Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nestel
1
Nog iets te melden over het bankmaniale koersverloop van ING dit jaar/ytd of is dat niet belangrijk???

Weging niet genoeg????? Dacht toch van wel.

Stand 1 jan 12,45 en nu vandaag rond de 9,20!

Die daling van 26% YTD is niet belangrijk genoeg om vermeld te worden!?

Ook mijn Besi's blijven gewoon lekker in mijn portefeuille... Die gaan nog meer springen, na de Q2, Q3 en Q4 cijfers, is mijn verwachting.

quote uit artikel:

"Paar winnaars, veel verliezers
Een beeld dat vooral opvalt is dat steeds vaker de index gedragen wordt door slechts een paar fondsen. Als we kijken naar de AEX in vergelijking met een half jaar geleden, is het resultaat een schamele -1,34%. Als ik daar de uitbetaalde dividenden bij optel, komen we op een plus van 1,01% (zie herbeleggingsindex AEX GR).
van de 25 AEX-fondsen zijn er 11 hoger, en 14 lager. De uitslagen omlaag zijn echter veel groter dan omhoog. Dat de AEX nog redelijk in de buurt staat van de stand op 1 januari is vooral te danken aan Koninklijke Olie, Unilever en ASML. Samen maken ze 38,32% van de AEX uit. Vooral de stijging van Shell trekt de zaak uit het lood. Shell weegt sinds 1 juni mee voor 14,85% in de AEX. De stijging van 16,9% in het eerste half jaar is goed voor een slordige 11 punten.
Dus: als u zich als stockpicker pur sang armer voelt dan aan het begin van dit jaar: dat kan kloppen. De meeste aandelen zijn gedaald. Van de 75 titels in de drie Nederlandse indices (AEX, AMX en Ascx)"
Claude Hommel
0
In het gedeelte over Ordina staat "dat er nog al wat schulden zijn". Volgens mij valt dat wel mee. Alleen kortlopende schulden. Qua omvang zijn die gedekt door de vlottende activa en liq. middelen. De schuldpositie van Ordina lijkt mij niet zo'n probleem.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

  1. 16 aug Gaat de ECB aandelen kopen? 1
  2. 15 aug NN Group: Solide resultaten
  3. 13 aug Belangrijke stap voor Pharming 1

Gesponsorde links