Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ECB live

ECB live

Bij deze, geen veranderingen en dat is een kleine verrassing. De koersreacties zijn een tikje haviksch, maar veel stelt het niet voor.

Hier volgt u om 14:30 uur de persco van president Mario Draghi. Nieuwtjes, quotes en weetjes onder het filmpje.

Kijk aan, lichte bijstellingen:

Na afloop van de persconferentie komt hier een persbericht over. Ietsiepietse meer ruimte voor banken dus:

En de rest. De ECB zelf heeft alle quotes van haar president:

Tweets by ecb


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

ECB

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rentebesluit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene66
0
De Euro is gewoon een mislukt experiment gebleken. De Euro kost ons Nederlanders ondanks alle mooie verhalen over export en concurrentie positie gewoon heel veel geld. Het begon al met de omzetting van de gulden naar de Euro. Dat heeft ons al ruim 12% gekost.

Als je kijk wat de Euro heeft gekost aan gemiste rente op spaargeld en pensioenen dan praat je over tientallen miljarden welk bedrag eerder richting boven de 100 miljard komt. Opgeblazen huizenprijzen etc.

De enige oplossing is om de Euro te splitsen in drie Euro's, een Noordelijker Euro (Duitsland, Nederland ed), een Zuidelijke Euro (Frankrijk, Italie, Griekenland) en een derde Euro voor landen als Spanje, Portugal en dergelijke (landen die wel willen hervormen). Voor handel tussen die drie blokken kan een wisselkoers worden vastgesteld.
Erny
0
Aan de scherpe daling van de AEX te zien hadden beleggers kennelijk rekening gehouden met een renteverlaging ? En wat betekent het voor de banken dat de negatieve deposito rente niet wordt gewijzigd. Daar liepen de koersen toch zo op vooruit?
Weert=No.1
0
Vergeet die hogere economische groei maar, zoals geprognotiseerd door de ECB.Ja, en lager dan de intrestvoet dan nu kan echt niet .
piet053
0
Wie heeft eigenlijk inflatie uitgevonden ? dient dat de mensheid in het algemeen ? of enkel de overheden met al haar schulden zeggen dat het economisch fantastisch gaat hoe meer schulden hoe beter ..... gaat keer goed mis he .
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: ECB, rentebesluit

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 14:30 Vooruitblik: Beslissende week
  2. 27 mrt Frankrijk wil dividend verbieden
  3. 27 mrt Cash is wel héél erg king 1
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare