Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: In de min

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2017 18:39
    Wat stijgt Shell dan weinig hè. Wel praten over SBM en Fugro......
    Waarom geen enkel bericht over AM. Prima stijger vandaag!!!!
    Hebben je maatjes kort voor tijd gauw verkocht, maar mag je daar niks over zeggen???
    Euro op zijn retour??? Als ze stijgt is het kommer en kwel, maar nu geen commentaar....
    Wanneer, wanneer, wanneer.........??????? bah, hoe lang vragen we dat nou al.
  2. [verwijderd] 5 september 2017 19:55
    shell is grotere market capitilisatie(ik weet niet of het juist gespelt is en of ik de juiste term gebruik) hoge handelsvolumen. hoe dat tot elkaar verhoud, geen flauw benul.

    als je knaken hebt, is het handelen in shell net zo leuk/niet leuk als elders in de wereld wat centjes mikken in een vergelijkbare fruitautomaat. ben ik duidelijk met mijn uitleg? waarschijnlijk niet.

    je zal al die olie winkeltjes eens naast elkaar moeten leggen, en vergelijken. er kan een vertraging inzitten, als olie stijgt, kan shell later stijgen. dit hoeft nooit hetzelfde patroon te hebben.

    even voor alle duidelijjheid. waarschijlijk gaat niet iedereen met de hele boerderij in shell of een vergelijkbaar fonds elders in de wereld. dus de markt kan iets groeien qua interesse en iets dalen.

    ik heb zelf geen tijd om dingetjes daarover uit te zoeken. de plicht in azeroth roept. het is mijn dagelijkse plicht die ik moet afleggen aan de koning van stormwind. u hoort het goed ik ben human.

  3. [verwijderd] 5 september 2017 20:21
    Jammer dat je nog maar zo kort op deze site zit, optimist, want anders zou je weten dat mijn medestanders en ik al jaren vragen om enige uitleg over de beurs. Er worden altijd feitjes gemeld, die iedereen kan zien. Ook U bent zo'n reactie man, die alleen maar kan schelden, maar enige diepgang ontbreekt.
    Ik vermoed familiaire banden, anders snap ik dit echt niet.
    P.s. Opleiding zit wel goed. Maar viseversa heb ik wel mijn twijfels.
    Hoogachtend........
  4. Rayman007 5 september 2017 20:27
    Steeds wanneer je ergens teleurgesteld over bent, dan weet je dat je positieve verwachtingen had die niet worden waargemaakt. Je verheugde je ergens op.

    Hoewel het gevoel van je ergens op verheugen fijn is, en je leven mooier kan maken, heeft het ook een keerzijde. Wanneer je verwachtingen hooggespannen zijn, en de realiteit anders uitpakt, krijg je een klap te verwerken.

    Je verlangt iets en je verwachtte dat dit verlangen zou worden vervuld. Je moet in korte tijd je verwachtingen bijstellen, iets dat niet altijd even gemakkelijk is. Je moet ten slotte het pijnlijke feit accepteren dat je verlangen (nog niet) zal worden vervuld.
  5. [verwijderd] 5 september 2017 20:43
    quote:

    NielsjeB schreef op 5 september 2017 19:55:

    Galapagos stijgt in lijn met de rest van de sector.

    Welke sector is dat dan?
    Dat is de standaard-uitleg hier bij IEX als Galapagos stijgt, Niels.
    Ze snappen het bedrijf niet en nemen ook niet de moeite om het te snappen, misschien kan jij het ze uitleggen?
    :-)
    Als Galapagos miljarden winst maakt dan krijgen ze het wellicht in de gaten...
  6. [verwijderd] 5 september 2017 21:46
    even voor opgesteld ik wil de media wereldwijd geen partijdigheid in de schoenen schuiven. en de feitelijke constatering noord-korea is een kernmacht. daar zouden we als simpele burgers best bij kunnen voegen. maar het accepteren is toch wel net even een ander verhaal.

    de risico is vrij moeilijk te meten, en zeker geen zekerheid. is dat de levenswaard die een oorlog vraagt van de wereldbevolking?

    noord-korea is voor mij echt afwachten. dat het noord-koreaanse regime echt bestaat uit tirannen is wel duidelijk onderhand.

    handelsbeperkingen invoeren, kent een keerzijde. genoeg te lezen en te horen op iex.nl en elders. maar accepteren dat 1 land(wat al naar menig mens niet goed functioneerd) de wereld gijzelt is toch wel wat veel gevraagd.

    de klap komt politiek, financieel, en qua levens hard aan.

    ik las op rtl volgens mij, dat matis niet heel veel anders roept dan trump. de woorden die de amerikaanse vn ambasadrice gebruikte was ook niet heel hoopgevend. wel nog steeds de deur open naar een diplomatieke oplossing.

    ook rusland en china, frankrijk en groot-britanië bemoeien zich ermee.

    het zou kunnen dat alle landen die erom heen liggen. china rusland, zuid korea, en japan, plus hulp van amerika en andere bondgenoten, genoeg materieel tot hun beschikking hebben om het regime misschien omver te kunnen werpen. met als gevolg een beperkt aantal slachtoffers. maar niet iedereen is eensgezind.

    dan kan je dus mensen andere optie bieden. landen waar noord-korea zaken mee doet. een ander alternatief bieden. hoe erg dat ook zal zijn. helaas zijn er meer conflicten in de wereld.

    ik zelf begin er langzaam al aan te beginnen om mij emotioneel voor te bereiden, op de situatie dat we dit regime niet kunnen toestaan langer in de wereld.

    volgens mij had de telegraaf een berichtje dat de heer kim 3 kinderen heeft. en in jullie is het gezin kim bevallen van 1 meisje. de sekse van het eerste kindje is niet bekend.

    dit is een ponzi scheme waar mensen betalen met hun leven. vooral de onderste laag krijgt er veel te veel van langs.

    zoals de hoogleraar korea studies gisteren bij de heer pauw aan tafel zei, of beter gezegd zich afvroeg. over 1 jaar zitten we weer met hetzelfde probleem. en eigenlijk weten we al dit kan binnen enkele weken al weer zo zijn.

    noord-korea is voor mij een ogen opener, dat leiderschap een overschat begrip is. ik geloof niet zo heel erg in dat soort dingetjes. volgens mij proberen mensen dat goed te praten in hun hoofd, door er positief leiderschap tegenover te stellen. lulkoek

  7. De Buurman 5 september 2017 22:13
    quote:

    Teleurstelling schreef op 5 september 2017 20:21:

    Jammer dat je nog maar zo kort op deze site zit, optimist, want anders zou je weten dat mijn medestanders en ik al jaren vragen om enige uitleg over de beurs. Er worden altijd feitjes gemeld, die iedereen kan zien.
    Niemand verplicht je om hier mee te lezen he? Toen ik een klein ventje was vond ik het vlammetje van de kaars heel mooi. Toen mijn ouders even niet keken zag ik mijn kans en greep ik ernaar. Gevolg: een zere hand en veel wijzer. Ik heb daarna nooit meer vuur willen pakken.

    Als je meer diepgang zoekt, maar je vindt dat al jaren niet op dit platform, dan stop je toch met het bezoeken van deze website? Net zoals ik nooit meer mijn hand in een vlam heb gestoken.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links