Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waar blijft de euforie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 4 mei 2017 17:02
    Ja het is anders dan anders AJK. En dat maakt het natuurlijk wel zo leuk. Beleggen is geen wetenschap. De markt is dus zo wispelturig als zij wil zijn en voor deze situatie zijn er nog geen boeken geschreven. Gebruik naast je onderzoeken ook je instinct zou ik zeggen, dan komt het met de beurs wel goed.
  2. [verwijderd] 4 mei 2017 17:17
    Geopolitieke spanningen hoort niet in het rijtje thuis. Deze zijn er wel degelijk. M.I. is dat ook de joker of bear-trap of hoe je het wilt noemen in de komende periode. Een gekke actie van Iran of North Korea en de kaarten liggen volledig anders. Van Rusland hoeven we niks te verwachten, die zijn wel degelijk op hun hoede. Eerder genoemde zijn veel onvoorspelbaarder, en kunnen hun bestaan min of meer alleen bewijzen met het dreigen en het gebruiken van geweld.
  3. forum rang 7 ffff 4 mei 2017 18:01
    Arend Jan,

    Zeker op beleggingsfora is euforie VERBODEN ! Neem dat nu maar aan van iemand die al zo'n twintig jaar vrijwel dagelijks op beleggingsfora postte.

    Wat zijn die grafieken van jou toch leerzaam. Prakkezeer mij rot of ik het dit keer " anders " ga doen, dus NIET veertig jaar buy en hold en schatrijk worden, maar de hele portefeuille in geld omzetten. Natuurlijk twee jaar geleden een geweldige les om de oren gekregen. Rond mei 2015 stonden die beurzen ook zo hoog en dubde ik, dubde ik maar.

    Overigens Arend Jan, van het saldo van je aandelenportefeuille zou je euforisch moeten worden, maar heel gek, heel vreemd: Je wordt er juist wat angstig van. Terwijl ik al zo vaak in deze situatie heb gezeten de afgelopen 40 jaar.

    Euforisch? Neen, dat mag niet van velen en wie euforisch zou moeten zijn, is bezorgd....

    Dank voor je prachtartikelen.

    Peter
  4. forum rang 10 voda 4 mei 2017 18:15
    Ook mijn dank AJK! Ik kan niet alles lezen natuurlijk, maar van jouw hand zijn al heel erg veel zinnige posts gekomen. Ook dank voor de dagelijkse opening.

    @ Peter, ook dank voor je "stroom" fijne posts. De sfeer hier, in de KK is natuurlijk enorm veranderd in de loop der jaren.
    Ik denk dat het gros van de vroegere posters verdwenen zijn, c.q. in hibernatie zijn. We hebben de afgelopen 20 jaar natuurlijk ook desatreuze klappen meegemaakt.

    Heel veel beleggers hebben hiermee een vermogen verloren, en hadden (hebben) geen zin meer in beleggen. Het spaarsaldo eind 2016 was ruim 460 miljard euro, en dat op rekeningen, die bijna geen rente geven. Dat zegt echt wel genoeg lijkt mij!!

    Succes allemaal!
  5. [verwijderd] 4 mei 2017 19:10
    quote:

    ffff schreef op 4 mei 2017 18:01:

    Arend Jan,

    Wat zijn die grafieken van jou toch leerzaam. Prakkezeer mij rot of ik het dit keer " anders " ga doen, dus NIET veertig jaar buy en hold en schatrijk worden, maar de hele portefeuille in geld omzetten. Natuurlijk twee jaar geleden een geweldige les om de oren gekregen. Rond mei 2015 stonden die beurzen ook zo hoog en dubde ik, dubde ik maar.

    Peter
    Toen perfect getimed. Heel veel geld verdiend! Of het me dit keer lukt,.... we zullen zien.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links