Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ouderen en Tesla-bestuurders op flinke verliezen

Ouderen en Tesla-bestuurders op flinke verliezen

Juni was met een stijging van zo’n 4,8% een mooie maand voor de AEX-index. Dat zien we echter niet terug in de gemiddelde resultaten van oudere beleggers. Waar 90-plussers vorige maand nog op een plus van bijna 26% stonden voor dit jaar, is dat nu gedaald naar -6,3%.

Dat blijkt uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie.

Mannen wisten afgelopen maand wel een deel van hun verliezen weg te poetsen: ze stonden begin juni nog op een verlies van gemiddeld -1,5%. Begin juli is dat nog maar -0,9%. Vrouwen staan er nu met -5,0% echter nog slechter voor dan vorige maand (-3,6%).

Terug van weggeweest

Verder zijn beleggers van 40 tot 45 jaar weer terug van weggeweest. Begin mei stonden ze met een plus van 1,6% nog op de eerste plaats ten opzichte van andere leeftijdscategorieën. Begin juni was die winst echter volledig verdampt. Inmiddels staan ze met een winst van 1,9% weer bovenaan. 

De groep wordt op de voet gevolgd door 80- tot 85-jarige beleggers die zo’n 1% in de plus staan. De derde plaats is voor 15- tot 20-jarige beleggers die 0,1% in het groen staan. Alle andere leeftijdscategorieën realiseren tot nu toe dit jaar gemiddeld een verlies. 

Tesla-bestuurders flink in de min

Opvallend slecht presterende groepen zijn stemmers op de Partij voor de Dieren (-11,3%), 85- tot 90-jarigen (-9,1%) en Tesla-bestuurders (-15,7%). 

Een belegger die al deze groepen ver achter zich weet te laten, is de beste deelnemer van afgelopen maand: cees123. Hij staat tot nu toe op een rendement van 19,5% en wist in juni maar liefst 178,3% rendement te realiseren. Met deze prestatie wint hij een iPad. 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
  2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
  3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links