Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 6,140 10 mei 2024 13:49
  • +0,074 (+1,22%) Dagrange 6,074 - 6,164
  • 1.819.125 Gem. (3M) 6,6M

Aegon maand augustus 2017, op weg naar de cijfers.

2.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FairValue 8 augustus 2017 15:32
    Dit koersverloop slaat natuurlijk weer helemaal nergens op. Toen Aegon met mooie cijfers over Q1 kwam was de sII ratio het probleem en ging er zo 20% van de koers af. En de verkoop van 1 Amerikaans en 1 Nederlands deel van het bedrijf dat de, onterechte, sII zorgen, grotendeels, wegneemt en we hebben een stijging van 0,5%.

    De knaller zal dan hopelijk donderdag komen. Of wordt het met kleine stapjes weer boven de 5?
  2. down 8 augustus 2017 15:45
    Als je het weer eens goed bekijkt dan zie je dat aegon weer een deuk oploopt en dat shorters toch weer de overhand gaan krijgen Dit aegon andeel is en blijft een open wond schietschijf waar iedereen zich aan vergaapt dat de koers wel weer boven de vijf gaat komen Maar eenmaal een gebeten hond dan altijd een open wond die niet geneest Dat geldt ook voor gemalto galapagos en andere veelbelovende aandelen,,,,,,,,,, ik zeg aandelen!!!!!!!!!!!!!!!
  3. [verwijderd] 8 augustus 2017 17:21
    Aegon verrast met verkoop adviesketen Meeùs
    Verzekeraar verbetert met verkoop zijn solvabiliteit in aanloop naar halfjaarresultaten. Analisten en beleggers reageren positief.

    Aegon heeft financieel adviesbureau Unirobe Meeùs Groep (UMG) verkocht. Aon Groep Nederland neemt de onderneming voor €295 mln over, zo maakte de verzekeraar dinsdag bekend. Het bedrag is verrassend hoog in de beleving van analisten en beleggers.
    Met de overname van Meeùs wordt Aon de grootste intermediair voor kleine en grote bedrijven van Nederland.
    UMG heeft acht labels, waaronder verzekeringsadviseur Meeùs en Wannet Sports & Entertainment Insurance. Dat laatste label verzorgt verzekeringen voor sporters en artiesten, onder wie Guus Meeuwis.
    UMG heeft acht labels, waaronder verzekeringsadviseur Meeùs en Wannet Sports & Entertainment Insurance. Dat laatste label verzorgt verzekeringen voor sporters en artiesten, onder wie Guus Meeuwis.

    De verkoop is vooral goed nieuws voor de solvabiliteit van Aegon Nederland: die maatstaf van degelijkheid verbetert met €225 mln oftewel naar schatting zes procentpunt.
    De verzekeraar ligt al maanden onder het vergrootglas van analisten omdat de solvabiliteit, die weergeeft in hoeverre Aegon zijn toekomstige verplichtingen kan betalen, van met name het Nederlandse onderdeel aan de lage kant is.
    Die kwam eind maart uit op 'ongeveer 140%', aldus Aegon. De verzekeraar uit Den Haag houdt zelf een bandbreedte aan van tussen 130% en 150% maar dat de onderkant daarvan wordt door de markt als laag gezien.
    Analisten dringen al langer aan op verkoop
    Analisten en beleggers drongen bij de presentatie van de eerste-kwartaalcijfers daarom al aan op een versnelde verkoop van activiteiten die op de planning stonden om te worden verkocht.
    In mei vond de verzekeraar een koper voor enkele Amerikaanse activiteiten,
    waardoor er al $700 mln vrijviel om de kapitaalpositie te verbeteren.
    ‘Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit’• Aegon-topman Alex Wynaendts
    Topman Alex Wynaendts beloofde eerder dat hij bij de presentatie van de halfjaarcijfers aanstaande donderdag duidelijk maakt hoe de verzekeraar zijn solvabiliteit gaat verbeteren. In aanloop daar naartoe meldt Aegon nu de verkoop van Meeùs. 'Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit en kunnen we ons nog meer richten op activiteiten die tot de kern van onze strategie horen', zegt Wynaendts dinsdag in een reactie.
    Aegon grootste stijger AEX
    Beleggers reageren verheugd: het aandeel Aegon AGN€4,91+1,38% is de grootste stijger in de AEX. De kans dat de verzekeraar een nieuwe aandelen uitgeeft om kapitaal op te halen, is met de deal geslonken, denken analisten van Kepler Chevreux.
    Albert Ploegh van ING noemt de verkoop 'een positieve verrassing', zeker omdat Aegon met 21 keer de winst een hoge prijs betaald krijgt. Hij verwacht evenmin dat Aegon teruggrijpt op een aandelenemissie om zijn financiële positie te verbeteren.
    ‘De aankondiging vanochtend was een positieve verrassing.’• ING-analist Albert Ploegh in een rapport
    Dat is volgens de analist 'in lijn' met opmerkingen die de top van de verzekeraar tijdens een analistencall maakte over: het bedrijf blijft vasthouden aan dividenduitkeringen van ruim €2 mrd in jaren 2016 tot 2018 en zou dat niet zeggen als er een emissie aankomt, schrijft Ploegh in een rapport. Hij denkt dat Aegon het bij de verkoop van onderdelen houdt.
    UMG derde intermediair van Nederland
    UMG is na Rabobank en Aon de derde intermediair van Nederland en boekte over 2016 een omzet van €167 mln en een bedrijfsresultaat van €19 mln. Het bedrijf heeft bijna 1400 werknemers en bedient bijna 600.000 particulieren en 74.000 bedrijven. Grootste onderdeel van de adviesgroep is Meeùs dat vooral bedrijven in de bouwsector, industrie en gezondheidszorg richt.
    Aegon raakte een paar jaar na de aankoop van Meeùs in 2000 in opspraak omdat de verzekeraar in kwartaalberichten slechts gelieerd zei te zijn aan de intermediair, terwijl het bedrijf een 100%-dochter was. De verzekeraar verklaarde dat dat was omdat Meeùs zou worden verkocht.
    Meeus
    Unirobe Meeùs Groep heeft acht labels en een volmacht bedrijf. De labels zijn zowel samen als ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Zij versterken elkaar doordat ze ieder eigen specialismen hebben.

