Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oh, die centrale banken (de Thanksgiving-aflevering)

De Zwitserse SNB kan er ook wat van, de Fed is de grootste belastingbetaler in de VS en de ECB zorgt ervoor dat de halve EU niet op een default afstevent. In de jaren dertig deden de centrale banken niks en dat liep op een catastrofe uit. Les geleerd, of...? Doen ze nu te veel, of zelfs onverantwoord veel?

En dan nog nog: zelfs als dit op een nieuwe crisis of drama uitloopt, kan dat nog jaren en misschien wel decennia duren. Zie Japan. Kortom, zelfs als u het hartgrondig, fundamenteel en principieel oneens bent met het monetaire beleid, moet u denk ik toch heel goed nadenken of u daar ook positie op inneemt.

Ik kan niet in uw portemonnee of portfolio, maar ik weet - zelfs als Jeff Bezos meeleest - dat de zakken van de centrale banken altijd dieper zijn dan de uwe.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 22 jan BeursVandaag: Bananenbeurs 3
  2. 21 jan Lavide komt tot leven. En hoe
  3. 21 jan Rustige beurs, maar, maar en nog eens maar

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare