Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geert Schaaij praat over...

Geert Schaaij praat over...

 

Het is weer zondag en daarom tijd voor Business Class. Geert Schaaij zat er ook, maar is pas als laatste aan de beurt gekomen. Nu heb ik toch weer zitten kijken naar een hele rits producten die ik niet hoef of niet kan betalen :-)

Harry begon over AkzoNobel en Geert vertelt ons dat het bedrijf 4% meer winst boekt bij iedere 10% daling van de olieprijzen. Ook heeft Akzo de dollar in de rug, volgens Schaaij. Zit dat niet al in de prijs? Het aandeel noteerde in maart 2014 voor het laats zo hoog.

Schaaij tipt ook Corbion, dat kan stijgen door mooie triggers. Ze hebben een nieuwe CEO en de dollar zou mee moeten zitten. Daarnaast gaat het bedrijf 100 miljoen euro terug geven aan de aandeelhouders, volgens hem. Daarom kan het aandeel van nu 14 naar 16-17 euro. 

Ook SBM Offshore en Fugro worden behandeld, maar zijn vogens Schaaij vallende messen. Die moet u nooit met blote handen op willen vangen. Blijf aan de kant en wacht tot er een draai komt. 

Vopak kan volgens Schaaij nog koopadviezen krijgen van de Nederlandse grootbanken omdat de Amerikanen net zijn geweest met positieve adviezen. Volgens Geert kan het aandeel naar zijn koersdoel van 60 euro. 

Dit waren ze alweer. Er zijn deze keer geen kleine, iliquide aandelen genoemd. Het lijkt ons niet dat bovenstaande fondsen gaan bewegen op de uitspraken van Schaaij of zou hij misschien Corbion in beweging krijgen? We gaan het morgenochtend zien. 

Nog een fijn weekend en tot morgenochtend.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2015 14:02
    Kuch,
    De ING perpetual 3 die dhr. Schaaij in deze uitzending aanbeveelt heeft hij ook in zijn persoonlijke portefeuille (zie zijn site).

    Overigens heb ik ING perp 2, voor de belangstellenden onder u zie de draadjes op het forum bij perpetuals en steepeners.
    Dan heeft u de tips van dhr. Schaaij niet meer nodig.
  2. [verwijderd] 18 januari 2015 14:12
    Laat ik deze ook nog even delen voor de mensen die in oliebedrijven willen:

    Saudi Basic Industries Reports 29% in Profit on Oil Drop
    By Deema Almashabi and Anthony DiPaola - 18 jan. 2015 07:26:29

    Saudi Basic Industries Corp. (SABIC ? 1,45% 78,37), the world’s biggest petrochemical maker by sales, reported a 29 percent drop in fourth-quarter profit as lower oil prices reduced returns from its own products.

    Net income dropped to 4.36 billion riyals ($1.16 billion) from 6.16 billion riyals a year earlier, the Riyadh-based company known as Sabic said in a statement today. The mean estimate of seven analysts was 5.39 billion riyals, according to data compiled by Bloomberg. Sales slipped 10 percent to 43.4 billion riyals.

    “Fourth-quarter results are not a surprise for us, we have foreseen the effects of the drop in oil prices on our business,” Chief Executive Officer Mohammed Al Mady said at a press conference in Riyadh.

    Brent crude dropped 48 percent last year as rising production from North America and the Organization of Petroleum Exporting Countries swelled supply. Saudi Arabia, which depends on crude sales for most of its government income, is seeking to expand output of petrochemicals and refined fuels to diversify its economy.

    Low oil prices are not good for Sabic since falling revenue squeezes the company’s profit margin, Al Mady said at a conference in Dubai on Nov. 24. Sabic uses natural gas, which it buys at a fixed price, as its main feedstock, he said.

    The company’s operating profit fell 26 percent to 7.56 billion, it said. Sabic appointed Yousef Al-Benyan as Chief Financial Officer last month after Mutlaq Al-Morished left to head National Industrialization Co.

    Bron: Bloomberg
  3. [verwijderd] 18 januari 2015 14:24
    Erg goed dat jullie een mooie samenvatting maken van wat Geert Schaaij verteld op tv. Tenslotte is hij nog een van de weinige die een echte eigenzinnige mening heeft. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar hij heeft een eigen geluid en dat verfrist. Zodra Beursgenoten de omslag ziet hoor ik dat graag op de IEX dan gaan we kopen
  4. [verwijderd] 18 januari 2015 14:26
    "Dit waren ze alweer. Er zijn deze keer geen kleine, iliquide aandelen genoemd. Het lijkt ons niet dat bovenstaande fondsen gaan bewegen op de uitspraken van Schaaij of zou hij misschien Corbion in beweging krijgen? We gaan het morgenochtend zien"

    De NIBC steepener waar dhr Schaaij ook terloops aandacht voor vraagt voldoet volkomen aan die criteria; klein en iliquide.
    En laat die nu net ook in zijn persoonlijke portefeuille zitten (zie zijn site).
  5. [verwijderd] 18 januari 2015 14:55
    oil bij 25 zeg maar oppakken, zal wel 23 of 26 zijn.
    Morgen alle aandelen up die hij aanprijst, is vaak, maar denk het niet in deze rode glijbaan onzekere markt.
    Morgen -2 openen met indexen, denk ik, kopen ze, en daald het.

    Vaak is het vrijdag kopen en zondag zeggen ze er iets over en maandag kassa.
    Kunnen de grote of schaay verkopen.
  6. [verwijderd] 18 januari 2015 17:09
    Leuke vent,jammer dat hij er vaker naast zit als goed.En Harry steun hem altijd.

    amg kopen zij hij 2 maanden terug rond de 7 nu 6,35
    Yandex kopen zij hij koers stond toen rond de 28 Dollar nu een kleine 18 euro al rond de 15 gestaan in de tussen tijd
    Imtech kopen rond 4 nu rond 3,35

    Enz Enz.

    Volg je eigen hersens,

    Grtjes Ad
  7. [verwijderd] 18 januari 2015 17:21
    quote:

    knife catcher schreef op 18 januari 2015 14:58:

    Lachen met die Geert,

    - ' geen vallende zwaarden vangen met blote kanden'
    - contrair handelen
    - aan de zijlijn blijven als derde dooddoener

    Geert, kom maar eens langs voor info over het echte mannenwerk!

    groet,
    Knife Catcher

    Vreemd, Geertje zegt afblijven van SBMO en andere oliefondsen, maar in de lijst posities van medewerkers/auteurs staat wel een positie in dat fonds SBMO.
    Luisteren ze daar niet naar het baasje/ :-)

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links