Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Q1's Big Tech met nu Alphabet

Q1's Big Tech met nu Alphabet

(AJK) Waarom New York zo weg zakt vanavond en dan vooral geen technologie? Ik zi het het niet meteen. Misschien wel hierom, de cijfers komen er nu echt aan. Alphabet is de eerste van de grote technologie Big Five op Wall Street die Q1's heeft. Zier er op het eerste gezicht goed uit - weer dikke groei en +2% nu.

U ziet ook mindere cijfers, maar toch beter dan verwacht. U weet hoe het werkt op de beurs.

AMD is in de prik, maar de outlook valt tegen: -4%. De Nasdaq 100 future doet nu -1,3, ofwel let op uw chippertjes aan het Damrak. 

Hopeloze cijfers Ford natuurlijk, dat zat er in. Het valt de markt nog mee? Koers nu -1%. Het concern maakt wel van de gelegenheid gebruik om schoon schip te maken? Hoop op de schop daar. 

Was Starbucks niet de eerste Amerikaan die de alarmbel luidde over corona in China, outlook en alles in trok en haar zaken sloot? U ziet hier waarom. Q3 wordt ook niks en zie al die krimpcijfers. Zucht. De koers reageert er niet meer op.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 14:35 Inflatie is terug in VS: 1,6% YoY
 2. 12:00 Just Eat (it) Takeaway
 3. 11:45 Goud zwemt. Letterlijk 1

Gerelateerd

Advanced Micro Devices

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Alphabet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ford Motor Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Starbucks Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Litecoin 28 april 2020 22:25
  Lees dit nog een keer door aub; dit zijn wel heel veel taalfouten in vier zinnen;


  "(AJK) Waarom New York zo weg zakt vanacond en dan vooral geen technologie? Ik zi het het niet meteen. Misschien wel hierom, de cijfers komen er nu echt aan. Alphabet is de eerste van de grote technologie Big Five op Wall Street die Q1's heeft. Zier er op het eerste gezicth goed uit - wee rdikke groei en +2% nu."
 2. StoplossBurner 28 april 2020 23:17
  quote:

  Sandweiler schreef op 28 april 2020 22:30:


  Knap hoor dat Alphabet, denk dat volgende kwartaal moeilijker wordt als bedrijven in de advertentie-uitgaven gaan snijden. Op de langere termijn natuurlijk wel een goudmijn.


  Na q2 kan ik mij niet voorstellen dat reclame budgetten bij veel bedrijven al weer prioriteit zullen hebben.
 3. webama 28 april 2020 23:23
  Realiseert niemand zich dat het nu HET moment is om in big tech te stappen? NVIDIA, Microsoft, Amazon, Alphabet. Deze bedrijven gaan door de crisis alleen maar sneller groeien. Maar ook kleinere techbedrijven zijn interessant. Pinterest, Slack en diverse biotechbedrijven. Elke crisis heeft ook winnaars. In deze crisis zijn dat overduidelijk tech en biotech. Wat heb je liever? Geld dat stof staat te vangen langs de zijlijn of een mooie langetermijnbelegging in technologie? Ik zit er in elk geval vol in. Vandaag NXP nog met een leuke winst kunnen verkopen, maar uitgestapt wegens de vooruitzichten van de auto-industrie. Met dat geld Microsoft bijgekocht.
 4. Draco 28 april 2020 23:44
  Inderdaad Webama, ik koop me ook al suf. Vond het zojuist wel even (heeeeel klein beetje, maar eigenlijk ook helemaal niet;) spannend net voor de presentatie van de cijfers. Lange termijn zijn dit gewoon de bedrijven die je moet hebben. Het enige wat ik momenteel lastig vind is dat het alleen maar US bedrijven zijn. Ik vind die Amerikanen veel te chauvinistisch. Zo heb ik bijvoorbeeld ook Paypal, prima rendement vooralsnog, zelfs na de daling van vandaag maar ik kijk dan toch ook naar Adyen, ik maak graag winst maar dan het liefst ook nog et een NL bedrijf. Enfin, high-tech all the way!
 5. Dr Cricket 29 april 2020 08:00
  Hmm mijn argument om er niet in te stappen is JUIST dat ik denk dat iedereen zich dit realiseert...? De koersen zijn ontzettend hoog en gaan vast op de lange termijn nog hoger staan (dat laat het verleden ook wel zien). Maar ze representeren nu misschien wel een erg groot deel van de hele beurswaarde?
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Advanced Micro Devices 76,880 11 aug
  -5,360
  -6,52%
 2. Alphabet 1.480,540 11 aug
  -16,280
  -1,09%
 3. Ford Motor Company 7,185 16:31
  -0,045
  -0,62%
 4. Starbucks Corp 78,870 11 aug
  +1,400
  +1,81%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare