Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Herstel of... BAM

Herstel of... BAM

 

BAM stijgt lekker op het rapport van KBC over het bedrijf. Daarnaast haalt de bouwer zo goed als zeker een nieuwe opdracht binnen. Eerst de conclusie uit het KBC rapport:

Continuing strength in new homes sales with an improving order backlog in the Dutch construction market combined with the € 100m cost savings program and improved risk and tender management provide us more comfort to expect an earnings recovery in 2015 and 2016. We upgrade to BUY as we expect the share price to anticipate on the recovery path of EPS towards € 0.3-0.4 by 2016.

The balance sheet remains a bit stretched leaving little room for additional setbacks in earnings and project results, but we think the recent strategic update, 9M14 earnings and the agreement on the NATO project have shown the overall balance of project results remains on the positive side. BUY with € 3.0 price target, valuing BAM at 9x 2016E P/E. Our DCF valuation points to € 4.5 per share.

Voor degene die toch liever naar de grafiek kijken:

 

 

Zo dat was over BAM zelf, maar er is ook nog nieuws over de woningmarkt. Het CBS zegt dat de bouwsector meer vacatures verwacht. Kom op mannen, aan de slag!

 

 

Niet alleen het CBS is positief over de bouwsector. Ook Madeline Buijs, sector econoom bij ABN Amro, verwacht een verder herstel van de woningmarkt en daarmee ook de woningbouw.

 

 

Oh, we zien net deze tweet van DNB voorbij komen:

 

 

Eén van de eerste lessen die ik heb geleerd op de makelaarsopleiding was dat de woningmarkt als één van de laatste sectoren aantrekt en de bouwsector daar weer achter aan hobbelt. Dat kunt u ook aan de koersen aflezen. Onze bouwbedrijven hebben de hele bullmarket vanaf 2009 gemist en noteren allen lager dan in maart 2009, het dieptepunt van de meeste indices.

Of dit moment nu een koopkans is, dat is aan u. Weet wel dat als de woningbouw fors is hersteld en de huizenmarkt weer goed draait, de meeste koerswinst bij de bouwers ook weg is. Uiteraard zit er ook een keerzijde aan, zoals in juli dit jaar. Toen ging de koers van BAM in iets meer dan één maand tijd van 3,67 naar 1,67 euro. Dat soort idiote koersreacties haalt u ook binnen met bouwaandelen en dan heb ik nog niets gezegd over Ballast Nedam en Heijmans.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2014 20:14
    eens kijken of ze BAM nu ook in zelfde maten gaan ophemelen als dat ze BAM hebben afgebrand de laatste maanden. Dat zal vast niet want daar valt natuurlijk minder mee te verdienen, er valt altijd veel meer te verdienen met een daling en kan je makkelijk voeden met negatief nieuws of het nu berust op geruchten of niet doet daar niet toe.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links