Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet denkt over afschaffen hypotheekrenteaftrek

Column door: Jos Koets

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente columns van Jos Koets

 1. 25 sep Scheiden kost altijd geld 1
 2. 11 sep Kabinet denkt over afschaffen hypotheekrenteaftrek 24
 3. 28 aug DNB: huizenprijzen gaan dalen 27

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 18 september 2020 15:06
  quote:

  crypt schreef op 18 september 2020 13:24:


  En weer blijkt onze politiek zo onbetrouwbaar als wat. Schandalig! Een financiële planning tot je pensioen kan je wel in de prullenbak gooien. Mensen komen in de financiële problemen door korten op pensioenen, hypotheek aanpassing alsof het niks is. Maar goed, we maken wel bakken met geld over aan de zuidelijke landen (21 miljard, meer volgt...) zodat zij gewoon met 62 met pensioen kunnen, zorgpersoneel hier heeft pech, daar krijgen ze er geld bij... ons geld. Grove schande is het.


  Ben je mal....

  Wij moeten gewoon werken tot 67 jaar plus x maanden en de italianen vragen gewoon subsidie aan voor:

  www.nu.nl/economie/6069591/italie-wil...

  De Italiaanse regering wil een beroep doen op het zogeheten SURE-instrument van de EU, dat in het leven is geroepen om werktijdverkortingsregelingen van lidstaten te financieren. Italië heeft een verzoek ingediend voor een lening van 28,5 miljard euro, zo hebben de ministers van Economie en Arbeid zaterdag bekendgemaakt.

  Volgens Rutte, moet NL niet klagen want we zijn een rijk land en het is gerechtvaardigt dat Italie geholpen wordt met NL belasting geld.

  Geen geld voor de Zorg of voor Veiligheid, maar gewoon aan de italianen geven.
  Zij moeten gewoon wat minder werken. Daar hebben ze recht op, nietwaar Rutte ???

  Hoe gaan we dit financieren ??, gewoon HR afschaffen want er zijn genoeg tegenstanders (vnl. mensen die geen huis hebben) die met Kabinet eens zijn.

  Ze beoordelen niet of het terecht is dat je een contract bent aan gegaan voor 30 jaar op basis van HR, maar je wordt veroordeeld omdat je een hypotheek bent aan gegaan.

  Ik stel dan ook voor om de mensen die nu een contract zijn aangegaan in 2020 voor een elektrische auto om de subsidie:

  www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoe...

  De komende jaren betaal je bovendien geen wegen- of aanschafbelasting voor een elektrische auto. Als je kijkt naar maandkosten, is een elektrische auto nu al goedkoper dan auto’s op brandstof. Vanaf 4 juni 2020 is er subsidie op elektrische auto's: €4.000 voor een nieuwe auto, €2.000 voor een tweedehands.

  Gewoon meteen afschaffen en ook meteen wegen en aanschafbelasting.
  Want als overheid kun je gewoon de regels veranderen en dat jij voor 5 jaar een elektrische auto had gekocht met alle bijbehorende voordelen, dat is je eigen schuld.

  Hoppa, zijn we ook meteen verlost van de klimaat idioterie.


 2. Pink Elephant 21 september 2020 09:31
  Wel met plan na plan komen om de hypotheekrente af te schaffen cq te verlagen maar wel de huursubsidie ongemoeid laten. Deze wordt volledig gefinancierd door de overheid, de belastingbetaler, en dan heb ik het nog niet over de allerhande toeslagen die aan een groot deel van deze groep wordt toegekend.
 3. forum rang 9 objectief 21 september 2020 09:36
  quote:

  Pink Elephant schreef op 21 september 2020 09:31:


  Wel met plan na plan komen om de hypotheekrente af te schaffen cq te verlagen maar wel de huursubsidie ongemoeid laten. Deze wordt volledig gefinancierd door de overheid, de belastingbetaler, en dan heb ik het nog niet over de rest van de toeslagen die aan een groot deel van deze groep wordt toegekend.


  De hypotheekrente is al decennia de grootste subsidie in Nederland.
  En nu het nauwelijks nog iets opbrengt is afschaffen een dooddoener.
  Starters moeten sparen of de ouders kunnen hun 1 ton belastingvrij schenken.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare