijtje:
    30.489.893 warrants
    40.404.932 obligaties
    45.954.588 personeel opties
    7.742.937 LTIP (ik weet niet wat dat is)Kan iemand deze term??
    Als je hier van uit gaat, heb je alle nog uit te geven aandelen die boven de markt hangen mee genomen en reken je je zelf niet rijk.
    De informatie komt van NIBOR 22. 10. 2017.
    Long term incentive plans als ik het goed heb.

    Dus die komen pas over een tijd op de markt, en worden gegeven indien bepaalde doelen bereikt worden.
  7. forum rang 6 de schaatser 23 december 2017 14:19
    quote:

    WJ schreef op 23 december 2017 13:30:

    Dus er kan nog een verwatering van 100 miljoen aandelen bijkomen?

    Tegen een prijs van €0.285 heb ik dat goed?
    De converteerbare obligaties in ieder geval op 0,285. De Warrants weet ik niet zeker, maar vermoed ik wel.Overigens denk ik en hoop ik dat er in de converteerbare obligaties deze maand weer een pluk is geconverteerd. Dat lezen wij dan omstreeks 8 januari. Het restje warrants nog maar (relatief ) 370.819 stuks.
    Madeliefje nog bedankt over de LTIP.
  8. [verwijderd] 23 december 2017 16:35
    quote:

    RobertD schreef op 23 december 2017 12:39:

    [...]

    Het heeft volgens mij vooral te maken met het dramatische verleden van Pharming. Schoolvoorbeeld van pure beleggersellende. Steeds weer negatief in het nieuws. Financiële analisten en grote beleggers willen niet graag hun vingers branden en reputatie op het spel zetten. Ik denk dat die meer zekerheid willen hebben en wachten Q4/Q1 af.

    Verder ben ik er van overtuigd dat er door grote partijen al een belang is opgebouwd die net onder de 3% zit. Valt Q4 tegen niks aan de hand, geen reputatie schade. Is Q4 gewoon volgens verwachting, dan kopen ze een plukje bij en komt er een 3% melding. Ze zijn zich als geen ander bewust van de impact van een aantal van die meldingen. Dit gaat een boost geven. Hierdoor maken ze extra veel rendement op de aandelen die al in bezit waren.
    Wat een gelul zeg, je praat anderen na
  9. forum rang 7 Kaviaar 23 december 2017 17:05
    quote:

    de schaatser schreef op 23 december 2017 14:19:

    [...]

    De converteerbare obligaties in ieder geval op 0,285. De Warrants weet ik niet zeker, maar vermoed ik wel.Overigens denk ik en hoop ik dat er in de converteerbare obligaties deze maand weer een pluk is geconverteerd. Dat lezen wij dan omstreeks 8 januari. Het restje warrants nog maar (relatief ) 370.819 stuks.
    Madeliefje nog bedankt over de LTIP.
    In elk geval is het resterende deel warrants een futiliteit. Ik verwacht begin volgend jaar weer een persbericht dat er converteerbare obligaties omgezet zijn in aandelen. Het laatste restantje en dan is het koers"drukken" weer voorbij en gaan we verder omhoog. Pharming houdt geldt over en hoeft in 2018 geen geld meer uit te keren, omdat e.e.a. is omgezet in aandelen. Beter voor Pharming en uiteindelijk beter voor de aandeelhouders.

    Q4 en aankomende jaren beloofd veel goeds.

    Je kan dit aandeel niet vergelijken met Galapagos, maar als je kijkt naar de verkopen Ruconest, dan staat Pharming boven Galapagos, omdat Galapagos nog geen medicijn op de markt heeft maar wel een waarde heeft van € 78,.. p.aandeel.
    Daarom zou Pharming ook veel hoger moeten staan! Ik verwacht een sterk gestegen verkoop Q4 en verder, vanwege de leveringsproblemen van Shire. En als Ruconest nu goed bevalt door de nieuwe gebruikers, dan stappen ze waarschijnlijk niet meer over naar het oude medicijn (eigen interpretatie). We maken het mee.
    Ik verkoop ze niet, want de LT is alleen maar positief!

  10. forum rang 7 Kaviaar 23 december 2017 17:14
    quote:

    MotisIEX schreef op 23 december 2017 13:34:

    Stukje leesvoer voor de geïnteresseerden. Stukje vergelijkend warenonderzoek.

    Laatste zin wel opmerkelijk...

    Optimum use of acute treatments for hereditary angioedema: Evidence-based expert consensus

    Dr Hilary Longhurst
    Barts Health NHS Trust, United Kingdom

    Acute treatment of hereditary angioedema due to C1 inhibitor deficiency has become widely available in the last ten years and has greatly improved patients’ quality of life. Two plasma-derived C1 inhibitors (Berinert and Cinryze), a recombinant C1 inhibitor (Ruconest/Conestat alpha), a kallikrein inhibitor (Ecallantide) and a bradykinin B2 receptor inhibitor (Icatibant) are all effective. Durably good response is maintained over repeated treatments and several years.
    All currently available prophylactic agents are associated with breakthrough attacks, therefore an acute treatment plan is essential for every patient.
    Experience has shown that higher doses of C1 inhibitor than previously recommended may be desirable, although only recombinant C1 inhibitor has been subject to full dose-response evaluation. Treatment of early symptoms of an attack, with any licensed therapy, result in milder symptoms, more rapid resolution and shorter duration of action, compared with later treatment.
    All therapies have been shown to be well-tolerated, with low risk of serious adverse events. Plasma-derived C1 inhibitors have a reassuring safety record regarding lack of transmission of virus or other infection. Thrombosis has been reported in association with plasma-derived C1 inhibitor in some case series. Ruconest was associated with anaphylaxis in a single rabbit-allergic volunteer, but no further anaphylaxis has been reported in those not allergic to rabbits despite, in a few cases, prior IgE-sensitisation to rabbit or milk protein. Icatibant is associated with high incidence of local reactions but not with systemic effects. Ecallantide may cause anaphylactoid reactions and is given under supervision.
    For children and pregnant women, plasma-derived C1 inhibitor has the best evidence of safety and currently remains first line treatment.

    Bron: www.frontiersin.org/articles/10.3389/...

    MotisIEX,

    Deze?

    For children and pregnant women, plasma-derived C1 inhibitor has the best evidence of safety and currently remains first line treatment.

    www.ema.europa.eu/docs/nl_NL/document...
  11. [verwijderd] 23 december 2017 18:19
    quote:

    de schaatser schreef op 23 december 2017 14:19:

    [...]

    De converteerbare obligaties in ieder geval op 0,285. De Warrants weet ik niet zeker, maar vermoed ik wel.Overigens denk ik en hoop ik dat er in de converteerbare obligaties deze maand weer een pluk is geconverteerd. Dat lezen wij dan omstreeks 8 januari. Het restje warrants nog maar (relatief ) 370.819 stuks.
    Madeliefje nog bedankt over de LTIP.


    Schaatser, waarom lezen we pas 8 januari dat er eventueel obligaties zijn geconverteerd? Staat daar een termijn voor?
  12. [verwijderd] 23 december 2017 19:48
    quote:

    Kaviaar schreef op 23 december 2017 17:05:

    [...]

    Je kan dit aandeel niet vergelijken met Galapagos, maar als je kijkt naar de verkopen Ruconest, dan staat Pharming boven Galapagos, omdat Galapagos nog geen medicijn op de markt heeft maar wel een waarde heeft van € 78,.. p.aandeel.
    Daarom zou Pharming ook veel hoger moeten staan!

    Nee je kunt Pharming niet vergelijken waarom doe je dat dan?
    78 euro p/a Galapagos maar er staan ook wel iets minder aandelen uit dan bij Pharming en maken winst..
  13. RobertD 23 december 2017 20:09
    quote:

    RobertD schreef op 23 december 2017 12:39:

    [...]

    Het heeft volgens mij vooral te maken met het dramatische verleden van Pharming. Schoolvoorbeeld van pure beleggersellende. Steeds weer negatief in het nieuws. Financiële analisten en grote beleggers willen niet graag hun vingers branden en reputatie op het spel zetten. Ik denk dat die meer zekerheid willen hebben en wachten Q4/Q1 af.

    Verder ben ik er van overtuigd dat er door grote partijen al een belang is opgebouwd die net onder de 3% zit. Valt Q4 tegen niks aan de hand, geen reputatie schade. Is Q4 gewoon volgens verwachting, dan kopen ze een plukje bij en komt er een 3% melding. Ze zijn zich als geen ander bewust van de impact van een aantal van die meldingen. Dit gaat een boost geven. Hierdoor maken ze extra veel rendement op de aandelen die al in bezit waren.
    [/quote]

    [quote alias=Ruud 111 id=10516119 date=201712231635]
    [...]

    Wat een gelul zeg, je praat anderen na
    Hoi Ruud 111,

    Zou kunnen. Ik lees wel bijna alles de laatste tijd en volgens mij is bovenstaande nog niet echt ter sprake geweest. Maar kan me goed voorstellen dat meerdere beleggers zo denken. Overigens heb ik wel vaker woorden van gelijke strekking geschreven, dus misschien val ik wel in herhaling ;-)

    Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat het voorlopig om het Q4 resultaat gaat. Feitelijk maakt de koers nu weinig uit. Als Q4 naar verwachting is, wordt dat een "game changer".

    Naar verwachting (of erboven) betekent:
    - De stevige autonome groei die in Q3 al zichtbaar was zet door
    - Extra groei door problemen concurrent
    - Extra groei omdat er al op kleine schaal preventief gebruikt wordt

    Het is nu gewoon afwachten.

    Prettige feestdagen!

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 1055 1056 1057 1058 1059 ... 1092 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links