    'Meeùs verlengstuk verzekeraar'
    Maar tegelijkertijd bleek in 2004 uit onderzoek van tv-programma Nova en het FD dat Aegon de tussenpersoon de doelstelling oplegde om 40% van de verkochte polissen van Aegon af te nemen. Critici beschuldigden de intermediair van belangenverstrengeling omdat Meeùs zonder dat consumenten dat wisten een verlengstuk was van de verzekeraar.
    In 2006 nam Aegon Unirobe volledig over en voegde de twee intermediairs later samen. De verkoop leidt nu tot een boekwinst van circa €180 mln en is naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond als de AFM en mededingingsautoriteit ACM akkoord gaan.
  4. forum rang 6 Daan 008 8 augustus 2017 18:12

    aandeelofoptie nu kan ik je redenering volgen. Dit is inderdaad het minimum dat Aegon reeds heeft aan netto winst.

    Wel verwacht ik, voor Q2 meer netto winst dan het als gemiddeld genomen 3 miljoen euro van de analisten.
    En voor het Q3 zoals het thans uitziet, komt ook een aanzienlijk hogere winst dan het reeds door u gestelde bedrag van 225 miljoen euro.

    Mogelijk ben ik niet zo optimistisch als 2012 dewegomhoog maar ik ben wel de mening toegedaan dat de weg naar de super 6 via de hippe 5 is gestart. En al komt ze er aan via een boeren trekpaard en niet via een Arabische volbloed, maar de super zes gaan we zien.

  5. forum rang 4 aandeelofoptie 8 augustus 2017 18:24
    @ Daan 008

    Mee eens, daar komt bij dat ze kritisch blijven kijken naar die onderdelen die te weinig bijdragen aan de winst ( REV > 10% is criterium )

    Deze stoten ze af waardoor de solvabiliteit wordt verbeterd en ( zoals vandaag ) in een gunstig geval ook nog een boekwinst wordt behaald
  6. forum rang 6 Daan 008 8 augustus 2017 18:42

    @ aandeelofoptie
    Weet wel dat een onderdeel dat nu minder winst oplevert straks onder andere omstandigheden de uitblinker kan zijn (kan zijn).

    En hoeveel kan je wegdoen om toch nog voldoende groot te blijven om niet te worden weggedrumd uit de markt.

    Word je kleiner dan heb je ook minder weerstand tegen een tegenslag. Een schade eis door bijvoorbeeld een storm kan dan reeds fataal worden (Is DL niet ten onder gegaan door enkele mindere jaren, waardoor het geen reserves meer had om zich aan de wijzigende marktomstandigheden te kunnen aanpassen).

    Alex heeft hiermee aardig wat om handen.
  7. [verwijderd] 8 augustus 2017 21:45
    quote:

    Isildur1 schreef op 8 augustus 2017 19:08:

    [...]

    Wat is het nut voor Aegon dan als de koers omhoog of omlaag gaat?????

    Juist, helemaal niets! onzin dus wat je schrijft
    Dat is onjuist.
    Wanneer de koers boven de intrinsieke waarde (en dus de werkelijke balanswaarde) uitstijgt, dan kunnen aandelen worden uitgegeven ZONDER dat dit tot verwatering leidt. Dat is een zeer belangrijk voordeel, omdat het bedrijf gratis geld kan ophalen.
    Nu geeft Aegon geen aandelen uit, omdat het tot verwatering zou leiden. Dat doen ze dus ALLEEN MAAR bij enorme NOOD.
  8. k / v 8 augustus 2017 22:05
    A E G O N

    Breakout
    Long


    Het aandeel Aegon biedt ons wederom een mooie setup. Na een correctie die in de maanden maart t/m juni plaatsvond, zien we nu een omgekeerd schouder hoofd schouder patroon. Boven een koers van € 4,85 wordt de formatie afgerond.

    Advies:
    positief nieuws is dat we nu sinds mei hogere bodems in de grafiek zien. Dit wijst op een positieve verandering van het sentiment. Als de opwaartse uitbraak plaatsvindt, is de kans op een verdere rally aannemelijk.

    Setup:
    wie echt zeker wil zijn van zijn zaak, koopt boven de recente topvan € 4,90.
    Wij kopen indien de neergaande trendlijn opwaarts gebroken wordt. Dit niveau ligt op een koers van € 4,87. Het koersdoel ligt op € 5,50
  9. [verwijderd] 8 augustus 2017 22:10

    Trump waarschuwt Noord-Korea: Vergelding met 'vuur en furie'

    kernwapensDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord Korea 'vuur en furie' in het vooruitzicht gesteld als het land verdere dreigementen aan het adres van Amerika maakt. Vandaag werd bekend dat Noord-Korea waarschijnlijk volledige kernraketten heeft ontwikkeld.
    Gyurka Jansen 08-08-17, 21:52 Laatste update: 21:57
2.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links