Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Royce Tostrams over goud

De Slimste Belegger staat deze week in het teken van grondstoffen. In dat kader vroegen wij technisch analist Royce Tostrams, van Tostrams Groep, hoe hij momenteel tegen de grondstoffenmarkt aankijkt. 

Op lange termijn geven grondstoffen volgens Tostrams een negatief sentiment weer. "De Dow Jones UBS Commodity index, die het koersverloop van de belangrijkste grondstoffen weergeeft, is overduidelijk neerwaarts gericht. De dalende trend, die al in 2007 is ingezet, kreeg een nieuwe neerwaartse impuls bij de daling onder de koersbodems van de afgelopen jaren in de zone 30-38."

Op de korte termijn lijkt de grondstoffenindex echter iets te verbeteren, denkt de technisch analist. "Het herstel is echter beperkt tot de toppen van augustus rond 25,96. Pas na een doorbraak boven deze horde komt er voldoende potentieel vrij om longposities te rechtvaardigen, in eerste instantie richting 30."

Longposities goud 

"Ook de goudprijs laat op lange termijn een negatief verloop zien", vertelt Tostrams. "Sinds de top net onder de 2000 dollar, zo’n vijf jaar geleden, is de koers flink teruggevallen. Een stijging boven 1170-1190 dollar is noodzakelijk om het zwakke verloop te keren. Op korte termijn is er al sprake van enige verbetering nu de dalende trend vanaf mei van dit jaar is gebroken. Na een doorbraak boven de top van augustus rond 1170 komt er weer potentieel vrij om longposities te rechtvaardigen."

Bent u op zoek naar meer tips op het gebied van grondstoffen? Deze donderdagavond vertelt Nico Inberg van beurswijzer.com vanaf 20.00 uur in een Slimste Belegger-webinar alles over de grondstoffen die momenteel interessant zijn voor beleggers.

Klik hier om u aan te melden voor het webinar 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
  2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
  3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. TA=verlies 15 oktober 2015 17:39
    Wat een artikel zeg. De reden dat ( veel ) mensen in ( fysiek )goud zitten is niet om korte termijn winsten te halen, maar om een bescherming te hebben tegen de huidige valuta. Het is dan ook niet interessant om te horen over TA toppen/dalen /schouderpatronen en theorieën welke gebaseerd zijn op het verleden. Van het verleden kan je veel leren, behalve beleggen, achter koersbewegingen zitten redenen die actueel zijn, en van allerlei aard kunnen zijn. Grafieken zeggen niets over de reden erachter. Beleggers: laat u niets aanpraten door de zg. experts analisten/tostrams van vandaag deaap deed het jaren beter, kan je nagaan!
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links